Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Związek na patelniKochani, dzisiaj przepis na złoty ryż z kurkumą i krótko o 9. edycji Food Blogger Fest. Byłam, widziałam i smacznie pojadłam. Tak jak się to na
dolcevitainmykitchenwieczornej" karcie, wraz z nimi podane były odpowiednio dobrane wina, o których z pasją opowiadał Przemysław Tumiłowicz , prawdziwy ekspert w dziedzinie win. A oto czego mogliśmy spróbować: 👉 Przystawka - ciasto kruche/3 sery/gruszka/orzechy w miodzie I choć reszta dań była pyszna, to muszę przyznać, że po tej przystawce dla mnie mogła nie istnieć, bo ta tartaletka skradła moje serce! Kocham
Cooking MonsterNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Szpinak nie należy do
Związek na patelniSzwedzki tort kanapkowy pięknie wygląda na każdym przyjęciu, a nawet na stole wielkanocnym. Smörgåstårta to danie popularne w całej Skandynawii. Wyglądem przypomina tort z kremem, a
dolcevitainmykitchenCzy można przygotować szybą i smaczną kolację, która dodatkowo zostanie na śniadanie następnego dnia? Pewnie, że tak. Najlepszym rozwiązaniem będzie prosta sałatka z kurczakiem, której nie
Związek na patelniPrzenikające zimno w ostatnich dniach budzi we mnie chęć na ciepłe jedzenie najlepiej z dużą ilością sosu. Pasztet z ryżu i orzechów pasuje teraz idealnie. Zdrowy
dolcevitainmykitchenelementy wyciskarki zostały tak zaprojektowane, aby nie dało się ich złożyć inaczej niż prawidłowo. A to jeszcze nie wszystko... wyciskarka ta oprócz soków z owoców i warzyw, dzięki dodatkowej przystawce może przygotować lody, sorbety, a nawet mleka z orzechów. Czyż nie ma nic lepszego niż domowe lody, przyrządzone z naturalnych składników? Jedno urządzenia, a tyle możliwości! ⬅ Przystawka do lodów Oprócz
Kuchnia MagdaLenyróżnoraki sposób podać... Znakomicie smakuje na ciepło, podana z dodatkami, jako wykwintny obiad, a na zimno jako wędlina do pieczywa. A można ją także podać w galarecie jako przystawkę. I ten trzeci sposób właśnie wybrałam 😉 Moja propozycja to faszerowany schab w galarecie w wersji świątecznej... z akcentem żurawiny. Schab faszerowany jest mięsem mielonym z indyka oraz suszoną żurawiną(...)galaretka została przygotowana na bazie bulionu drobiowego z dodatkiem soku z żurawiny (sok 100%, bez dodatku cukru). Całość komponuje się naprawdę świetnie i stanowi idealną przystawkę na świąteczny stół... P.S. Bez galarety również świetnie prezentuje się na stole! Składniki: 1 -1,2 kg schabu bez kości 500 g mięsa mielonego z indyka 1 jajko ok. 30-40 g suszonej żurawiny
Kuchnia MagdaLenyJeśli przejadły się Wam tradycyjne serniki, mamy dla Was zupełnie inne rozwiązanie. Coś co może zrobić każdy, czyli deser, którego głównym składnikiem są serki homogenizowane. Jest
Związek na patelniPrzepisów na chlebek bananowy jest bardzo dużo. Jakoś nie do końca mnie przekonały. Chlebek bananowy na masełku jest za tłusty. Na oleju i sodzie smakuje jak
dolcevitainmykitchenJeszcze nie minął pierwszy tydzień postu, a za mną już chodzi ciasto. Najlepiej taka żółta, drożdżowa baba. Puszysta, na masełku i z dużą ilością jajek. Albo
dolcevitainmykitchentaki festiwal to less waste i oszczędność dla wszystkich? Goście restauracji rezerwują swoją wizytę wcześniej i wybierają sobie menu. Płacą tylko 49 zł od osoby za zestaw 3 dań (przystawka, danie główne, deser) a napój alkoholowy jest za darmo od sponsora festiwalu (Martini). Dzięki temu restauracja ma możliwość zaplanowania zakupów i wykorzystania składników, bo wie ile porcji wyda, kiedy(...)więc zawsze biorę 2 różne zestawy, żeby móc zobaczyć i skubnąć więcej potraw. Niestety zdarzają się restauracje, które w obu zestawach mają w zasadzie to samo np. ta sama przystawka i ten sam deser a zestawy różnią się tylko daniem głównym. Rozumiem, że tak im wygodniej, ale kiedy robię rezerwację staram się docenić bardziej kreatywnych szefów kuchni. 3. nowe miejsce
Ugotowane pozamiataneJak wiadomo śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Nie zawsze jednak mamy na nie czas. Najczęściej w pośpiechu łapiemy „coś na ząb” i ruszamy do pracy. Tak
Związek na patelni