Śledź w sosie tatarskim to mistrzowskie połączenie słonawej ryby z kremowym sosem z kiszonymi górkami, marynowanymi grzybkami i cebulką. Moja ulubiona wersja świątecznego śledzika. Składniki
Pyry na GazPotrzeba matką wynalazków – pomyślcie, pojawiają się w Święta niespodziewani goście, więc przydałoby się przygotować coś na szybko np. do barszczu lub po prostu jako przekąska
Pasja SmakuTo mój pierwszy przepis na śledzie, które… nie smakują jak śledzie 😉 . Śledzie smażone w cieście smakują bardziej jak jakaś inna ryba
Kolorowy PrzepisownikPomysł na śledzie z papryką w pomidorowym sosie to moja delikatna przeróbka przepisu z zeszytu Mamy. Taką a’la sałatkę
Kolorowy PrzepisownikSkładniki: śledzie "matiasy" większe 6 sztuk, cebula biała 2 sztuki, cukier - ile potrzeba, pieprz mielony - ile potrzeba, ocet winny czerwony - ile potrzeba, olej rzepakowy - ile potrzeba
W Mojej Kuchni LubięRolada buraczkowa ze śledziami to moje tegoroczne odkrycie. Połączenie buraków i śledzi jest bardzo popularne dlaczego więc nie zestawić tego w nieco inny, bardziej elegancki sposób
Pieguskowa KuchniaŚledzie to skandynawska specjalność, Szwedzi przygotowują je na tysiące sposobów. Najbardziej popularny w Szwecji jest śledź marynowany w słodkiej zalewie z dodatkiem czerwonej cebuli i marchewki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!3-4 filety śledziowe z zalewy octowej 3 łyżki ćwikły 3 łyżki majonezu 3 łyżki posiekanej cebuli 3 łyżki posiekanego w kostkę jabłka Na dno salaterki
Gotowanie jest łatwe6 filetów śledziowych z zalewy octowej 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka musztardy 1 łyżka cukru szczypta chili 6 łyżek oleju 1 cebula 2 jajka na
Gotowanie jest łatweSkładniki: 1 opakowanie mrożonego szpinaku rozdrobnionego (450 g) 200 g łososia wędzonego 300 g serka kanapkowego chrzanowego 4 jajka 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła sól
czarrna od kuchniŚledzie na pewno każdy lubi, jedni w oleju, inni w jogurcie, w śmietanie czy w różnych sosach. My mamy dla Was nietypową propozycję śledzi w oleju
Kuchenne WariacjeZawsze lubiłam śledzie. Prawie pod każdą znaną mi postacią. Raz jeden żałowałam, że wybrałam akurat tę rybę. Było to wiele lat temu w Darłówku. Przechodziłam, wtedy
zadanie-gotowanieŚledzie pod szubą , sułtańskie (czyli z rodzynkami, cebulą i koncentratem pomidorowym), z orzechami , rolmopsy ze śliwką, w zalewie słodko-kwaśnej i cytrynowe - oto nasz zestaw śledzi
Obiad gotowyJeśli potrzebujecie pomysłu na fajną przekąskę polecam Wam domową bagietkę z masłem czosnkowym. Taka przekąska jest idealna na spotkanie ze znajomymi, albo na wieczór spędzany przez
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1/2 kapusty pekińskiej kilka kawałków papryki marynowanej 4-5 ogórków konserwowych kawałek pora karbowane chipsy o smaku zielonej cebulki majonez
czarrna od kuchni