Wszystkim dzieciom tym małym i troszkę większym dedykuję dzisiejsze ciasteczka :)Składniki:- 250 g mąki pszennej- 6 łyżek cukru pudru- 1 opakowanie cukru waniliowego- 1 łyżeczka
Zainspirowana w kuchniSezon truskawkowy rozpoczynam rozpływającym się w ustach ciastem z chrupiącą kruszonką, podobne ciasto robię z jabłkami i zawsze szybko znika i to samo stało
Zainspirowana w kuchniDzisiaj dla mnie wyjątkowy dzień a mianowicie mój blog kończy pierwszy rok, dziękuje Wszystkim i Każdemu z osobna za to, że jesteście ze mną a w
Zainspirowana w kuchniBardzo lubię tuńczyka. Tym razem połączyłam go z białą fasolką i czerwoną cebulą. To połączenie wyszło przepysznie:)składniki:1 puszka białej fasoli, użyłam Bonduelle gotowanej na
Monia miesza i gotujeDzisiaj zapraszam na kotlety rybne. Ryby zawierają niezbędne kwasy tłuszczowe omega-3, niezbędne do pracy mózgu i serca, chroniące przed ADHD, chorobą Alzheimera, wzrostem cholesterolu
Smaki EdytyTruskawkowy sezon w pełni więc trzeba korzystać ile się da. Polecam truskawki w sałatce na szpinaku z dodatkiem fety i prażonej dyni. Pycha:)składniki:2 garście
Monia miesza i gotujeZa tworcę salatki - uważa się włoskiego włoskiego kucharza Caesara Cardiniego. Wymyślił tą sałatkę w 1924 roku , kiedy musiał coś ugotować , a jego zapasy się skończyły
Smaki EdytyDo najsłynniejszej sałatki na świecie , czyli cezarskiej- dressing . Polecam Składniki:250 ml majonezu1 ząbek czosnku2 łyżki cytryny1 łyżeczka ostrej musztardy1 łyżeczka sosu Worcestershire1 łyżeczka pasty
Smaki EdytyPo biurach słychać już kłótnie o to kto weźmie urlop na święta, znaczy się najwyższy czas, żeby rozpocząć oficjalne przygotowania do Wielkanocy. Tą
sama złodyczMakowiec to chyba jedno z najbardziej klasycznych ciast przy okazji polskich świąt, nie mogłoby go więc zabraknąć także i w mojej kuchni. Pachnący
sama złodyczPora może nie jesienna, jednak szarlotka chodziła za mną już od jakiegoś czasu. Dziś w wersji z gruszkami i orzechami włoskimi, w idealnie
sama złodyczDziś na blogu nieco inaczej, bo mniej słodko, jednak wciąż piekarnikowo :) Otóż od pewnego czasu walczę z tematem chlebowym - mimo że kilka bochenków
sama złodyczMazurek. Obrzydliwie słodki, zbity, klejący i mega kaloryczny, po prostu z przytupem. W tej odsłonie bardzo prosty i szybki do wykonania, jest świetnym
sama złodyczCiasto marchewkowe jeszcze niedawno uznawane było za całkiem oryginalne, szybko jednak spowszedniało i trafiło do cukierniczego czyśćca. Postanowiłam je więc połączyć z innym
sama złodyczSamodzielne pieczenie chleba rzeczywiście dużo zmienia. Odkąd udało mi się z pierwszym bochenkiem, testy poleciały pełną parą i teraz nie wyobrażam sobie kupowania
sama złodycz