Wczoraj bardzo miła niespodzianka. Zapukal kurier i paczusię przyniósł. A w niej ziarenek moc! Prażone ziarna od ZIARENKOWO. Nie od dziś wiadomo, jak ważne dla organizmu
Z Kuchni Do KuchniOto klasyczny włoski obiad. Makaron z sosem pomidorowym rygorystycznie robionym w domu. Bazylia. Parmezan. Euforia! Ale jako, że ostatnio jestem troszkę przygnębiona, postanowiłam lekko zmodyfikować klasykę
Z Kuchni Do KuchniSałatka łatwa, pyszna, wyjątkowa. Na zimę...na teraz , do krakersów, przekąsek, obiadu. Sałatka dla każdego ,gdyż ani nie jest słodka, ani za kwaśna, ani słodko-kwaśna
Z Kuchni Do KuchniTak jak Anglicy co dzień po południu celebrują picie herbaty, tak mieszkańcy południowej Afryki delektują się naparem z liści aspalatu prostego. Roślina ta, zwana powszechnie rooibos
Z Kuchni Do KuchniTak sobie pomyślałam, że jednak muszę napisać kilka słów o wygranej już jakiś czas temu nagrodzie od BOTTI ELECTRONIC. A wygrałam Ekspres do kawy Platinum Line
Z Kuchni Do KuchniMoi Drodzy przyszedł czas zaprezentować Wam brytfannę TOSCANA, którą otrzymałam w ramach smacznej współpracy z Florina.Marka Florina wchodzi w portoflio ofertowe firmy Florentyna - lidera rynku AGD
Z Kuchni Do KuchniPostanowiłam zaskoczyć dzisiaj kogoś. Wierzcie mi, był zaskoczony. Po uszy. Gość jest typowym zjadaczem mięsa, który nie chce słyszeć od diatach wegetariańskich, bo według niego są
Z Kuchni Do KuchniMiałam ochotę na małe co nieco...to się często zdarza. Postanowiłam zrobić coś słodkiego inaczej. Zrobiłam paluszki serniczkowe z podanych niżej składników, tyle, że Z POŁOWY
Z Kuchni Do KuchniDziś proponuję śniadanie wegetariańskie. Co nie znaczy, że mięsożerca nie powinien tego spróbować. Od czasu do czasu , należy sobie zrobić detox organizmu i zjeść coś 100
Z Kuchni Do KuchniDziś znowu zabiorę Was na Sycylię, do Avoli, provincia di Siracusa, gdzie mieszka moja teściowa. Brzmi groznie? Być może, na pewno będzie ostro ,ale nie za
Z Kuchni Do KuchniPrzyszedł czas na śniadanie, które zjadłam przed obiadem. To musiało być smaczne i szybkie do zrobienia ,zdrowe i musiało mi wystarczyć na długo i zastąpić obiad
Z Kuchni Do KuchniDziś sobie zrobimy włoską, jesienną bazę pod różne pyszności rodem z Piemontu- gdzie miałam okazję mieszkać około trzech lat. Bazę tę podejrzałam w miasteczku Condove. Condove
Z Kuchni Do KuchniCzasami muszę się Wam przyznać, że człowiek chciałby spłynąć, najlepiej bardzo daleko,sam...Czasami tak się człowiek czuje, że szuka nie wiadomo czego, rozbija się i
Z Kuchni Do KuchniRed Rock City ul. Marii Curie-Skłodowskiej 3 Lublin Red Rock City odwiedziliśmy w wakacje. I do tego dwukrotnie. Do lokalu nie jest łatwo trafić, a
Pasja SmakuJak jesień, to musi być kolorowo na talerzu! Dietetyczny obiad! Polecam! Kasza jęczmienna z suszoną żurawiną, podana z salsą warzywną z gruszka pera rocha, i masłową
SMYKWKUCHNI