przepisy wielkanocne - 6309 przepisów (strona:353/421)

Udka kurczaka w sosie pomidorowo-pomarańczowym 315

Nikt nie lubi rutyny w kuchni, dlatego znany smak kurczaka... Artykuł Udka kurczaka w sosie pomidorowo-pomarańczowym pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Tarta ze szpinakiem i mozzarellą 250

Miłośników słodkich tart nie brakuje. Warto jednak pamiętać, że wśród... Artykuł Tarta ze szpinakiem i mozzarellą pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Pełnoziarnisty domowy chleb 204

Pełnoziarnisty domowy chleb. Bez polepszaczy, wypełniony ziarnami i z gęstym, miękkim środkiem. Najlepszy na śniadanie, kolację i jako dodatek. Artykuł Pełnoziarnisty domowy chleb pochodzi z serwisu

COOKMAGAZINE
SAŁATKA ZE SZPINAKIEM, JAJKIEM, ZIELONYM GROSZKIEM I FETĄ 212

Zielona wariacja – SAŁATKA ZE SZPINAKIEM, JAJKIEM, ZIELONYM GROSZKIEM I... Artykuł SAŁATKA ZE SZPINAKIEM, JAJKIEM, ZIELONYM GROSZKIEM I FETĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Mazurek czekoladowo chałwowy na Wielkanoc 163

Świętujcie pogodnie i zdrowo, z głęboką   zadumą duchową, z weselem w sercu i na ustach  z nadzieją w zmartwychwstaniu Chrystusa! 

Gotuj Sam!
Malinowa chmurka 475

Duża ilość malin, przepyszna beza z migdałami to zasadnicza  zaleta, która wyróżnia to ciasto.Trochę pracochłonne, ale czego się nie robi dla doskonałego smaku. SKŁADNIKI

W kuchennym oknie Ewy
Babka jogurtowo - kakaowa 253

Dzisiaj propozycja na delikatną babkę jogurtowo - kakaową. Ciasto ma niewielką ilość tłuszczu i jest delikatne, mięciutkie i wilgotne dzięki dodatkowi jogurtu.  Składniki: 1 łyżeczka oleju

Smak mojego domu
Pomarańczowa babka z ricottą i migdałami 155

Pomarańczowa babka z ricottą i migdałami to ciasto, które jest  pełne  smaków i aromatów. Mocno wyczuwalny smak migdałów, głęboki pomarańczowy  aromat oraz puszystość

Smak mojego domu
Jajka pieczone z niespodzianką 197

Tak przygotowane jajka są super. pięknie wyglądają i smakują. Naczynie do zapiekania wysmarowywać masłem, rozrzucić sałatę na dno. Delikatnie wbić kolejno po jednym jajku. Posypać solą

Kuchnia Pokoleń
Ciambella z szafranem – włoska babka 214

Przedstawiam Wam babkę zwaną przeze mnie roboczo wypiekiem perfumowanym 🙂 Tym razem znowu sięgnęłam do włoskiego przepisu. Ciambella classica z dodatkiem szafranu może być na polskim stole

Wiszniówka
Tulipan – babka na białkach wg siostry Anastazji 225

Babka na białkach wg siostry Anastazji to coś dla tych, którzy szukają pomysłu na wykorzystanie białek jajek, a bezy już im się znudziły ;) Do upieczenia tej

Kulinarne Przeboje
Ciasto oczy carycy. 238

Ciasto , które doskonale smakuje i przyciąga swoim wyglądem. Polecam na długi weekend. SKŁADNIKI  Ciasto jasne: 6 białek 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1,5 szklanki cukru

W kuchennym oknie Ewy
Babka orzechowa z nutellą 168

Bardzo szybko się ją robi i co najważniejsze jest pyszna. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Ucierając dodawać po jednym żółtku, nie przerywając mieszania. Następnie

Kuchnia Pokoleń
Schab faszerowany suszem 238

Przepis na ten schab odkryłam na blogu Ewy  Z cukrem pudrem . Przymierzałam się do niego bardzo długo. W końcu nastąpiła ta chwila i pięknie wyglądające

W kuchennym oknie Ewy
Pieczona karkówka 258

Mięso pieczone w domu ma smak, którego nie znajdziemy na półkach sklepowych. Moja dzisiejsza propozycja to  pieczona karkówka, która doprawiłam czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem

Smak mojego domu