ŹRÓDŁO: http://czasnawnetrze.pl/wystroj-kuchni/serwis-obiadowy/14227-wiosennie-i-kolorowo-dekoracja-stolu ŹRÓDŁO: http://lamatie.blogspot.com/2014/03/szwedzki-sto-na-weselu.html ŹRÓDŁO: http://blog.designbywomen.pl/tag/wielkanoc/ ŹRÓDŁO: http://blog.designbywomen.pl/tag/wielkanoc/ http://blog.dller.pl/?p=1609 http://www.urzadzamy.pl/salon/dekoracje-wielkanocne/basniowy-stol-na-wielkanoc,150_5483.html
SMYKWKUCHNIWielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Wręcz słychać stukot obcasów za plecami i dezorientacyjny pisk w uszach, którego wydźwięk brzmi mniej-więcej "Babo głupia, myśl nad jedzeniem
Wypisz WymalujNa barszcz biały potrzebny jest zakwas. Jest on inny niż na żurek. Na żurek przygotowuje się zakwas na bazie mąki żytniej razowej, na barszcz biały na
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Kubeczek jakoś tak sam mi się wybrał... Dzisiejszą poranną radość ze słońca za oknem zepsuła Babcia stwierdzeniem, że od czwartku czeka nas (kolejny) powrót zimy.
les mirabellesJeżeli nie macie zbyt wiele czasu, pomysłu, kolorowych farbek i wielu innych produktów potrzebnych do stworzenia wymyślnych i pięknych pisanek, proponuję pisanki do których zdobienia potrzebny
Jadło i czytadłoTo druga, po tej którą robiłam na Boże Narodzenie sałatka jarzynowa na moim blogu. Tym razem korzystałam z tego przepisu , dodając od siebie
Gosia gotujeTak go nazwałam, bo faktycznie po raz pierwszy robiłam pasztet na Wielkanoc. Przepis prosty, ale jakże smaczny. Z podanej ilości składników wyszły mi dwie foremki, z
Gosia gotujeDla tych, którym znudziła się tradycyjna sałatka warzywna. Lekka kompozycja ciekawie dopasowanych składników. Przede wszystkim prost i szybka w wykonaniu. Sprawdzi się przy każdej, nie tylko
Szybko Tanio SmacznieJako, że idą Święta Wielkiej Nocy, postanowiłam zrobić Babę jak się patrzy. Przepis znalazłam w zeszycie mojej ciotki. Zmieniłam tylko wypełnienie baby, bo w orginale są
Z Kuchni Do KuchniŻur (żurek, zakwaszona zupa mączna) – zupa przyrządzana na bazie zakwasu z razowej mąki żytniej mająca charakterystyczny kwaśny smak. Specjalność regionalnej kuchni polskiej, białoruskiej, czeskiej i słowackiej
ClauditteMissCookingTeraz podam przepis na świąteczne babeczki zaparzane . Przepis wzięłam z TEJ strony na bakę. Składniki: 500 g mąki pszennej 300 ml mleka 10 g
Na słodko lub wytrawnieNormal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso
Na słodko lub wytrawniePoczątkowo obawiałam się jego smaku. Pierwszy raz (dzięki Polsoja ) robiłam sernik z tofu, a do tego 100% roślinny. Wkrótce jednak okazało się, że moje obawy były
Zdrowie na języku :PZakwas gotowy to czas na ugotowanie żurku. Jest szybki w przygotowaniu, bo wystarczy 1 godzinka. Ma ciekawy smak, bardzo zbliżony do tradycyjnego żurku, a jednak
Zdrowie na języku :PW tych świętach lubię to, że nie wymagają dużo czasu w kuchni i wielu przygotowań. Wystarczy kilka ulubionych smaczków i już człowiek szczęśliwy. Najbardziej nie mogę
bistro mama