Dzisiaj u nas goszczą schabowe roladki z serem camembert i miętą. Połączenie smaków jest strzałem w dziesiątkę i idealnie się skomponowało. Przygotowanie ich nie zajmie
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSchab pieczony idealny jako wędlina do chleba. Tym razem użyłam przyprawy meksykańskiej. Schab wyszedł bardzo smaczny. Możemy przygotować go na co dzień ale też na święta
Ewa w kuchniJakiś czas temu zetknęłam się z przepisem na proste i szybkie ciasto, które zostało nazwane ciastem mlecznym. Po jego przygotowaniu w cieście nie znalazłam nic co
Magiczny GarnekRosół królewski to zapewne tradycyjny polski rosół z którego wywodzą się wszystkie jego odmiany i wersje. Jak powiedziała mi mama – taki rosół zawsze przygotowywała jej
Magiczny GarnekJajka goszczą na naszych stołach pod różnymi postaciami- na twardo, na miękko, sadzone, faszerowane czy po prostu jako jajecznica. Dziś zapraszam Was na pastę
Passion of CookingDla kogo: dla mających ochotę na sernik z prawdziwym pieczonym spodem dla szukających przepisu na kremowy, mokry sernik dla chcących spróbować słynnego sernika krakowskiego Składniki na
Mania WypiekaniaPasztet drobiowy z jajkiem Składniki: - 1 kg mięsa drobiowego z kością lub bez - marchew, pietruszka, kawałek selera - 1 cebula - 1 łyżka oliwy - 2 listki laurowe
Kuchnia co dniaMiodny kuch Składniki: ciasto: - 4 jajka - 2 szklanki mąki pszennej - 2 szklanki startej marchwi - 1 szklanka cukru - 1 szklanka oleju - 2 łyżki miodu - 2 łyżeczki proszku
Kuchnia co dniaMazurek różano-lukrowy Składniki: ciasto: -180 g mąki pszennej - 50 g cukru pudru - 50 g margaryny roślinnej - jajko - szczypta soli dekoracja mazurka: - konfitura z owoców róży
Kuchnia co dniaMazurek różano-lukrowy (jajko z żurawiną) Składniki: ciasto: -180 g mąki pszennej - 50 g cukru pudru - 50 g margaryny roślinnej - jajko - szczypta soli dekoracja mazurka
Kuchnia co dniaJajka jak kurczaki Składniki: - jajka - majonez stołowy - sól - curry dodatki/dekoracja: - ziele angielskie - pomidor - szczypior Przygotowanie: Gotuję jaja na twardo, studzę i obieram. Kroję je
Kuchnia co dniaMakowiec na kruchym spodzie z bezą i kruszonką Składniki: ciasto kruche: - 2 1/2 szklanki mąki pszennej - 200g margaryny roślinnej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 5 łyżek
Kuchnia co dniaZanim na dobre zacznie się bój o smaczny, wyjątkowy, najlepszy żur, barszcz biały na wielkanocny
AZgotuj!Nie jem ich często. Ale od święta. Jajka przepiórcze są śliczne. Ujmują mnie swoim nakrapianym światem Każde jest inne. Czasami wgapiam się
AZgotuj!Wczoraj próbowałam "nafaszerować" jaja. Nie powiem, przecięcie skorupek łatwe nie jest. Wymaga skupienia i koncentracji. Ale stół już wyglądał odświętnie.
AZgotuj!