Tak się zastanawiałam jakie ciacho upiec. Poszperałam w szafce i wydobyłam z niej czekoladę, kilka herbatników i batony Twix. Pomyślałam, że to dobre składniki do ciasta
Ewa w kuchniSałatka warzywna tradycyjna to jedna z najsmaczniejszych sałatek polskich. Jest to danie bardzo pracochłonne, ale czas spędzony nad nim rekompensuje nam efekt smakowy. Sałatka warzywna doskonała
Smaczne PotrawyCzasami lubię wracać do takich tradycyjnych smaków Galareta to pyszna klasyka, która sprawdzi się na każda okazję. Składniki: duża golonka 3 skrzydełka 3 marchewki pietruszka kawałek
e-PrzepisyKulinarneWidzę, że powoli zaczyna się wielkanocny klimat, nie tylko na blogach, ale przede wszystkim w sklepach... Kiedyś na zakupach stałam w takiej kolejce, że zeszło dłużej
Kuchnia w czekoladzieZastanawialiście się już nad wędlinami na świąteczny stół? Kupujecie gotowe czy robicie je sami? Druga opcja jest o tyle ciekawsza, że przygotowanie takich smakołyków wcale nie
Kuchnia w czekoladziePewnie już myślicie nad świątecznym menu. A skoro tak, to nie może wśród innych smacznych potraw zabraknąć faszerowanych jajek. Jakie będą u Was? Może takie
Kuchnia w czekoladzieBabka bez tłuszczu miała być tak naprawdę babką z tłuszczem. Przyznam się jednak szczerze- zapomniałam o nim :) Roztopiłam masło, a dokładnie margarynę i zostawiłam do przestudzenia
Kuchnia w czekoladzieMazurki nie były w moim domu obowiązkowym świątecznym ciastem, dlatego dopiero zaczynam przygodę z nimi i chociaż już po świętach, to podzielę się, bo wyszedł rewelacyjny
Kuchnia w czekoladzieDoskonałe ciasto zwłaszcza dla osób, które nie przepadają za masami i ciastami tortowymi. Połączenie maku, sera i orzechów zawsze smakuje wyśmienicie. Wykonanie mojej ukochanej Mamuśki :) Składniki
Kuchnia w czekoladziePrzepis na ten schabik dostała moja Mama i to Ona właśnie go przygotowała. W święta był najbardziej rozchwytywaną przeze mnie wędliną. Delikatny i kruchy, bez sztucznych
Kuchnia w czekoladzieNietypowe ciasto, którego zrobienie choć proste, wymaga troszkę czasu. Na święta przygotowała je moja Mamcia, dlatego nie uraczę Was zdjęciami z etapów przygotowania. Myślę że
Kuchnia w czekoladzieOto niecodzienna wersja makowca, może nie tyle ciasta, co wersja przygotowania maku do upieczenia tego ciasta jest nie banalna, aczkolwiek bardzo prosta, wygodna i dlatego godna
kgwjanczewoTen deser to pewna wariacja na temat mojego ulubionego ciasta i lata. Piękny, żółty kolor sernika w połączeniu z chrupiącym spodem z karmelizowanych orzechów włoskich daje
Mango Papaja„ Historia sernika sięga czasów starożytnych. G recki filozof Aegimus napisał książkę poświęconą sztuce wypieku tego ciasta. Ówczesny sernik stanowił nie lada rarytas. Już w pierwszej wydrukowanej
mojewypiekiinietylko