Zupy na bazie GRZYBKÓW suszonych to moja pięta achillesowa:).Dla niej zrezygnuję prawie ze wszystkiego:).Uwielbiam jej smak,aromat i to "coś "co w
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiJesteście zestresowani ?Polecam Wam" kuchenny"" odstresowacz" czyli pieczenie przepysznych rogalików , które nie jedno podniebienie zmusi do posmakowania .Sprawdziłam to sama na sobie .Czyż nie najlepszy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiP rosty deser z soczystymi śliwkami pachnący migdałami i do tego zawsze wychodzi :) Wystarczy posypać cukrem pudrem różanym lub waniliowym, albo podać z gorącym sosem
SzczyptaSmaQPrzepyszne gołąbki z kapusty włoskiej i kaszy jęczmiennej W aksamitnym sosie pomidorowym Składniki • 1 woreczek ugotowanej kaszy jęczmiennej • 500 g mięsa mielonego z karczku • 1 cebula
W królestwie smaków BeatyPieczarkowe gołąbki Gołąbki to potrawa którą lubią raczej wszyscy , te tradycyjne są mega pyszne . Ta wersja jest nieco odmienna , ale równie wyśmienita , nie ma sosu pomidorowego
Ogrodnik w podróżyciasto: 150 g miękkiego masła, 150 g cukru, 4 jajka, 150 g migdałów, 150 g czekolady, 1 łyżeczka goździków, 1 łyżeczka mielonego cynamonu, 80 g mąki
królestwo garówZawsze o tej porze roku najbardziej smakują mi pasztety. Ten jest wyjątkowy. Po pierwsze dlatego, że jest bardzo aromatyczny. Pachnie mocno pieczonymi pomidorami, paprykami, bakłażanem i
Mango PapajaBARSZCZ ze śledziem to bardzo interesująca potrawa , którą podaje się np.z uszkami lub kołdunkami.Potrawa postna i tradycyjna dla kuchni Polskiej.To właśnie tu królują smaki
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiPyszne, miękkie pierniczki nadziewane musem śliwkowym z ciasta na piernik dojrzewający staropolski. Pierwsza porcja została zjedzona w mgnieniu oka, nikt nie mógł uwierzyć, że
Mango PapajaZupa jarska na wspaniałym wywarze z suszonych grzybów ,zbieranych jesienią w lesie i suszonych na kaflowym piecu aż prosi się o jej zrobienie.Grzybki nadają jej
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiPâté de foies de volaille – szybki pasztet z kurzych wątróbek. Bez pieczenia, bez kąpieli wodnej, bez dodatku jajek. Prosty, nieziemsko pyszny, bardzo elegancki. Pasuje zarówno na
Karo in the KitchenPrzepyszne gołąbki z kapusty włoskiej i kaszy kuskus Składniki • 1 kapusta włoska średnia • 1 /2 kg mięsa mielonego z łopatki • 1 szklanka kaszy jaglanej • 2 marchewki
W królestwie smaków BeatyDelikatny, mięciutki, rozpływający się w ustach biszkopt czekoladowy z prawdziwej czekolady, upieczony z dodatkiem mocnej kawy, zrolowany z ubitą śmietaną aromatyzowaną likierem amaretto i ekstraktem z
Moja DelicjaZapomniałam już o tym cieście dobre 10 lat temu.Jednak coś mnie podkusiło by go ponownie zrobić bo naprawdę był smaczny.Za przepisem w pszukiwaniach towarzyszył mi
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiDanie restauracyjne. Idealne na niedzielny wykwintny obiad lub jako potrwa świąteczna. Wymaga większej uwagi, rozplanowania pracy i szybkości działania, ale odwdzięczy się wszystkim tym, co w
Karo in the Kitchen