Teraz jest sezon na najsmaczniejsze młode ,świeże warzywa.Trzeba to wykorzystać i komponować różniste sałatki. Proponuję zastosowanie wspaniałych szparagów ,młodej ,kruchej kapustki i tryskających radością truskawek.
Kulinarny karnet ChristopheraSkładniki: 250g szparagów zielonych lub białych1 grapefruitSos.100ml śmietany3 łyżki białego wytrawnego wina3 łyżki mięty ,świeżej ,posiekanejsól ,pieprz Wykonanie: Szparagi obrać ,ugotować we wrzącej wodzie z
Kulinarny karnet ChristopheraSkładniki:1 kg młodej kapusty150 g oscypka1 pęczek koperku50 g orzeszków ziemnych uprażonych Sos:200ml śmietany kwaśnej100 ml jogurtu3 łyżki octu balsamicznego białego3 łyżki oliwy z
Kulinarny karnet ChristopheraSkładniki: 100g sałaty mix200g łososia wędzonego300g makaronu ,świderki2 łyżki sezamu uprażonego1 łyżeczka przyprawy "Kucharek"sos:150ml jogurtu naturalnego3 łyżki majonezu1 torebka sosu sałatkowego vinaigretteMakaron ugotować w
Kulinarny karnet ChristopheraSałatka genialna w swojej prostocie i szczególnie smaczna teraz, kiedy mamy młode cukinie. Cukinię kroimy na cienkie plasterki i polewamy delikatnym sosem pomarańczowym lub innym ostrzejszym
Kulinarny karnet ChristopheraSałatka łatwa ,lekka ,łagodna ,tchnąca świeżością i radością .Prażony czarny sezam dodaje tajemniczego uroku i wprowadza nutkę oryginalnego smaku. Składniki na 2 porcje: 2 świeże dojrzałe
Kulinarny karnet ChristopheraSkładniki: arbuz-soczysty i aromatyczny melon miodowy -sama słodycz melon galia- fala aromatu i delikatności mozzarella - kuleczki śnieżnobiałe sałata lodowa-świeża zieleń mięta świeża - otrzeźwienie Sos
Kulinarny karnet ChristopheraSkładniki: 1 główka sałaty rzymskiej mini 1 owoc persy mony 4 plastry szynki szwarcwaldzkiej 1 owoc granatu 2 mandarynki 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka
Kulinarny karnet ChristopheraFenkuł z buraczkiem i...... Składniki. 1 fenkuł (koper włoski) 1 burak pieczony 8 plasterków chorizo 1 duża garść szpinaku 1 łyżeczka orzeszków pinii 1 łyżeczka oliwy
Kulinarny karnet ChristopheraSalad with goat cheese and avocado. Słonawy kozi twarożek, świetnie koresponduje z łagodnym smakiem awokado. Pamiętamy, że awokado szybko ciemnieje i należy je skropić cytryną. Składniki
Kulinarny karnet ChristopheraRice salad with fruit. Ryż ugotować metodą kreolską, jest świetny. Składniki. 200g ryżu długoziarnistego 50 g ryżu dzikiego 1 łyżeczka masła 2 mandarynki 1 grapefruit różowy
Kulinarny karnet ChristopheraLamb's lettuce with egg. Składniki. 150-200g roszponki 2 cebule 100g boczku 2 jajka na twardo Sos: 1 ząbek czosnku 1 łyżka aceto balsamico
Kulinarny karnet ChristopheraPasta in lemon and cream. Przepis pochodzi z Taorminy na Sycylii, gdzie podobno rosną najpiękniejsze cytryny. Szybkie ,smaczne danie wegetariańskie . Składniki. 20 dag makaronu tagiatelle
Kulinarny karnet ChristopheraCitrus salad. Składniki: 1 grapefruit 1 pomarańcza 20 oliwek 1 łyżeczka pieprzu zielonego z zalewy Mix sałat-lodowa,roszponka 8 plasterków szynki szwarcwaldzkiej Sos malinowy. 2
Kulinarny karnet ChristopheraRomaine lettuce marinated. Składniki. 2 sałaty rzymskie mini sól koperek do posypania Marynata. 1 pomarańcza-sok 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki octu balsamicznego 1
Kulinarny karnet Christophera