przepisy na salatki - 6500 przepisów (strona:321/434)

Sezonowa sałatka ze szparagami. 170

Teraz jest sezon na najsmaczniejsze młode ,świeże warzywa.Trzeba to wykorzystać i komponować różniste sałatki. Proponuję zastosowanie wspaniałych szparagów ,młodej ,kruchej kapustki i tryskających radością truskawek. 

Kulinarny karnet Christophera
Sałatka-przystawka ze szparagów. 188

Składniki: 250g szparagów zielonych lub białych1 grapefruitSos.100ml śmietany3 łyżki białego wytrawnego wina3 łyżki mięty ,świeżej  ,posiekanejsól ,pieprz Wykonanie: Szparagi obrać ,ugotować we wrzącej wodzie z

Kulinarny karnet Christophera
Sałatka z kapusty z oscypkiem. 187

Składniki:1 kg młodej kapusty150 g oscypka1 pęczek koperku50 g orzeszków ziemnych uprażonych Sos:200ml śmietany kwaśnej100 ml jogurtu3 łyżki octu balsamicznego białego3 łyżki oliwy z

Kulinarny karnet Christophera
Sałatka z makaronem i łososiem. 200

Składniki: 100g sałaty mix200g łososia wędzonego300g makaronu ,świderki2 łyżki sezamu uprażonego1 łyżeczka przyprawy "Kucharek"sos:150ml jogurtu naturalnego3 łyżki majonezu1 torebka sosu sałatkowego vinaigretteMakaron ugotować w

Kulinarny karnet Christophera
Sałatka z zielonej cukinii. 342

Sałatka genialna w swojej prostocie i szczególnie smaczna teraz, kiedy mamy młode cukinie. Cukinię kroimy na cienkie plasterki i polewamy delikatnym sosem pomarańczowym lub innym ostrzejszym

Kulinarny karnet Christophera
Figa z makiem,ach przepraszam z czarnym sezamem. 151

Sałatka łatwa ,lekka ,łagodna ,tchnąca świeżością i radością .Prażony czarny sezam dodaje tajemniczego uroku i wprowadza nutkę oryginalnego smaku. Składniki na 2 porcje: 2 świeże dojrzałe

Kulinarny karnet Christophera
Kulki z melona orzeźwiająca sałatka. 162

Składniki: arbuz-soczysty i aromatyczny melon miodowy -sama słodycz melon galia- fala aromatu i delikatności mozzarella - kuleczki śnieżnobiałe sałata lodowa-świeża zieleń mięta świeża - otrzeźwienie Sos

Kulinarny karnet Christophera
Sałatka z persymoną. 124

Składniki: 1 główka sałaty rzymskiej mini 1 owoc persy mony 4 plastry szynki szwarcwaldzkiej 1 owoc granatu 2 mandarynki 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka

Kulinarny karnet Christophera
Buraki przepisy na dwie sałatki. 188

Fenkuł z buraczkiem i...... Składniki. 1 fenkuł (koper włoski) 1 burak pieczony 8 plasterków chorizo 1 duża garść szpinaku 1 łyżeczka orzeszków pinii 1 łyżeczka oliwy

Kulinarny karnet Christophera
Sałatka z kozim twarożkiem. 122

Salad with goat cheese and avocado. Słonawy kozi twarożek, świetnie koresponduje z łagodnym smakiem awokado. Pamiętamy, że awokado szybko ciemnieje i należy je skropić cytryną. Składniki

Kulinarny karnet Christophera
Sałatka ryżowa z cytrusami. 278

Rice salad with fruit. Ryż ugotować metodą kreolską, jest świetny. Składniki. 200g ryżu długoziarnistego 50 g ryżu dzikiego 1 łyżeczka masła 2 mandarynki 1 grapefruit różowy

Kulinarny karnet Christophera
Roszponka z jajkiem i skwarkami. 183

Lamb's lettuce with egg. Składniki. 150-200g roszponki 2 cebule 100g boczku 2 jajka na twardo Sos: 1 ząbek czosnku 1 łyżka aceto balsamico

Kulinarny karnet Christophera
Makaron w cytrynie i śmietanie. 180

Pasta in lemon and cream. Przepis pochodzi z Taorminy na Sycylii, gdzie podobno rosną najpiękniejsze cytryny. Szybkie ,smaczne danie wegetariańskie .   Składniki. 20 dag makaronu tagiatelle

Kulinarny karnet Christophera
Cytrusowa sałatka z sosem malinowym. 254

Citrus salad. Składniki: 1 grapefruit 1 pomarańcza 20 oliwek 1 łyżeczka pieprzu zielonego z zalewy Mix sałat-lodowa,roszponka 8 plasterków szynki szwarcwaldzkiej Sos malinowy. 2

Kulinarny karnet Christophera
Marynowana sałata rzymska. 265

Romaine lettuce marinated. Składniki. 2 sałaty rzymskie mini sól koperek do posypania Marynata. 1 pomarańcza-sok 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki octu balsamicznego 1

Kulinarny karnet Christophera