przepisy na ciasta - 14000 przepisów (strona:664/934)

Muffinki z syropem klonowym 119

oraz rozpuszczone masło z cukrem (chłodne). Składniki wymieszać, a następnie dodać do masy startą czekoladę wraz z orzechami włoskimi. Wymieszać. Formę na muffinki natłuścić masłem lub wyłożyć papilotkami. Napełnić ciastem do 2/3 wysokości.  Piec ok. 25 minut w temperaturze 190 stopni. Po wystudzeniu muffinek polać lukrem i ozdobić pokrojonymi orzechami włoskimi.     Z przepisu wyszło

Mania Wypiekania
Ciasteczka kruche z cukrem 154

Składniki na dekorację: mleko (ok. szklanki) cukier Wykonanie: Do miski wrzucić margarynę, jajka i cukier. Zmiksować lub rozrobić ręcznie. W kilku łyżkach ciepłego mleka rozpuścić amoniak Dodać amoniak do ciasta. Wsypywać partiami przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Ugniatać, aż powstanie gładka masa. Wyjąć na stolnicę i rozwałkować na grubość ok. 1 cm. Wycinać ciasteczka. Smarować ciasteczka mlekiem

Mania Wypiekania
Babeczki z czekoladą 122

czekoladowych lub posiekanej czekolady Wykonanie: Masło, mąkę, cukier, jajka, proszek i ekstrakt zmiksować, aż masa będzie jasna i gładka. Na końcu wmieszać groszki czekoladowe. Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami. Ciasta nakładać do 2/3 wysokości papilotki.  Piec ok. 20 min. w temperaturze 180 stopni. Studzić na kratce. Z przepisu powinno wyjść ok. 10 babeczek. Przepis pochodzi ze strony: www.mojewypieki.com

Mania Wypiekania
Batony kokosowo owsiane bez pieczenia mąki i cukru 167

czubate łyżki miodu ja użyłam spadziowego miody polskie - 3-4 czubate łyżki oleju kokosowego ja użyłam oleju zielony nurt do kupienia  tutaj Przygotowanie :  Wymieszać wszystkie składniki , jeśli ciasto będzie zbyt sypkie dodajcie więcej masła, miodu lub oleju by uzyskać pożądaną konsystencję, wyłożyć na blaszkę keksówkę wyłożoną papierem do pieczenia ( można dodatkowo położyć na wierzch coś ciężkiego np. puszkę

zdrowa vege kuchnia
Kopytka z bobu w sosie mięsnym 265

pieprz, chili, zioła prowansalskie Bób ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Gdy już ostygnie obrać z łupinek i dobrze zmielić lub ugnieść. Dodać mąkę i posiekaną zieloną pietruszkę. Ugniatać ciasto tak długo by już nie kleiło się do rąk. Uformować wałeczki i wykroić kopytka. Gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia. My tym razem podaliśmy kopytka z sosem mięsnym zabielanym śmietaną

MarciochaKucharzy
Tort czekoladowy z frużeliną truskawkową - Emmet z Lego Przygoda 187

łyżce dodajemy cukier, miksując na najwolniejszych obrotach miksera. Kolejno dodajemy żółtka, jedno po drugim, miksując. Mąki przesiewamy razem. Stopniowo dodajemy do masy, wolno miksując. Na koniec dodajemy kakao. Gotowe ciasto przekładamy do formy o średnicy 24, wyłożonej papierem do pieczenia, tylko spód, i pieczemy w 160 stopniach przez 30 minut do tzw. suchego patyczka.  Wystudzić. Gdy biszkopt będzie zimny

kulinarnyswiatdomi
Sernikotoffi z truskawkami 134

Trochę sernika plus trochę toffi tworzy pyszną kompozycję smaków a świeże truskawki dodają letniej świeżości. Dodatkowy plus to łatwość przygotowania tego ciasta i stosunkowo niskie ryzyko porażki

Milion Smaków
O sosie tatarskim słów kilka. 177

kilka dni! Nie ma czasu na rozpisywanie się, dzisiaj przepis na sos tatarski. Pasuje do wszystkiego! Do jajka, do pieczonego mięsa, do sernika i cytrynowej babki. Nie no, do ciast to może nie do końca, ale do mięsa będzie jak znalazł. I robi się go łatwo. I lepszy niż gotowiec ze słoika. I można przyszpanować przy stole, mówiąc „sama

wcinaj to
Czas zmian i Ragu z dlugo pieczona wieprzowina 226

było dzień rodzinny w placówce).  Musiałam przygotować obiad na dwa dni (jak się okazało nawet na trzy :), upiec chleb no i popełniłam ciasto, o którym pisałam Wam wczoraj . Powstało ragu z długo pieczonej wieprzowiny. Zastosowałam się do wskazówek zawartych " What Katie Ate. Weekend",   jedynie czasy pieczenia zmniejszyłam

Dzieje kuchennej Wiewióry
Piaskowe ciasteczka z dżemem 244

Domowe ciasteczka jakie by nie były są zawsze zdrowsze od tych sklepowych choć już coraz więcej na półkach sklepowych tych zdrowszych ciasteczek. Dziś proponuję Wam szybkie

Moje Małe Czarowanie
Muffinki z rabarbarem 132

resztę składników i cały czas mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy (masa nie może być ani za gęsta ani za rzadka). Blaszkę do muffinek wykładamy papilotkami i wypełniamy papilotki ciastem do 2/3 ich pojemności. Na wierzch każdej muffinki układamy rabarbar pocięty na małe kawałki. Przygotowane muffinki wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i pieczemy przez ok. 20-30 minut

Kuchenne Wariacje
Muffinki kawowo jaśminowe 159

kopiate łyżeczki kawy naturalnej Krem: - 30g czekolady mlecznej - 70g czekolady deserowej - 50ml śmietanki 30% - 50g masła - 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Składniki na 10 muffinek. Najpierw bierzemy się za ciasto na babeczki. Zaczynamy od zaparzenia kawy naturalnej w ciut więcej niż połowie szklanki wody. Kiedy przestygnie wsypujemy do miski przesianą mąkę, cukier, sodę i proszek do pieczenia. Wszystko razem mieszamy

Kuchenne Wariacje
Rolada z poziomkami 163

Jeszcze nigdy nie udało mi się zebrać jednorazowo tyle poziomek co w tym roku. Zajadaliśmy się nimi przez cały weekend, a na niedzielę upiekłam roladę. Lekkie biszkoptowe ciasto z płatkami migdałowymi, wypełniłam kremem na bazie jogurtu i śmietany oraz dużą ilością świeżych poziomek. Zniknęła błyskawicznie". Czytaj więcej

Wiem co jem
Metoda na głoda 167

opcję, ale reszta rodziny to raczej łasuchy. Szczególnie dużym powodzeniem cieszą się u nas naleśniki z owocami. Te zrobiłam na zakończenie wyjątkowo długiego w tym roku sezonu jagodowego. Migdałowe ciasto wypełnione jest jogurtowym nadzieniem z dodatkiem likieru migdałowego (wersja tylko dla dorosłych) i świeżych jagód. Jeżeli będziemy je przyrządzać dla dzieci można likier zastąpić kilkoma kroplami aromatu migdałowego.” Przepis dodaję

Wiem co jem
Chleb typu Graham z automatu i nie tylko 244

zakończy pracę wyjąć chleb z formy i położyć na metalowej kratce, aby wystygł. Źródło tutaj . W piekarniku: Wszystkie suche składniki wymieszać w misce. Dodać składniki płynne i wyrobić. Zagniecione ciasto odstawić na ok. godzinę do wyrośnięcia. Po godzinie ponownie wyrobić, przełożyć do foremki wysmarowanej tłuszczem i znów zostawić do wyrośnięcia (ok. godz.). Piec ok. 35 minut w piekarniku nagrzanym

Domowa Cookierenka Agi