Cukinia to jedno z moich ulubionych warzyw, którego brak w lodówce jest bardzo zauważalny. Używam jej do placków, naleśników, makaronów, ale nigdy nie zrobiłam zupy. Do
Kitchens AlphabetKażdy zna owsiankę! Na pewno nie raz w Waszych domach pojawia się na śniadanie. U mnie jest prawie codziennie dlatego tak uwielbiam ją urozmaicać, a dzięki
Niezły MłynekDomowe pieczywo już się skończyło, więc czas powrócić do mojej ukochanej owsianki. Aż nie mogę się nadziwić, że kiedyś jej wręcz nie znosiłam (tak samo jak
Kitchens AlphabetIlekroć przygotowuję rybę czy inne mięso, zastanawiam się, co tym razem dodać do dania? Makaron? Ryż? A może ziemniaki czy frytki? No tak, ale ile można
Kitchens AlphabetSałatka idealna dla osób na diecie, na kolację, II śniadanie, do lunch box'u. Czasami nie mam ochoty biegać między garnkami, doglądać czegoś w piekarniku, więc
Kitchens AlphabetJa, jako amatorka zdrowego odżywiania nie wierzę, że dopiero teraz wpadłam na pomysł zrobienia domowej granoli ! Wiem, że nie można popadać w skajność, ale czasem
Kitchens AlphabetŚniadanie, to najważniejszy posiłek w ciągu dnia! Zasypiając w mojej głowie ustalam sobie, co takiego pysznego zjem na śniadanie. Mój luby (typowy Francuz, jadłby tylko ciastka
Kitchens AlphabetZiemniaki, pyry, kartofle, bulwy ... jako typowa Wielkopolanka czuję się ambasadorką tych oto warzyw :) w moim domu gościły bardzo często, a babcia z mamą, które przygotowywały je
Kitchens AlphabetŚniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia! Zawsze o tym wiedziałam i nie potrafiłam sobie wyobrazić mojego pustego, samotnego żołądka. Nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy mówią
Kitchens AlphabetSzpinak po cukinii i brokułach to kolejna rzecz, która zawsze znajduje się w mojej kuchni. Kocham zielone warzywa (no, może oprócz zielonej papryki ;)). Szpinak często
Kitchens AlphabetDobry wieczór! Po całym dniu na malutkim mrozie, wróciłam do domu ze świeżutką, jeszcze ciepłą bagietką. Uwielbiam ich zapach, a smak jest niepowtarzalny i od razu
Kitchens AlphabetUwielbiam zupy i sałatki. Zupy jem również latem, gdy inni ratują się lodami, a temperatura przekracza spokojnie 30'C ;) a sałatki utrzymują mnie w przekonaniu, że
Kitchens AlphabetA dzisiaj na kolację lekka sałatka z chorizo i serkiem w sosie musztardowym - pychota. Tutaj nie trzeba się rozpisywać wystarczy spróbować. Składniki
Niezły MłynekDoskonale wiecie, że uwielbiam celebrować śniadania, uwielbiam rozkoszować się początkiem dnia, i wydłużać ten moment w nieskończoność. Tym bardziej jestem podekscytowana, kiedy mój K. jest w
SMYKWKUCHNIOto efekty mojego pierwszego spotkania z jarmużem - czipsy z jarmużu - zadziwiająco chrupiące, leciutkie, o orzechowo-brukselkowym smaku. No i jakie zdrowe! A już niedługo podrzucę Wam
Kulinarny Pamiętnik