drugim rondelku zagotuj wodę, wbij żółtka i gotuj 45 sekund, wyjmij za pomocą łyżki cedzakowej do miseczki na gotową owsiankę, dodaj oliwki, polędwicę, awokado. Podawaj gorące! Śniadanie FIT
SMYKWKUCHNITak bardzo posmakował mi Tatar z łososia na styl japoński , że postanowiłam zrobić kolejny tatar, ale w innym wydaniu. Padło na tatar z łososia w
Blondynka GotujeJeżeli już jesteśmy na diecie i w takie upalne dni jak dziś nie możemy jeść lodów bo na przykład mają za dużo kalorii, odchudzamy się albo
Niezły MłynekCoś co lubię najbardziej - arbuz , soczysty, słodki i dostępny w lato wszędzie :) Koktajl jest idealny i orzeźwiający na upalne dni a w wersji dla dorosłych z
Niezły MłynekMoże to niewiarygodne, ale ta pasta naprawdę smakuje jak smalec. Zapewne dzięki dodatkom takim jak cebulka, jabłko i majeranek. Najlepiej smakuje na ciemnym pieczywie, koniecznie z
Kulinarny PamiętnikJakiś czas temu bardzo rozsmakowałam się w burakach - świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i za zimno, są smaczne i bardzo sycące, a na dodatek zawierają
Kulinarny PamiętnikSkładniki: pół dużego selera 3 średnie marchewki ulubione przyprawy (sól, pieprz, czosnek granulowany, curry, papryka ostra, papryka słodka) łyżeczka oleju Przygotowanie: Warzywa dokładnie umyłam, obrałam i
Kulinarny PamiętnikSkładniki: pół główki małej białej kapusty, drobno poszatkowanej średniej wielkości marchewka, starta na tarce o grubych oczkach mały por (biała część), pokrojony na półplasterki łyżka koperku
Kulinarny Pamiętnikdodatku zdrowe - ich bazę stanowią płatki owsiane, a słodki smak uzyskujemy dodając wartościowy miód. Myślę, że pięknie zapakowane w elegancki pojemnik lub połyskującą folię będą idealnym słodkim fit-prezentem na Dzień Matki dla każdej mamy, a zwłaszcza dla tych dbających o linię :-) Składniki: * ciasteczka: 1,5 szklanki płatków owsianych 1 szklanka mąki żytniej razowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Kulinarny PamiętnikŚwietna - bo zdrowa - alternatywa dla tradycyjnych frytek smażonych na głębokim tłuszczu. Chrupiące, idealne jako przekąska albo dodatek do dania głównego. Składniki (na jedną dużą porcję): cztery
Kulinarny PamiętnikPyszna i lekka zupa. Jeden z moich ulubionych smaków wiosny :) Składniki: 2 spore pęczki botwiny (umyte liście i obrane buraczki) jedna marchewka, starta na tarce o
Kulinarny PamiętnikSkładniki: 2 pstrągi skórka otarta z jednej cytryny posiekany pęczek natki pietruszki 2 łyżeczki posiekanego koperku pół cebuli pokrojonej w kosteczkę 2 łyżki oliwy z oliwek
Kulinarny PamiętnikDzisiaj znowu dietetycznie, ale nie, nie – nie będzie tak już zawsze. W długi weekend z pewnością będziemy grillować coś pysznego i niebanalnego, ale równowaga w
OstryKęsAnanas.... echh. Osobiście uwielbiam w każdym wydaniu! Ananas ma specyficzny smak, jeśli ktoś nie do końca go akceptuje. Ja proponuję go upiec. Po upieczeniu bez dodatku
Blondynka Gotujemnie należą się wakacje i zasłużony odpoczynek po tych wszystkich przebojach w kuchni. Ale wracam! Z kolejnymi sałatkami, które pokochałam na dobre i pomysłami na przepisy, zapewne w wersji fit. Niczego nie zabraknie. Więc do dzieła! Składniki (na dwie porcje): 50 gram sałaty batawskiej (lub rukoli, sałaty masłowej, lodowej... co macie aktualnie pod ręką) 3 jaja ugotowane na miękko
Mango Papaja