Pierwszy raz robiłam sama gołąbki zawijane. Dlatego zaczęłam od kapusty włoskiej (ponoć lepiej się zawija). Do farszu, który z założenia miał być mięsny, bo akurat mięso
Kolorowy PrzepisownikOstatnie ciasteczka owsiano bananowe http://pieprznysmaczek.blogspot.com/2015/11/ciasteczka-owsiano-bananowe.html połechtały moje podniebienie w niedosycie i chciałam więcej... Tym razem trochę zmieniłam skład ale tylko minimalnie, głównym
pieprzny smaczekLekka, zdrowa i smaczna kompozycja smaków. Co powiecie na taką wariacje ? Uwielbiam kiełki brokuła, a w tym zestawieniu całość była obłędna. Dodatek ziaren słonecznika nadał jej
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDzika róża zawiera mnóstwo witaminy C. Z racji tego, że surowe owoce są niejadalne a miałam ich za mało aby zrobić nalewkę lub konfiturę, postanowiłam przygotować
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyJeszcze grudnia nie ma, a świat już zwariował na punkcie Świąt Bożego Narodzenia. Mam na myśli oczywiście komercyjny świat. Z każdej strony słychać kolędy, witryny w
pieprzny smaczekU mnie sprawa jest prosta, są goście jest okazja do zrobienia ciacha. Tym razem chciałam, żeby było ono jak najbardziej odchudzone i udało mi się
Cynamonowe szczęścieJak już kupiłam jarmuż nie mogłam nie spróbować z nim zupy - pięknie zielona, pyszna i bardzo sycąca, dzięki dodaniu ziemniaków i kaszy kuskus. Zielony kolor
Kolorowy PrzepisownikPo raz pierwszy spróbowałam jarmużu, a długo miałam chęć to zrobić. Tylko jakoś tak zawsze było, że jak o nim pamiętałam to nigdy w sklepie nie
Kolorowy PrzepisownikBardzo zdrowy i pożywny mus. To duża dawka energii na drugie śniadanie. Jeżeli chcemy uzyskać bardziej płynną konsystencję, wystarczy, że dodamy więcej owocowego soku. Dzieci także
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyZacznę od tego, że zupa jest pyszna, sycąca, szybka w przygotowaniu, pod warunkiem, że mamy już bulion warzywny, który można sobie ugotować np. poprzedniego wieczoru. Drugą
Kolorowy PrzepisownikKlasyczny strogonow kojarzy się większości z mięsem wołowym i podawany jest jako rozgrzewające, sycące danie. Tym razem pokusiłam się by przygotować go w wersji drobiowej i
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiNapój z młodego jęczmienia do doskonała alternatywa dla kawy. Dodaje energii na cały dzień. Nie zawiera kofeiny, cukru, konserwantów ani barwników. Polecam szczególnie jesienną i zimowa
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatySzpinak to cenne źródło żelaza dla naszego organizmu, a w kompozycji z pieczarkami i ziołami stanowi bardzo ciekawe wegańskie połączenie smaków. Ta banalnie prosta i szybka
zobacz ich smakTradycyjna pomidorowa troszkę nam się przejadła... Dlatego tym razem powstał taki mix jarzynowej z pomidorową. Pyszna, rozgrzewająca i wciągająca :) czerwona papryka idealnie wzmacnia smak zupy. Składniki
Kolorowy PrzepisownikOd dawna marzył mi się tuńczyk w innym wydaniu. Skomponowałam więc sałatkę ze składnikami, które w połączeniu z rybą stworzyły ... Continue reading
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty