Pierwszy raz robiłam chłodnik. I bardzo mi smakuje ;) ale ja to w ogóle "nabiałowa" się zrobiłam :) w tej wersji bardzo też przypadł do gustu mojej 2
Kolorowy PrzepisownikPrzyznam się szczerze, że to pierwsze risotto jakie jadłam i pierwsze jakie zrobiłam, ale na pewno nie ostatnie. Ryż w takim wykonaniu zachwycił mnie smakiem i
Cynamonowe szczęścieU większości z nas, wątróbka nie koniecznie przywołuje smaczne skojarzenia – głównie ze względu na wspomnienia z dzieciństwa. Jest ona często traktowana jest jako mięso niższej
Ciasna KuchniaPyszne pierogi z nietypowym farszem - wiosenne kolory i smaki! Po raz pierwszy zrobiłam ciasto na maślance i z jajkiem (bo zawsze robiłam parzone wodą). Podobno na
Kolorowy PrzepisownikSkładniki: 1 szklanka mleka spożywczego 2% 1/2 szklanki kaszy jaglanej 5-6 daktyli 2,5 łyżki kakao 1 łyżka miodu Sposób przygotowania: Kaszę przelać wrzątkiem, a
Prosto i Smacznie z AnetąLubisz owsiankę na śniadanie? Ja bardzo i powiem szczerzę, ze za każdym razem smakuje inaczej. Dziś jemy ją na słodko bo z karmelizowanymi jabłkami, do tego
Niezły MłynekMyślę, że nikogo nie trzeba przekonywać o bogatej zawartości witamin w tym koktajlu. Już sam brokuł uważany jest za jedno z najzdrowszych warzyw na świecie. Koktajl
Passions hobbies lifeMłodą kapustę w sezonie kupuję bardzo często. Przeważnie jednak robię ją w wersji z koperkiem i pomidorami ( klik ). Tym razem zaszalałam i przygotowałam gołąbki, które robi
Fabryka pomysłówWiosenny koktajl owocowo warzywny to nasza dzisiejsza propozycja. Kompozycja owoców i warzyw cieszy się ostatnio dużym powodzeniem i właśnie dziś na taką pyszność chcemy Was namówić
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiMistrzynią lecza w naszej rodzinie zawsze była Babcia Julianna, nazywana Babcią Jolą. Przygotowywała to pyszne danie w ramach obiadu, kolacji, a nawet na zimę, w słoiki
Cakes By Kejthttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Ciasteczka są po prostu przepyszne, a dodatek wiórek i czekolady - sprawia, że delikatnie chrupią między
Di gotujeWitajcie w ciepłej słonecznej wiośnie :), szalejemy z rabarbarem i odkrywamy nowe połączenia smakowe!. Dziś będzie ciekawa sałatka warzywno-owocowo-ziołowa :), będzie to jedna z niewielu sałatek
Kuchnia PROzdrowotnaJak wiecie uwielbiam szpinak i wykorzystuję go w swojej kuchni bardzo często. Dodaję go do makaronów, mięs, a także wykorzystuję jako farsz do naleśników i krokietów
Ostra na SłodkoSkładniki: 1 szklanka mleka spożywczego 2% 4 łyżki płatków owsianych błyskawicznych 1 jabłko garść rodzynek garść migdałów 1/4 łyżeczki cynamonu Sposób przygotowania: Mleko doprowadzić do
Prosto i Smacznie z Anetąhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Jeśli śledzicie moje przepisy to już wiecie co nieco o mące kokosowej. Powtórzę się: mąka
Di gotuje