Chciałabym się dzisiaj podzielić z wami bardzo prostym i bardzo szybkim przepisem na śledzika :) Przygotowanie go zajmie max 10 minut! Składniki: 8 matjasów 1 czerwona cebula 100 g żurawiny olej ziele angielskie pieprz ziarnisty pieprz mielony liście laurowe Przygotowanie: Matjasy moczymy w wodzie. Długość moczenia zależy od tego, jak bardzo śledź jest słony. Warto po godzinie ukroić kawałek
Taste TherapyPrzepis na zupę pomidorową na bulionie z kaczki z pomidorami z puszki i makaronem. Polecam, jest przepyszna. Składniki: kaczka (dałam dwa skrzydełka i szyjkę) 3 marchewki pietruszka kawałek pora cebula 2 łyżki koncentratu pomidorowego pół puszki pomidorów 2 łyżki śmietany 18% 3 liście laurowe, kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego sól, pieprz makaron nitki Przygotowanie Kaczkę (może być również porcja
e-PrzepisyKulinarnekoktajl pobudzi Was na pewno..i obudzi. Podaję przepis na idealny budzik dla organizmu. Idealny jako rozpoczęcie każdego dnia. Uczucie sytości zagwarantowane na długi czas, a przyjęty zaraz po przebudzeniu, pity małymi łyczkami to bomba witaminowa i prawdziwy skarb! Składniki 500 ml aloe vera drink Skworcu miód rzepakowy Miody Polskie banan gruszka 2 natki pietruszki młody jęczmień Skworcu
Z Kuchni Do Kuchnisamą patelnię nalewam pół szklanki wody i zagotowując "ściągam aromaty" przelewam do naczynia. Dodaję rozmaryn i zapiekam pod przykryciem 50-60 minut w 180oC. Niebo w gębie :) Ps.: W przepisie nie użyłem wina wytrawnego z powodu mojego 4-ro latka i powiem Wam że nie było one potrzebne - wyszło przepysznie
Mechanik w kuchnipyszności, wśród których były oczywiście moje ukochane suszone pomidory . Uwielbiam je zjadać zarówno z makaronem, mięsem, jak i przyrządzać z nich fantastyczne i aromatyczne pesto. Dziś mam dla Was przepis na przepysznego kurczaka faszerowanego suszonymi pomidorami i czosnkiem niedźwiedzim, który idealnie podkręca aromat. Gotowany na parze! Do tego makaron pokrzywowy ( śmiało możecie zamienić na ten z pełnego ziarna ) i gotowany
Ostra na Słodkoproste w przygotowaniu. A gdy już mamy takie puree możemy je wykorzystać do wielu potraw np. do past, do słodkich wypieków, do zupy. Niedługo na blogu pojwai się kilka przepisów jak wykorzystac takie puree. składniki: 1 mała dynia lub pół dużej Dynię dokładnie umyć i osuszyć. Pokroić na kawałki mniej więcej tej samej wielkości i wykroić z nich nasiona
Monia miesza i gotujePrzepis na nią dostałam wiele lat temu. Przypomniałam sobie o niej na tygodniu, gdy popsuła się pogoda i naszła mnie ochota na coś rozgrzewającego. Najlepiej smakuje następnego dnia, ale nie polecam jej robić na zapas ze względu na wątrobę i efekty gazowe. Składniki : 600 g cebuli (masa przed obraniem) spory ziemniak pół główki czosnku pół łyżeczki suszonego tymianku sól pieprz
Weekendy w domu i ogrodziekostki białego sera półtłustego - 1/2 czerwonej cebuli - 1/2 ogórka szklarniowego - parę pomidorków cherry - garść ziarenek słonecznika - oliwa z oliwek - sól morska - pieprz kolorowy świeżo zmielony Kaszę gotuję zgodnie z przepisem, studzę. Cebulę drobno kroję, ogórka w kosteczkę, pomidorki w ćwiartki. Na kaszę kruszę twaróg, na to wykładam cebulę, ogórka, posypuję ziarnami słonecznika. Wykładam pomidorki. Całość solę, pieprzę, polewam oliwą. Lekka
WielopokoleniowoPrzepis na pyszne danie obiadowe, które bardzo lubię. Delikatne pulpeciki w lekko ostrym sosie chrzanowym z koperkiem. Najlepiej smakują z puree ziemniaczanym. Składniki: Pulpety 0,5 kg mięsa mielonego (wieprzowo-wołowe) jajko 2 łyżki kaszy manny ok 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz, suszona natka pietruszki mąka Sos: ok 3 łyżki masła marchew 2/3 szklanki bulionu 3 łyżki śmietany
e-PrzepisyKulinarnekuchni dalej dynia na topie i powstają kolejne przepisy Tym razem zachęcamy Was do zrobienia kopytek z dyni z szałwią oraz z mięsem mielonym w pomidorach. Składniki na kopytka: - 150 g mąki pszennej - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 1 jajko - szczypta soli - kilka gałązek świeżej szałwii - 200 g puree z dyni Składniki na farsz: - 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
Kuchenne Wariacjeheight: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Po jednokrotnej żeberkowej rozpuście , nie obrośniecie w tłuszcze , to na pewno , ale jaki smak , jaka pokusa..mniam . Ten przepis jest bardzo lubiany przez moich domowników , ale oni żeberka zjedzą pod każdą postacią …nieważne jakie , byle wieprzowe " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley
Ogrodnik w podróżymakaron z szynką i groszkiem. Danie pochodzi z książki, którą wczoraj przedstawialiśmy na blogu czyli „Krój, gotuj, wow” , które publikujemy w taki sposób jak są przygotowane wszystkie przepisy w tej lekturze czyli krok po kroku choć w bardziej standardowej formie niż komiksowej Składniki: - 1 cebula - 200 g zielonego groszku - 25 g masła - 2 łyżki oliwy - 50 g parmezanu
Kuchenne WariacjeZapraszam do wypróbowania nowego przepisu na Koktajl Malinowo-Bananowy. Bardzo smaczny i szybki w wykonaniu. Polecam Pan Sylwetka. CZYTAJ DALEJ
Sylwetka Od KuchniPrezentowaliśmy Wam już wegański paprykarz z marchewki oraz pastę z czerwonej soczewicy w wersji prostej oraz najprostszej . Dzisiaj przepyszna pasta z pieczonej papryki. Spróbujcie koniecznie! Pasta z pieczonej papryki Przepis na ok. 350 g Potrzebujemy: 4 czerwone papryki śreniej wielkości 3 ząbki czosnku pół dużej cebuli 2 marchewki mały kawałeczek selera (korzeń) oliwa lub olej sól, pieprz
Bananowe Polewygląda? Polecam "Zebrę" znalezioną u Kuby Piekłam pierwszy raz i wyszła pyszna ;) Składniki: 5 jajek 1,5 szklanki cukru 3 szklanki mąki 1 szklanka oleju 1 szklanka wody (większość przepisów posiada gazowaną lub inne słodkie napoje gazowane) 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao masło i bułka tarta do nasmarowania blachy Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy
W kuchni bez szafek