Składniki:5 jajek,1 puszka tuńczyka z sosie własnym,200 g żółtego sera,1 cebula biała,1 cebula czerwona,1 ogórek konserwowy,6 łyżek majonezu,3
Aga w kuchniSkładniki:1 ciasto francuskie,ser solankowy,oliwki zielone,oliwki czarne,żółty ser,czerwona papryka, zioła prowansalskie,Przygotowanie: Z ciasta francuskiego wycinamy szklanką kółka. Następnie
Aga w kuchniSkładniki:250 g sera twarogowego, 1/2 brie,200 g kremowego serka śmietankowego,4 łyżki mleka,przyprawy: pieprz, sól, płatki migdałowe, sezam, czerwona papryka słodka, bazylia, tyminek
Aga w kuchniSkładniki:4 jajka,1/2 kiełbasy,1 łyżeczka natki pietruszki,2 łyżki bułki tartej,sól,pieprz,1 łyżka masła.Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Gdy ostygną
Aga w kuchniSkładniki:6 żółtek1 mleko skondesowane niesłodzone1 szklanka cukru1 cukier wanilinowy1 szklanka spirytusuPRZYGOTOWANIE: W garnku podgrzewamy wodę i kładziemy na nim miskę. W takiej kąpieli wodnej
Aga w kuchniSkładniki:10 udek kurczaka,2 pory,10 plasterków żółtego sera,przyprawa do drobiu,1 ząbek czosnku, pieprz,sól.Przygotowanie: Udka kurczaka myjemy i usuwamy z
Aga w kuchniSkładniki:10 sztuk cebulek marynowanych,10 sztuk oliwek czarnych i zielonych,1 papryka,1 ogórek zielony,1 pomidor,1 ser feta,7 liści sałaty lodowej,Sos
Aga w kuchniPyszne, maślane ciasteczka z suszoną żurawiną. Polecam, bo są naprawdę smaczne i szybko znikają z talerza. Składniki:2 szklanki mąki,0,5 szklanki cukru,2
Aga w kuchniSkładniki:ciasto: 3 szklanki mąki,125 ml mleka,125 ml wody,2 łyżki cukru,1 łyżeczka soli,15 g drożdży,3 łyżki oleju,sos: 1
Aga w kuchniSkładniki:2 piersi z kurczaka,1/2 puszki kukurydzy,2 garści suszonych grzybów,1/2 słoiczka sosu tatarskiego,1 cebula,kilka plasterków żółtego sera,przyprawa do drobiu,kolendra
Aga w kuchniSkładniki:1 kg sera zmielonego w wiaderku,4 jajka,1,5 szklanki cukru,1 cukier wanilinowy,1 budyń śmietankowy,1 łyżeczka proszku do pieczenia,1/2 margaryny
Aga w kuchniSkładniki:biszkopt:4 jajka, 1 szklanka mąki,3/4 szklanki cukru,1 łyżeczka proszku do pieczenia,krem:4 żółtka,1/2 szklanki cukru pudru,1 masło,dodatkowo
Aga w kuchniSkładniki:200 g mąki,3 żółtka,3 łyżki kwaśnej śmietany,1 łyżka proszku do pieczenia,szczypta soli,1 łyżka spirytusu,dodatkowo: olej do smażenia,1 białko
Aga w kuchniFaworki są pyszne i chrupiące. Jednak polecam w celu wyrabiania i wałkowania ciasta uśmiechnąć się do jakiegoś mężczyzny :) Ciasto musi być bardzo cienko
Aga w kuchniJest to mój ulubiony likier, przyznam się, że lepszego nie piłam :) Jak ktoś lubi smak kawy i likiery to musi koniecznie ten likier spróbować!Składniki
Aga w kuchni