WIARY, CO GÓRY PRZENOSI NADZIEI, KTÓRA NIE GAŚNIE MIŁOŚCI W KAŻDEJ ILOŚCI I... CZEGO SOBIE ŻYCZYCIE... - NIECH SIĘ SPEŁNI Na radosne świętowanie Pamiątki Narodzenia Pana
Anioły w kuchniPragnę złożyć Wam życzenia spokojnych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia, niech będą przepełnione uśmiechem i pozytywną atmosferą. No i oczywiście życzę by Wasze stoły uginały się
Food SquareRozgrzewający krupnik na żeberkach wieprzowych.Składniki: 300 g żeberek wieprzowych400 g ziemniaków obranychszklanka kaszy jęczmiennejmarchewkapietruszka cebula2 listki laurowekilka ziaren ziela angielskiegosól, pieprz natka pietruszki, koperekMięso
prawdziwe jedzenieŚwięta to czas kiedy w kuchni jest pięknie, uroczo, słodko i pachnąco :)I właśnie z tą myślą postanowiłam zrobić ciasteczka w kształcie prezencików, które podarowałam Najukochańszej
Serce zamknięte w formie pysznościMiodowo-musztardowa marynata do mięsa jest jedną z moich ulubionych. Składniki:8 udek z kurczaka (u mnie pałki)1,5 łyżki miodu2 łyżki musztardy1 łyżka
Kuchnia domowa AniWszyscy z pewnością znają rybę " po grecku ".My proponujemy rybę w naszym, nieco innym wydaniu. Składniki:-1 kg ryby-7 średnich
Maminek kulinarnyJego przygotowanie zajmuje kilka chwil,a bez niego w moim domu nie będzie Wigilii :)Składniki:po 10 dag suszonych owoców: jabłek, gruszek, sliwek, moreli, fig skórka
Z Majeczką w kuchniMy nadal pierniczymy:) Składniki; 3 szklanki maki, 1/2 szklanki miodu, 1 opakowanie przyprawy do pierników, 1 łyżeczka sody, 2 jajka, 1/2 kostki masła, Po przyprawy zapraszam
Anioły w kuchniKorzenne placki z płatków jaglanychz serkiem sernikowym i domową czekośliwkąRóżne już wersje placków były. Tych jaglanych jeszcze nie jadłam. Trochę do dopracowania, ale złe nie były
More food, love and dreamsPyszna, mięciutka jagnięcina zamarynowana w musztardzie rosyjskiej i przyprawach, przygotowana na patelni grillowej. Dodatkiem są warzywa karmelizowane - ale bez dodatku cukru czy miodu. Warzywa po wrzuceniu
My Culinary ArtTradycyjny, smażony karp w złocistej, chrupiącej panierce w formie dzwonka to klasyka wśród wigilijnych potraw. Ryba w takiej formie jest bardzo smaczna, wyjątkowa i smakuje
Słodka StronaZamiast tradycyjnej zupy grzybowej moja mama na wigilijną kolację podaje żur z grzybami. W ubiegłym roku przed świętami ugotowałam czystą zupę grzybową z łazankami w kształcie
Czerwień i błękitCake with red beansSkładniki.10 dag fasoli czerwonej konserwowej2 łyżki mleka5 dag cukru3 jajka3 dag mąki ziemniaczanej7 dag mąki pszennej1 łyżka cytryny kandyzowanejWykonanie.Do rondelka wrzucić odcedzoną
Kulinarny karnet ChristopheraNa święta przygotowuję własną szynkę, karkówkę, boczek lub schab. I mam na mięso dwa patent. Pierwszy - smaruję mięso solą peklową i zostawiał w lodówce na minimum
Czerwień i błękit