Moczka śląska to zupa którą jedni kochają, a inni nienawidzą. Jest to tradycyjna zupa przygotowywana od setek lat na śląski wigilijny stół, a ile domów na
Bernika - moj kulinarny pamietnikZa oknem odwilż, piękny biały krajobraz znika. Córka postanowiła poprawić nam nastrój robiąc wszystkim pyszną kawę mrożoną. Przeczytała parę porad baristów jak zachować warstwy i tak
Bernika - moj kulinarny pamietnikCake pops próbowaliście? Ja po raz kolejny dałam się namówić córce i zrobiłam świąteczne renifery w postaci cake pops na świąteczny szkolny kiermasz. Ale jest to
Bernika - moj kulinarny pamietnikBarszcz na zakwasie to jak pewnie u większości z was rzecz obowiązkowa na świątecznym stole. Nie wymaga wiele pracy a efekt jest zawsze pyszny. W ciągu
Bernika - moj kulinarny pamietnikKochani z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia życzę Wam wielu radosnych przeżyć, spokoju, wytrwałości, radości, spełnienia życzeń wigilijnych a także zdrowych i przede wszystkim smacznych Świąt
Bernika - moj kulinarny pamietnikŚwięta, święta i po świętach... prawie... a w temacie pozostając nie wiem jak u was ale na moim stole królują śledziki, szczególnie te w śmietanie są
Bernika - moj kulinarny pamietnikTo moja ostatnia w tym roku, mocno zaległa relacja z w arsztatów zorganizowanych przez firmę PepsiCo , które odbyły się 30 listopada w NoBo Hotel w Łodzi
Bernika - moj kulinarny pamietnikZ okazji nadchodzącej szampańskiej zabawy w tej jedynej nocy w roku życzę wszystkim czytelnikom i przyjaciołom mojego bloga aby
Bernika - moj kulinarny pamietnikRok temu nowy rok przywitałam przedstawiając wam nasz śląski deser czyli kopę. W tym jakżeby inaczej również ten rok rozpoczynam od kopy, która zrobiłam na sylwestrowa
Bernika - moj kulinarny pamietnikPozostając jeszcze chwile w tematach okołonoworocznych, karnawałowych pewnie u niejednej osoby z was w tym okresie odbędzie się jakieś fajne spotkanie, a może uroczysty obiad, czy
Bernika - moj kulinarny pamietnikPałki kurczaka to taka wdzięczna cześć kurczaka o niezliczonej ilości sposobów przygotowania, marynowania, ze za każdym razem ich smak może być inny. Ja tym razem do
Bernika - moj kulinarny pamietnikO dawna chciałam zrobić to danie, odkąd zobaczyłam mocno apetyczne zdjęcie tych jajek na blogu Mniam...mniam . Potrawa pochodzi z północnej Afryki, podobno z Tunezji Składa
Bernika - moj kulinarny pamietnikZnacie te metodę domowego wędzenia mięsa? Ja jakiś czas tamu uwędziłam w ten sposób schab, a teraz postanowiłam te metodę wędzenia na owocowych herbatach wypróbować na
Bernika - moj kulinarny pamietnikProsta, lekka sałatka ze szpinaku zarówno do obiadu jak tez jako samoistna przekąska. Teraz gdy trwa zima i brak nam wielu witamin i składników mineralnych taka
Bernika - moj kulinarny pamietnikJęczała, jęczała i wyjęczała.. córka o klopsiki z Ikei. W końcu się zebrałam i zrobiłam. Jako ze ostatnio używamy głownie mięsa mielonego indyczego postanowiłam go
Bernika - moj kulinarny pamietnik