... babka, która cierpliwie czeka na publikacje. A tym czasem udanego weekendu Wam życzę.
Przysmaki KarolkiSzybciej niż się tego spodziewałam nadszedł czas na kolejną babkę :-) Przed każdymi świętami odczuwam większą potrzebę testowania różnych dań niż w ciągu roku.Tym oto
Przysmaki KarolkiBy dopełnić corocznej tradycji przystąpiłam do przygotowania mazurków. Jak zwykle są małe, akurat takie by zmieściły się do wielkanocnego koszyka mojego, rodziny i przyjaciół. Ten
Przysmaki KarolkiWszystkim czytelnikom bloga pragnę złożyć życzenia radosnych Świąt, spędzonych w gronie rodziny i przyjaciół
Przysmaki KarolkiTan wpis miał pojawić się już wczoraj, by na słodko rozpocząć majówkę. Niestety problemy techniczne sprawiły, że dopiero dziś przychodzę do Was z ciastem. Swoją drogą
Przysmaki KarolkiNastały ciepłe dni. W końcu mogę czerpać z maja całymi garściami. Są i szparagi i truskawki i do tego piękne słońce. Czegóż można chcieć
Przysmaki KarolkiZielony to strasznie modny kolor, a szczególnie w mojej kuchni. Ostatnio większość serwowanych przeze mnie dań jest właśnie zielona, a odcienie tej zieleni są od pasteli
Przysmaki KarolkiGdy zabieram się za przygotowywanie kolejnej już w tym sezonie potrawy ze szparagami, to nie mogę się nadziwić temu, że kiedyś omijałam je szerokim lukiem. Nie
Przysmaki KarolkiChyba zupełnie zwariowałam by w taki upał włączać piekarnik. Żar leje się z nieba i próżno dziś szukać ochłody. A ja jak na złość postanowiłam przygotować
Przysmaki KarolkiSkoro trwa sezon na truskawki to i kompot być musi. Trochę wypiliśmy dzisiaj do obiadu, a reszta poszła w kilka litrowych słoików, by cieszyć się nim
Magiczne Życie MartyOdkąd dostałam książkę Nigelli Lawson "Jak być domową boginią. Wypieki i przysmaki kojące duszę." kusi mnie i nęci nieprzerwanie, żeby w końcu zrobić z
Bernika - moj kulinarny pamietnikCzy mięso mielone musi by nudne? Mowie stanowczo nie. A dowód na to ze wykorzystanie go może być różnorodne, nietypowe znajduje sie poniżej. Rolada, strudel, zapiekanka
Bernika - moj kulinarny pamietnikCzy w pochmurny dzień może być pyszniejszy podwieczorek? Nie trzeba dużo puszyste biszkopty, trochę owoców i śmietany.. i jesteśmy w niebie... Czytaj więcej »
Bernika - moj kulinarny pamietnikObdarowano mnie ogromną dynią, więc ją chcąc nie chcąc przerabiam. A że mąż co rano przynosi z lasu kilka grzybów, więc postanowiłam połączyć obie te rzeczy
Bernika - moj kulinarny pamietnikPrzerabiania dyni ciąg dalszy.. tym razem trafiło na zupę krem ale z nutą ostrości dzięki papryczce chilli i sambal oelek. Miała być tylko z dyni
Bernika - moj kulinarny pamietnik