Nie wiem czy to bardzo odkrywcze, pewnie nie, ale dla mnie całkiem nowe danie - coś w rodzaju owocowej frittaty. Wyszło super, zjadłam na kolację, a za
Zdrowa Kuchnia SowyOd początku wiosny piję sporo różnych koktajli - zielonych i w różnych innych kolorach;) Ostatnio zachwycam się koktajlem z dodatkiem bazylii - w barwach słonecznego lata i o
Zdrowa Kuchnia SowyZaledwie zniknął ostatni okruszek ciasta z brzoskwiniami mój małżonek już się pytał kiedy będzie następne;) Więc za 2 dni już było, lekko zmienione i równie pyszne
Zdrowa Kuchnia SowyWarzywa z curry robię od 2 tygodni w różnych kombinacjach. Wszystkie pyszne! Wystarczą warzywa, curry, mleczko kokosowe i wychodzi super danie. Kiedyś zajadałam się kalafiorem z
Zdrowa Kuchnia SowyJeszcze chwila na wykorzystanie owoców lata. Za moment będę się ogrzewać, choć aura już skłania ku tej opcji. Ale jeszcze nasycam się koktajlami, za każdym razem
Zdrowa Kuchnia SowyDostałam "zamówienie" od męża na ciasto owocowe. Pomyślałam, że owsiano-orzechowe robiłam już kilka razy, więc zrobię tym razem inne. Wpadło mi w oko
Zdrowa Kuchnia SowyRzadko jadam makaron, choć jak zjem, to żałuję, że tak rzadko, bo mi smakuje, ale z drugiej strony to niestety pszenica, więc nie za bardzo godna
Zdrowa Kuchnia SowyWieki całe nie jadłam owsianki. Przyszła mi ochota i pomyślałam, że skoro ostatnie moje owsiano-orzechowe wypieki z owocami tak mnie/nas zachwycały, to zrobię sobie podobną
Zdrowa Kuchnia SowyNa pożegnanie lata i malin - placki/pankejki z serkiem wiejskim (z serkiem chyba nigdy w życiu nie robiłam). Nabiału nie jadam za wiele, zimą ograniczam do minimum
Zdrowa Kuchnia SowyZ wielką przyjemnością zawiadamiam, że e-book o kaszy jaglanej, którego jestem współautorką i który powstał we współpracy ze Sztuką Odżywiania jest już w sprzedaży:) Czytaj
Zdrowa Kuchnia SowyKasza jaglana na śniadanie towarzyszyła mi na tyle długo, że zapragnęłam zmian - napatoczył się owies;) Mąki owsianej używam już od jakiegoś czasu, mleko odkryłam niedawno (i
Zdrowa Kuchnia SowyKilka lat temu odkryłam, że pieczenie (a serników w szczególności) nie jest czymś tak trudnym jak całe życie sądziłam. Zaczęłam więc piec i tak mi się
Zdrowa Kuchnia SowyDawno nie robiłam żadnej strączkowej pasty, a w czasie porządków w spiżarni wyszło na jaw, że zapasy strączków mam spore. Fasolka mung - jedno z najbardziej wartościowych
Zdrowa Kuchnia SowyWracam do zup! Przez całe lato nie miałam ochoty na zupę, ale kiedy tylko zrobiło się chłodniej od razu taka ochota się pojawiła. Moja najulubieńsza wersja
Zdrowa Kuchnia SowyBędzie u mnie trochę bardziej amarantusowo w najbliższym czasie, a to za sprawą paczki, którą to paczkę otrzymałam od firmy Ekoprodukt . Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia Sowy