Surówka na bazie botwinki, która była częścią całodziennego menu na blogu Reni (Renia jest jedną z tych osób, które zmieniły całkowicie swój sposób odżywiania i ja
Zdrowa Kuchnia SowyPiekłam kiedyś, dawno już temu, ciasto z cukinią . Jak się okazało wymyśliła je Pinkcake, która poleciała mi również zrobienie ciasta szpinakowego . Oczywiście miałam zrobić, ale do
Zdrowa Kuchnia SowyKolejny raz zapraszam do czytania i korzystania:) Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyMoja córka bardzo lubi takie placki/tortille jako danie obiadowe. Za każdym razem jak je robię kombinuję z różnym składem ciasta, w tych dodałam błonnik, który niedawno
Zdrowa Kuchnia SowyKupiłam kalafiora z myślą o sałatce. Bardzo dawno takiej nie robiłam, bo kalafior nie gości u mnie zbyt często. Nawet nie wiem dlaczego, ale taki jest
Zdrowa Kuchnia SowyZapraszam: 1. Jeśli do tej pory nie oglądaliście (film z zeszłego roku), to polecam gorąco - 12 minut prawdziwej miłości bliźniego, czyli Siostra Małgorzata Chmielewska. Konkretnie, dosadnie
Zdrowa Kuchnia SowyObrodziła mi latoś (wiosnoś raczej?) pietruszka. Nie wiem dlaczego tyle jej posiałam, natomiast całkiem niewiele koperku, choć akurat ulubioność mamy z mężem odwrotną... W każdym razie
Zdrowa Kuchnia SowyNie jadłam do tej pory quinoa, choć od dawna słyszałam o jego wysoce zdrowotnych właściwościach . Nie podobała mi się natomiast cena, bo 15 zł za 250
Zdrowa Kuchnia SowyMiałam się po pierwszym zachwycie szparagami zajadać nimi cały sezon, a jadłam zaledwie 3-4 razy. Sezon się kończy, więc kupiłam z myślą, że zrobię znów
Zdrowa Kuchnia SowyW dzisiejszych poleceniach: 1. Najnowszy numer magazynu małopolskich blogerów kulinarnych Apetyt . Polecam tym bardziej, że mam w nim swój udział, m.in współtworzyłam "Śniadanie na tarasie
Zdrowa Kuchnia SowyMiałam resztkę kruchego ciasta, truskawki i mascarpone. Znalazłam też czekoladę i szybko powstała taka oto tarta. Zniknęła w tempie błyskawicznym. Składniki: 250 g kruchego ciasta 250
Sto kolorów kuchniNapój w sam raz na ciepłe dni. Doskonale chłodzi i cudownie smakuje. Polecam na długi weekend. Zróbcie koniecznie, zanim krótki sezon truskawkowy dobiegnie końca. Lemoniadę zrobiłam
Sto kolorów kuchniPo rozmrożeniu zamrażalnika miałam spory zapas białek. Część z nich powędrowało do granoli , a część została wykorzystana do tarty, którą znalazłam na blogu Peta Grey . Tarta
Sto kolorów kuchniKiedy przychodzą ciepłe dni bardzo lubię pić mrożoną kawę po południu. Zdarza mi się dolewać do niej odrobinę alkoholu, które doskonale modyfikuje jej smak. W tym
Sto kolorów kuchniJeżeli macie ochotę na odmianę w tradycyjnym obiedzie, polecam takie puree. Doskonale zastępuje ziemniaki i świetnie smakuje. Do tego, przygotowanie go, nie zajmuje nam więcej czasu
Sto kolorów kuchni