Pieczone, złote i pachnące ziemniaczki - niebo w gębie ! Lubię ich rumianą skórkę i miękki, kremowy środek. Wystarczą za cały obiad, ale jako dodatek do kurczaka czy
Smaczna PyzaDzisiaj na kolacje króluje przepyszna sałata rzymska z warzywami. Łatwa w wykonaniu, smaczna, pożywna i przede wszystkim dietetyczna! Pomysł na kolacje w wersji FIT już macie
SMYKWKUCHNILubię małą, białą fasolkę Jaś. Zawsze jak robię po bretońsku, to w większej ilości, by to co zostanie przełożyć w słoiczki i pasteryzować na kiedyś tam
Magiczne Życie MartyPo raz pierwszy nasze borówki wydały dość spory plon:) Od razu zobaczyłam w myślach tartaletki:)) Po kilku minutach w lodówce chłodziło się kruche ciasto a ja
Z miłości do słodkościNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Sajkofanka smakuWracamy do gotowania z Julią Child. Mam nadzieję, że kuchnia Julii was nie znudziła i chętnie podejmiecie ze mną zabawę i znowu jej dania zagoszczą na
Bernika - moj kulinarny pamietnikDżem z mirabelek - Dżem mirabelkowy Coś dla wielbicieli lekko kwaskowatego smaku dojrzewających w pełnym sierpniowym słońcu mirabelek. Wersja ze śliwek żółtych oraz czerwonych. Składniki: - 2 kg
Słodka sielankaDziś mam dla Was konkurs. Ale o tym za chwilę, najpierw rybka. Świeży dorsz w sosie pomidorowym w śródziemnomorskim stylu to danie proste, szybkie i lekkie
Poezja smakuCiasteczka z wróżbą to doskonały pomysł nie tylko na imprezę andrzejkową. Doskonale sprawdzą się również jako prezent urodzinowy czy atrakcja na imprezę, wieczór panieński lub zabawę
Mania GotowaniaCzy ktoś z Was był kiedyś w Hotelu**** Pałacu Czarny Las w Woźnikach pod Myszkowem? Jeśli nie to warto się tam wybrać, bo wrażenie jest niesamowite
Bernika - moj kulinarny pamietnikDeser borówkowo-morelowy Coś słodkiego i zdrowego na dobry początek dnia. Składniki: - 7 łyżek otrębów owsianych - jogurt naturalny 150 g (u mnie truskawkowy) - 2 dojrzałe
Słodka sielankaWiśniowy przekładaniec to lekkie w smaku wielowarstwowe ciasto. Jest ono dość pracochłonne, gdyż wymaga upieczenia trzech odrębnych blatów biszkoptowych oraz przygotowania dwóch różnych mas, gotowy przekładaniec
Smakołyki BerenikiWitajcie nasi mili! Piękne lato trwa zrówno za oknem jak i w duchu - w taką pogodę aż chce się żyć! (: Słoneczne poranki motywują do działania i
Symfonia SmakówKolejna odsłona pierogów tym razem z jabłek i mieszanych mąk. Uwielbiam jabłka mogę jeść je w ciągle i tak robię! Uwierzcie - są pyszne! W czasie remontu
Truskawkowa FiestaMus malinowy zrobiony, chciałam coś innego. U Doroty Świątkowskiej znalazłam to co chciałam Dżem Malinowy z Wanilią i cytryną! To jest to. Pyszny! Wart zachodu. Polecam
Blondynka Gotuje