przepis - 33114 przepisów (strona:1114/2208)

Cannelloni z mięsem mielonym 347

tygodniu będzie makaronowo... Obiecałam to pewnej osobie, która potrzebuje przepisów. Kasiu - zaczynamy :) Cannelloni z mięsem mielonym 500 g mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku olej do smażenia opakowanie makaronu Cannelloni sól, pieprz, przyprawy do smaku 1 łyżka mąki ziemniaczanej 300 ml sosu pomidorowy sól, pieprz do smaku 15-20 dag żółtego sera Cebulkę pokroić w drobną kostkę. Olej rozgrzać

kolorowotorcikowo
Francuskie kluseczki z truskawkami 291

Francuskie kluseczki - przepis 3 jaja 2 łyżki masła szczypta soli mąka, około 1 szkl. Masło utrzeć z solą. Białka ubić na pianę. Do masła dodawać po 1 żółtku, ciągle ucierając. Dodać bianę i mąkę - tayle, żeby ciasto nie było rzadkie. Ciasto kłaść na gotującą się wodę, przy p[mocy 2 łyżek, formując podłużne kluseczki. Gdy kluski wypłyną na wierzch, poczekać

kolorowotorcikowo
PTYSIE z mascarpone i truskawkami 210

Ptysie - przepis na ciasto 34/ szkl. mąki 60 g margaryny 4 jajka 3/4 szkl. wody 1/2 łyżeczki soli Zagotować wodę z margaryną i solą. Wsypać mąkę - gotować, ciągle mieszając, aż masa zacznie odstawać od naczynia Do lekko ostudzonej masy dodawać po jednym jajku - ciągle  ucierając. Miksować aż masa stanie się szklista. Na wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem blachę, kłaść

kolorowotorcikowo
Biskwity z kremem cytrynowym i owocami 144

Przepis na biszkopty - porcja na 6-7 biszkoptów 3 jaja 50 g cukru szczypta soli 0,5 szkl. mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubić na sztywną pianę - razem z solą i cukrem. Dodać żółtka - ubić na puszystą masę. Mąkę wymieszać z proszkiem - przesiać do masy jajecznej - połączyć delikatnie. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia kłaść łyżką porcję ciasta

kolorowotorcikowo
Pierogi z truskawkami 152

placuszek kłaść truskawkę lub dwie małe, posypać mieszanką cukrów - skleić. Gotować w lekko osolonej wodzie do wypłynięcia. Podawać polane śmietaną lub jak ktoś woli - jogurtem Można posypać cukrem różanym - przepis TUTAJ

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 98

KONKURS z marką PREMIUM ROSA    Przy współpracy z firmą Premium Rosa przygotowałam dla Was konkurs. Zadanie nie będzie trudne. Co należy zrobić: 1. Przyślij przepis na letni napój z wykorzystaniem produktu Premium Rosa.  Tu daję Wam wolną rękę, czy to będzie kawa mrożona, herbata, lemoniada czy koktajl - szalejcie :) Swoje propozycje wraz ze zdjęciem i karteczką "konkurs Premium

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 110

Tort robiłam na ósme urodziny córki. Urodziny odbyły się w sobotę - lecz z racji braku czasy i wyjazdu - nie mogłam wcześniej opublikować. Już wróciłam - już jestem i niedługo smaczne przepisy się pojawią

kolorowotorcikowo
Sałatka z fasolki szparagowej 183

gotowanej fasolki szparagowej 1/2 białej cebuli mała puszka kiełków 150 g fety 2 łyżki pestek słonecznika 1 łyżka pestek dyni 2 łyżki oliwy łyżka pesto z jarmużu - przepis tu Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki. Cebulkę pokroić w piórka. Ser feta pokroić w kostkę. Słonecznik i dynię uprażyć na suchej patelni. Wszystkie składniki połączyć. Do pesto dolać oliwy - polać sałatkę. Smacznego

kolorowotorcikowo
Spaghetti z sosem z grillowanej cukinii 149

posmarować oliwą. Cukinię pokroić w plastry grubości 1,5 cm. Kłaść na rozgrzanej patelni - grillowaćaż się zrumienią. Cukinię zblendować, dodając serek, bazylię i sól do smaku. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ugotowany makaron połączyć z sosem. Smacznego

kolorowotorcikowo
Naleśniki z nadzieniem serowo-czekoladowym podane z sosem jeżynowym 152

jednolite ciasto. Jeśli wydaje się za rzadkie - dosypać mąki. Smażyć naleśniki. Nadzienie serowe: 250 g twarogu 4 łyżki cukru odrobina mleka Składniki zmiksować na jednolitą masę. Krem czekoladowy wg przepisu tutaj Usmażone naleśniki smarować pół serem, pół kremem czekoladowym i zwijać w rulon. Naleśniki podsmażyć. Na patelnię wrzucić 2 łyżki masła, łyżkę miodu i smażyć naleśniki z obu stron

kolorowotorcikowo
Okrasa z pstrąga 198

Dziś prezentuję drugi przepis, który wykorzystałam podczas Pikniku smakoszy w Lublinie . Składniki: 2 świeże pstrągi 1 mała czerwona cebulka 150 g masła 1 łyżka śmietany 18% sól, pieprz   Wykonanie: Ryby umyć, oprószyć solą i pieprzem, usmażyć pod przykryciem. Odstawi do wystygnięcia. Kiedy ryby ostygną, oddzielić mięso od skóry i wybrać ości. Mięso porwać na drobne kawałeczki. 40 g masła

kolorowotorcikowo
Orzechowy makaron z jabłkami 196

opakowania makaronu Mamma Mia - kokardki 4 łyżki tartych orzechów Back Mit łyżeczka miodu łyżka oleju rzepakowego 4 jabłka 4 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki cynamonu Wykonanie: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Starte jabłka przełożyć do rondelka, posypać cukrem - smażyć 5 minut. Pod koniec smażenia dodać cynamon. Na patelni rozgrzać olej z miodem

kolorowotorcikowo
Kasza gryczana z warzywami sezonowymi 215

pomidorków koktajlowych garść migdałów  natka pietruszki i selera 1 łyżka masła 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz Wykonanie: Kaszę gryczaną ugotować wg przepisu na opakowaniu, w lekko osolonej wodzie. Marchew, pietruszkę, obrać, pokroić w ćwiartki, seler w grubsze słupki. Na patelni rozgrzać masło z olejem rzepakowym - wrzucić warzywa - smażyć na wolnym ogniu. Posolić

kolorowotorcikowo
Placuszki gryczano-ziemniaczane z sosem grzybowym 243

Składniki: 1 woreczek kaszy gryczanej 3 średnie ziemniaki jajko sól, pieprz olej rzepakowy RAPSO do smażenia Wykonanie: Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Ziemniaki obieramy ze skóry, trzemy na tarce o dużych oczkach. Kaszę gryczaną łączymy z ziemniakami, jajkiem - doprawiamy solą i pieprzem Patelnię rozgrzewamy, wlewamy nie za dużo oleju rzepakowego. Z masy formujemy placuszki gryczano-ziemniaczane.  Smażymy

kolorowotorcikowo
Drobiowe pulpeciki na makaronie podane 238

doprawić do smaku - wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Przy pomocy łyżki formować z masy małe pulpeciki, smażyć z obu stron na złoty kolor. Makaron Mamma Mia kolanka ugotować według przepisu na opakowaniu. Makaron podawać z pulpecikami drobiowymi. Dla urozmaicenia dania, można polać sosem serowo-musztardowym. Sos serowo-musztardowy 1/2 serka topionego Lactima Blue Chees lub śmietankowego serka topionego innej firmy

kolorowotorcikowo