pierwsze ciasto z truskawkami w tym roku... wybór padł na sernik na zimno, prostszego przepisu nie znajdziecie... a jak dla mnie nie dość, że najprostszy to jeszcze najlepszy sernik na zimno!!!SKŁADNIKI: 1 kg sera zmielone, 1/2 laski wanilii, 2 żelatyny fix deserowe, 2 galaretki truskawkowe, ok. 20 truskawek, 1/2 paczki okrągłych biszkoptów. Przygotowanie: Biszkopty
Aga w kuchnidługo. Przelewamy masę do tortownicy. Sernik pieczemy przez godzinę w 160 stopniach. Po upieczeniu zostawiamy w piekarniku z otwartymi drzwiczkami do całkowitego wystudzenia. Przepis na ten sernik znalazłam na blogu White Plate
Aga w kuchnimasę serową. Pozostałe ciasto kruszymy lub ścieramy na tarce na górę sernika. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok 1 godzinę. Po upieczeniu zostawiamy w wyłączonym piekarniku sernik jeszcze na 1 godzinę
Kuchnia Łukaszanajłatwiej dostępnych owoców. Od dawna wiadomo, że wpływają korzystnie na zdrowie i urodę. Do ich cennych właściwości można zaliczyć również tę, że są idealnym dodatkiem do ciast. Dzisiaj proponuję sernik z dodatkiem śliwek i kruszonką. Ciasto:1/2 kostki margaryny2 łyżki oleju1 szklanka mąki pszennej2 łyżki mąki ziemniaczanej1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka1 opakowanie cukru wanilinowegoDo garnka
Praktyczna plsklepach zaczynają górować truskawki... W sezonie nie może u mnie zabraknąć sernika z tymi pysznymi owocami. Tym razem mój sernik jest bez spodu za to z bogatym wierzchem:) Do tego duuużo białej czekolady i ani jednego jajka:) Po prostu rozpływa się w ustach... Przepis pochodzi od Doroty Składniki:500 g twarogu półtłustego, 300 g białej czekolady, cukier waniliowy
Z miłości do słodkościdobra, że można przygotować ją oddzielnie i wsunąć z dodatkiem bitej śmietany :) Spód: 220g ciasteczek łyżeczka imbiru 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/3 kostki rozpuszczonego masła 2 łyżki oleju kokosowego Sernik: 500g zmielonego twarogu 2 jajka szklanka cukru 1 pomarańcza 3 łyżki mąki ziemniaczanej Glazura pomarańczowa: 1 słoik konfitury pomarańczowej 2 pomarańcze 3 łyżki wody 3 łyżki żelatyny(...)Konfiturę, skórkę i sok z dwóch pomarańczy zagotowujemy i czekamy chwilę aż zgęstnieje. Cały czas mieszając dodajemy rozpuszczoną w kilku łyżkach wody żelatynę. Lekko przestudzoną masę wylewamy na wierzch sernika i wstawiamy na noc do lodówki. Jeśli komuś mało kalorii, można dodać bitą śmietanę na wierzch :) Doskonałość doskonałości i wszystko to doskonałe
sama złodyczJako że moja dusza dziecka bez przerwy doprasza się słodkości i śliczności, ten sernik musiałam upiec! Mimo że nie wyszedł tak jakbym tego chciała, bo przez nieszczelną blachę wyciekła mi 1/4 ciasta to i tak sądzę, ze efekt jest godny uwagi i nie przejdzie obojętnie obok niego żaden wielbiciel kiczu i festynów :) Spód: 250 g mąki 80 g cukru(...)bywa, musiało się to stać właśnie przy okazji robienia tego ciasta, gdzie precyzja jest koniecznym warunkiem - kolory więc trochę się zmieszały. Po upieczeniu i schłodzeniu sernika w lodówce (najlepiej przez całą noc) ucieramy masło z cukrem pudrem i galaretką. Porcjami dolewamy schłodzoną śmietankę, ubijamy całość na sztywno. Przekładamy na wierzch ciasta, łopatką wyrównując powierzchnię i posypujemy
sama złodyczpożegnać się z letnimi owocami, już nawet maliny się skończyły. Na szczęście zostały jeszcze brzoskwinie, winogrona czy gruszki. Dzisiejszymi bohaterkami będą brzoskwinie w połączeniu z delikatnym sernikiem na zimno. Dosyć często robię serniki na zimno, nie tylko latem i najbardziej smakuje mi w tej wersji, nie jest słodki lekko kwaśny smak, idealny do popołudniowej kawy. Polecam:) Składniki
ciastkarnia na kruchym spodzieDzisiaj mamy dla Was propozycje na przepyszny sernik na zimno z borówkami. Ciasto ma bardzo fajny oryginalny kształt, który przyciąga wzrok, a do tego wyśmienicie smakuje. W naszej lodówce wyglądał tak apetycznie, że nie mogłyśmy doczekać się całkowitego zastygnięcia czekolady i zaczęłyśmy kroić go wcześniej… mniam! Czas przygotowania: 20 minut + czas na ochłodzenie Ilość porcji: 8 dużych Składniki: 400g(...)przykładamy paterę i całość odwracamy do góry nogami. Ściągamy miskę, folię i otrzymujemy piękną serową półkule. W kąpieli wodnej rozpuszczamy gorzką czekoladę wraz z pozostałą śmietaną kremówką i polewamy sernik. Odstawiamy do lodówki, aby czekolada zastygła. Smacznego
Kolizje Smakówpołączyłam sernik z białą i gorzką czekoladą i tak powstał delikatny i puszysty serniczek na zimno .... Masy mają konsystencję ptasiego mleczka, a prosto z lodówki smakuje jak lody :)***Sernik czekoladowy *** Biszkopt: 5 jajek ¾ szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczeniaMasa: 1000g serka kremowego waniliowego (użyłam Vitello z naturalną wanilią) 1000ml
ciemna strona patelnirozdrobnionych ciastek. U mnie z truskawkami ale równie dobrze smakuje z brzoskwiniami lub innymi owocami. Przepis pochodzi od mojej ulubionej blogerki pani Doroty . Post Sernik na zimno z truskawkami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujewiaderku ( 1 kg wiaderko podzielić na połowę ) 100 g czekolady deserowej 100 g czekolady mlecznej 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny ( jeśli ktoś lubi bardziej zwarty sernik to proponuje użyć 3 łyżeczki żelatyny ) Warstwa bananowa: 1/2 kg sera w wiaderku 3 banany galaretka cytrynowa Wierzch: 1 pudełko borówek galaretka cytrynowa albo pomarańczowa Sposób wykonania :Biszkopt: Ubić
Słodkości i nie tylkoDziś zapaszam Was na prosty i pyszny serniczek, który zawsze sie udaje. Sernik ten często gości na moim stole, w sezonie robię go z owocami natomiast zimą dodaję dużą porcję rodzynek.składniki:ciasto3 szklanki mąki3 łyżki cukru250 g margaryny3 żółtka2 łyżczki proszku do pieczenia3 łyżki kakaomasa serowa1 kg sera z wiaderka u mnie Wieluń100 g miękkiej margaryny3 żółtka6 białek1(...)masę serową z owocami. Na wierzch zetrzeć pozostałą część ciasta. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50-60 minut. Jeśli ktoś lubi bardziej słodki sernik może dać więcej cukru, jak dla mnie ta ilość jest wystarczająca
Monia miesza i gotujestopniach. Masa śmietanowa: Śmietanę ubijamy z cukrem. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie (wg przepisu na opakowaniu) i wystudzoną dodajemy do śmietany. Miksujemy2-3 minuty i wykładamy na wystudzony sernik. Wstawiamy do lodówki chłodzimy. Czekoladę ścieramy na tarce i posypujemy wierzch ciasta. Gotowe
Czerwona Porzeczkazresztą nie za nimi nie przepadam. Szczególnie nie lubię właśnie serników. Taki suchy, gliniasty ser przyklejony do kawałka biszkoptu i jeszcze z rozgotowanymi rodzynkami w środku... paskudztwo. Ten sernik jednak jest inny – puszysty i delikatny. Pewnie dlatego, że wśród składników nie ma sera:) Czytaj dalej
Gotuj z Misiem