Por jak i większość warzyw przyszedł do nas z Włoch. Większości z nas kojarzy się z włoszczyzną .... To, co najlepsze w porze poza smakiem i aromatem
potrawyregionalnePodzielę się dziś z Wami pyszną,lekką i orzeźwiającą sałatką ze szpinakiem i mandarynkami z dodatkiem soku z pomarańczy. Młode liście szpinaku umyłam,osuszyłam i
potrawyregionalneŚledzie już gościły na moim blogu. W oleju z cebulką (przepis TU ) Dzisiaj proponuję sałatkę śledziową. Składniki: 3-4 szt. płatów śledziowych 1
potrawyregionalneNie ma chyba osoby, która nie jadła by na różnego rodzaju imprezach rodzinnych sałatki jarzynowej. Podawana jest prawie zawsze z okazji świąt-jest nieśmiertelna
potrawyregionalneRukola należy do rodziny kapustowatych. Rośnie dziko we Włoszech i we Francji oraz Azji Wschodniej. W Polsce znana pod nazwą Rokietta Siewna. Rukola ma bardzo mało
potrawyregionalneSpaghetti z rukolą to danie szybkie,lekkie i bardzo smaczne. Połączenie tylu składników dało naprawdę bardzo pyszny smak. Polecam je koniecznie;-) Składniki: 5-7 szt.suszonych
potrawyregionalneMając niedawno w rękach przyprawę do gyros przypomniało mi się , że jadłam kiedyś sałatkę z tą mieszanką przypraw. Na wspomnieniach nie skończyło się i postanowiłam ją
potrawyregionalneCo zrobić z wędzonym udkiem z kurczaka. Pewnie po prostu je zjeść. Ale jedno udko na trzy osoby to ciut za mało, a i nie
potrawyregionalneTylko cztery składniki. Być może niektórzy z Was pomyślą,że zupełnie nie pasujące do siebie. I tu się mylicie. Po połączeniu składników i spróbowaniu sałatki
potrawyregionalneOjczyzną tofu są Chiny. Budzi się ono do życia, kiedy zanurzamy je w przyprawach. Tofu jest niskokaloryczne, zawiera mało tłuszczów nasyconych i węglowodanów, dlatego jest wartościowym
potrawyregionalneMango jest jednym z najwykwintniejszych owoców tropikalnych na świecie ze względu na przyjemny smak, zapach i kolor. Miąższ mango jest żółty,kremowy
potrawyregionalneSałatka ziemniaczana jest idealna dla miłośników ziemniaków i czosnku. Pasuje do mięs, grilla ale oczywiście może być podawana jako samodzielne danie. Tylko cztery składniki
potrawyregionalneZdrowo i kolorowo. Sałatka ze świeżymi liśćmi szpinaku i roszponką w roli głównej. Można ją podawać jako przystawkę, albo samodzielne danie. Kawałki kurczaka dopełniają dzieła ;-) Składniki
potrawyregionalneKiszony ogórek do obiadu. Ale tak sam? Po prostu? Proponuję sałatkę z ogórkiem kiszonym w roli głównej;-) Składniki: Ilość w zależności od potrzeb kiszone
potrawyregionalneLubicie śledzie? Ja mogłabym je jeść o każdej porze ;-) Polecam dziś pyszną śledziową sałatkę z ziemniakami i burakami. Wprawdzie jest trochę
potrawyregionalne