bezsensowny przedmiot pochłonęła dość dużo czasu, jeszcze czeka mnie nauka, ale wcześniej ćwiczenia ;) Mój dzisiejszy obiad był smakowity i sycący, nie wiem jak Wy ale lubię takie szybkie sałatki ;) Składniki (2 porcje): wędzona noga z kurczaka 0,5 średniej kapusty pekińskiej 6 pomidorków koktajlowych 0,5 zielonego ogórka 5 łyżek kukurydzy (bez dodatku cukru) sos (ja lubię dużo sosu
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćProsto, zwięźle i na temat ;) tak wyglądał mój dzisiejszy obiad! na dodatek upiekłam ciastka musli którymi pochwalę się już jutro ;) a i jeszcze zrobiłam dwie sałatki! bardzo bardzo produktywnie :D Składniki (porcja): *porcja makaronu niskowęglowodanowego filet pstrąga łososiowego sok z połowy cytryny *2 łyżki sera homogenizowanego lub innego śniadaniowego śmietankowego (sprawdźcie ilość tłuszczu) *spora garść roszponki *mieszanka
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsamodzielną potrawą, ale dodatkiem, który bardzo często podnosi walory smakowe całego dania. Mogą być słodkie, kwaśne, ostre, łagodne, zimne, gorące, czy majonezowe. Stosowane do mięs, ryb, makaronów, wędlin, sałatek, deserów… i nie tylko. O sosach można mówić długo i dużo. Każdy ma jakiś swój ulubiony, np. Sos z portobello. Składniki: - 500g portobelloo - 250g szalotki - 4-5 ząbków czosnku
mojewypiekiinietylkozielonkawy kolor. To kwestia użytej odmiany oliwek. Moraiolo uchodzi za najlepszą zaraz obok Corregiolo i Casailva. Wspaniale nadaje się do łączenia z samym pieczywem, ale także do dań i sałatek. Pierwsze wrażenie niesamowicie pozytywne, starannie przygotowany produkt, estetyczny, a przede wszystkim w 100% tradycyjny – nie ma pośredników, nie ma wspólnych sortowni ani przechowalni. Wiemy, że otrzymujemy dokładnie to, co otrzymalibyśmy
Bon Ton ItaliaDalszej cześci się pewnie domyślacie. Do dziś za każdym razem kiedy ją robię uśmiecham się do siebie na wspomnienie tamtych chwil. Widok z knajpki w Nessebarze w oczekiwaniu na sałatke Składniki: szynka parmeńska rukola pomidor ser pleśniowy z niebieską pleśnią czerwona cebula oliwa, ocet balsamiczny, sól Przygotowanie sałatki z szynką parmeńską i serem pleśniowym Do przygotowania sałatki potrzebujemy tyle talerzy
Kulinarna Patilogiachociaż dalej ich smak mi "nie leży". Kolejny raz w formie tagiatelle, które nie wyszło takie piękne jak na zdjęciach innych blogerek ;-). Trzeci raz w formie sałatki, którą dzisiaj Wam prezentuję. Całkiem smaczne połączenie, szparagi nie są głównym składnikiem, a jednym z wielu i fajnie komponują się z resztą nowalijek. Spróbujecie? Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz
Pora coś zjeśćSkoro sezon grillowy to oczywiście sałatki! Dzisiaj propozycja dość wyrazista w smaku, w bardzo wiosennym nastroju ;) Składniki: garść liści szpinaku 1/2 awokado kawałek Gorgonzoli kilka pomidorków koktajlowych słonecznik sok z cytryny Przygotowanie: Wszystkie warzywa dokładnie umyć, awokado obrać i pokroić w plasterki, pomidorki przekroić na pół. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Wszystkie składniki ułożyć na talerzu, posypać słonecznikiem i skropić
Piąty grzech głównyszybką sałątkę, którą własnie na powyższe okazje wykorzystacie i nie będziecie musieli stać w kuchni godzinami. Możecie też śmiało zabrać ją na imprezę do znajomych. Do przygotowania sałatki potrzebujemy: - 2 ugotowane buraki (kupiłam ugotowane zapakowane próżniowo, niestety świeżych nie było) - 4 ogórki kiszone (u mnie były to małe lub średniej wielkości) - 1 puszka czerwonej fasoli - 1/2 czerwonej cebuli
Szybko Tanio SmacznieSałatka na bazie grillowanej piersi kurczaka z miksem letnich warzyw: sałatą, fasolką szparagową i grillowaną cukinią. Dopełnieniem całości jest przepyszny sos cezara o wyrazistym parmezanowo-musztardowym smaku. Podajemy z świeżą bagietką lub grzankami
Milion SmakówSmaczne i sycące połączenie kilku różnych smaków. Sałatka prosta i wyjątkowo szybka do zrobienia
Milion Smakówchilli. Usmażyć i odstawić do wystygnięcia. 3. Warzywa z puszki odsączyć. Dodać do kaszy. 4. Pomidory, ogórki i rzodkiewki pokroić w dowolny sposób. 5. Marchew ugotować tj. do sałatki jarzynowej. Obrać i pokroić w grubą kostkę 6. Wszystkie składniki połączyć, doprawić solą i pieprzem, dodać majonez i wymieszać. Odstawić do lodówki na co najmniej 1-2 godziny
A Ty Smakuj Mnielekko odchodzić od skóry. Przewracamy łososia na drugą stronę i smażymy jeszcze przez ok. 2-3 minuty. Gotowego pstrąga łosiowego podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci i ulubionymi sałatkami. Moje posty
Słodka Stronatwarogiem. Dodajemy przeciśnięty czosnek, pieprz i bazylię. Wszystko mieszamy i wykładamy na chleb. Na wierzch ścieramy żółty ser i zapiekamy w piekarniku. Z reszty warzyw robimy mini sałatkę i polewamy ją jogurtem i oliwą z oliwek. Do tego hummus i gotowe :) Na dodatek jakieś owoce i super lunch jest gotowy :) Jak Wam się podoba ? Napiszcie o tym :) Pozdrawiamy
vegetanietestowania od sklepu SKWORCU . Rodzynki te, to jedne z najlepszych rodzynek jakie do tej pory jadłam. Są duże i idealne słodkie. Stanowią doskonały dodatek do ciast, ciastek, deserów i sałatek. Polecam gorąco!!! Serdecznie zapraszam do sklepu SKWORCU , gdzie znajdziecie wiele wspaniałych produktów
Tradycyjna kuchnia Kasiszybka i zdrowa sałatka, która nikomu nie będzie ciążyła zbytnio na żółądku. Doda energii i kolorów na parę ładnych godzin. Polecam szczególnie tym, którym zdrowe odżywianie nie jest obce i tym, którzy stawiają nacisk na lekko, syto, konkretnie! Składniki -makaron gryczany -mix sałat umytych i gotowych do spożycia -glassa sojowa -nasiona czarnuszki sól i oliwa z oliwek do smaku -pomidor
Z Kuchni Do Kuchni