rozpadły, a następnie na odparowanie nadmiaru wody. Gęstość zależy już od Was i tego, jak chcecie je podać - można z dużą ilością płynu do jedzenia łyżką, nieco gęstsze do chleba, pośrednie do ryżu bądź makaronu, bądź też zupełnie gęste jako np. nadzienie do tortilli ;)Jak więc widać, możliwych wariacji jest wiele, zarówno w sferze doboru składników, jak i samego podania
Kulinarne zapędy Kokosarazu :DA do czego zużywamy? Tak naprawdę zależy to tylko od naszej wyobraźni. Świetnie pasuje do mięs i serów, może być bazą sosu do sałatki, można smarować nim chleb i tworzyć dzięki temu wspaniałe kanapki... Albo pójść na łatwiznę i połączyć je z makaronem, o tak: A Wy jakie macie pomysły na wykorzystanie pesto? :)Smacznego
Kulinarne zapędy Kokosacebulę, ogórki małosolne, koperek do smaku dodać pieprz mielony, oliwę i dobrze wszystko połączyć schować do lodówki na 30 minut, aby smaki się przegryzły najlepiej nam smakuje z razowym chlebem posmarowanym masłem........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1 kg karkówki bez kości, 1 łyżka smalcu, 2 sztuki liście laurowe, 4 sztuki ziele angielskie, 1 łyżka jarzynka kucharka, 2 sztuki cebula, 1 główka
W Mojej Kuchni Lubięwymieszać dodając oliwy z pestek winogron odstawić do lodówki na 1 godzinę, soli nie trzeba dodawać bo matiasy puszcza swoją sól a papryczka zamiast pieprzu nam smakuje z razowym chlebem........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 6 sztuk chleb tostowy, 6 łyżek sos pomidorowy, 6 łyżeczek oregano, 6 sztuk szynka konserwowa, 12 talarków cebula, 1 nieduża papryka słodka, 2 nieduże pomidory, - do smaku pieprz czarny mielony 2 łyżki koncentratu pomidorowego wymieszać z 1,5 łyżki ciepłej wody posmarować sosem tosty i posypać je oregano teraz układa: szynkę, plaster sera, pomidory i cebulę pokrojoną, paski papryki
W Mojej Kuchni Lubiętwarogu, oliwy tyle, aby pasta nie była za sucha widelcem dobrze pognieść i wymieszać i schować do lodówki na 30 minut aby smaki się przegryzły nam smakuje najlepiej z chlebem razowym..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwsypać majeranek i pieprz co jakiś czas mieszając cebulę zeszklić w smalcu i zostawić do przestygnięcia przelać do miski i schować do ;lodówki, my taki smalec lubimy do ciemnego chleba............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwłożyć całą kostkę smalcu i stopić wsypać paprykę, majeranek, zamieszać i przelać smarowidło do naczynia i wystudzone schować do lodówki takie smarowidło raz na jakiś czas lubimy do razowego chleba, można też ze smarowidła robić okrasy do ziemniaków, pierogów, kaszy..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięspożycia. Uwielbiam szybkie, rozgrzewające dania jednogarnkowe, ponieważ są łatwe w przygotowaniu, a zasada, która mówi, że najlepsze dania powstają z "resztek" jak najbardziej się sprawdza. :) Jemy z ryżem, chlebem, ziemniakami, makaronem lub... bez :) Smacznego
Kitchens Alphabetpublicznie. Składniki: królik w całości, ok 1.5 kg 40 dag wątróbki wieprzowej lub indyczej 20-25 dag surowej słoniny 50 dag karkówki 2 czerstwe bułki lub 3 kromki chleba gałka muszkatołowa 2 marchewki 1 pietruszka 2 liście laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego 4-5 ziaren pieprzu czarnego 5 jaj sól maga smalec do obsmażenia wątróbki Przyprawy znajdziecie
Apetyczna babeczkaŚniadanie, to najważniejszy posiłek w ciągu dnia! Zasypiając w mojej głowie ustalam sobie, co takiego pysznego zjem na śniadanie. Mój luby (typowy Francuz, jadłby tylko ciastka i chleb z dżemem na śniadanie) z obrzydzeniem patrzy co rano na rondel z gotującą się jaglanką bądź owsianką. Dziś nawet stwierdził: ble, ja bym tego nigdy nie zjadł! Na co odpowiedziałam: tak samo
Kitchens Alphabetdomu ze świeżutką, jeszcze ciepłą bagietką. Uwielbiam ich zapach, a smak jest niepowtarzalny i od razu, nawet osoba bez kubków smakowych (;p) może poczuć różnicę między taką nowinką, a chlebem z supermarketu.Tak jak na śniadanie często wybieram owoce i owsiankę, na kolację obowiązkowo musi znaleźć się sałatka! Pod rękę wpadła mi zapomniana puszka tuńczyka i oto co wyczarowałam ;) Składniki
Kitchens Alphabetporowo-paprykową pierzynką gotowy! :) *patelnia do grillowania to jeden z moich najlepszych zakupów! Służy mi już dobre kilka lat, można na niej grillować mięso, warzywa, robić grzanki, podgrzewać chleb, robić tosty francuskie... zastosowań jest mnóstwo :) polecam! A jeżeli nie macie jej pod ręką, możecie oczywiście usmażyć kurczaka na patelni lub w piekarniku
Kitchens AlphabetGalicyjski", który ma na celu przybliżenie nam naszej regionalne kuchni. Muszę przyznać , że z pewnością zaciekawi to wszystkich którzy interesują się kuchnią. Można było skosztować wielu wyrobów...pyszny chleb ze smalcem, kiełbaski, owoce...potrawy bałkańskie... więc to z pewnością coś dla smakoszy, więc i nas tam nie zabrakło. MNIAM;) Skupiliśmy się na kuchni bałkańskiej...pyszne ciasta
Anioły w kuchni