przepis na bezy - 4500 przepisów (strona:130/300)

Białe szparagi z sosem miętowo maślanym 171

cytryny. podgrzewać mieszając do czasu aż sos zacznie się lekko pienić. Zdjąć z ognia.  Sprawdzamy czy szparagi są miękkie, wbijając w nie widelec lub nóż - jeżeli wchodzi bez problemu, szparagi są gotowe. Ostrożnie, aby nie połamać, wyjmujemy szparagi na półmisek wyłożony lnianą ściereczka. To dobra i wygodna metoda na osuszenie warzyw. Sos, jeżeli to konieczne doprawiamy solą i pieprzem.Szparagi

Stare Gary
Tort czekoladowo- kawowy na 20 rocznicę ślubu 223

jasnymi biszkoptami. Poniżej znajdziecie przepisy na biszkopt i kremy których użyłam do tortu.  Przepis na biszkopt Przepis na krem kawowy Przepis na krem czekoladowy - w tym torcie bez wiśni

Krakowskie smaki Ani
Porzeczkowiec 1846

połowę masy śmietanowej . Przykrywamy drugim plackiem . Wierzch smarujemy resztą dżemu i masy śmietanowej. Na wierzch ścieramy czekoladę. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego :) Zapraszam do wypróbowania przepysznych , ekologicznych , bez konserwantów produktów firmy  http://www.primavika.pl/ .     Zapraszam do wypróbowania pysznych produktów firmy  http://www.orzech.com.pl

Sama słodycz i szczypta chili
Proste ciasteczka czekoladowe 216

kruche ciasteczka, dlatego są tak częstym gościem na ciastkożercach. Są idealną przekąską do popołudniowej kawy. Dzisiejsze kruche ciasteczka kakaowe robiłam z myślą o Dniu Matki, zdecydowałam się na przepis bez proszku do pieczenia, są cieniutkie, chrupiące i obłędnie pyszne – musiałam bardzo się hamować, żeby nie wsunąć wszystkich przed zrobieniem ostatnich zdjęć :) Składniki: 1 szklanka mąki 4 łyżki kakao

Ciastkozercy
Moja wersja meksykańskiego ciasta Tres Leches = 3 rodzaje mleka + hibiskus + mango 242

kluczowe składniki smaku i tekstury ciasta. Kiedy dobrze wykonane, tres leches jest kremowe, wilgotne i dosłownie rozpływa się w ustach. Najczęściej ciasto podawane jest z bitą śmietaną i truskawkami. Bez żadnych dodatków, może się szybko znudzić i zamdlić na śmierć. Nieczęsto pozwalam sobie na tres leches ze względu na kosmiczną zawartość kalorii. Z tego też powodu stworzyłam własny przepis. Jest

Jem więc Jestem
Pyszne babeczki marchewkowe z lukrem cytrynowym 149

oskrobać. Obierać cienkie i długie warstwy marchewki. Wybrać najładniejsze i najdłuższe paski. Zagotować wodę z cukrem, mieszając aż cukier się rozpuści. Dodać paski marchewki i gotować na wolnym ogniu bez przykrycia 15 minut. Następnie wyłożyć marchewki na tackę lub drewnianą deskę, do ostygnięcia na 15 minut. Rozgrzać piekarnik do 120 stopni. Paski ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Pause Gotowanie!
Zupa meksykańska 150

możliwie wszystką kukurydzę. Składniki: 1,5 l. wywaru z 2 kostek rosołowych 1 kg mięsa mielonego 2 puszki czerwonej fasoli 1 puszka groszku bądź kukurydzy 2 puszki  pomidorów bez skórki (ja użyłam własnych ze słoika) 2 papryki jedna czerwona jedna żółta (użyłam papryki konserwowej w miodzie) 3 ząbki czosnku 3 cebule przecier pomidorowy do smaku oliwa  sól przyprawa

Kuchenne aromaty
Murzynek Bambo ze słonecznikiem, imbirem, suszoną śliwką, dżemem wiśniowym i owocami goji (bez jajek, bez margaryny, bez miksera 211

Pyszne, aromatyczne, proste ciacho :) Skład: (ciasto) - 2 szklanki mąki tortowej - 1 szklanka mleka - 1/2 szklanki śmietany - 1/2 szklanki cukru - 1/2 szklanki cukru pudru - parę kropel aromatu

upichcona
Food Truck czyli Wrocławscy Ulicożercy / Festiwal Food Trucków i Zacnego Piwa 158

sukcesu! I mnie to wcale nie dziwi. Osobiście uwielbiam imprezy organizowane w Browarze Mieszczańskim, mają niepowtarzalny klimat, a centralna lokalizacja nieopodal Dworca Głównego PKP sprzyja odwiedzającym.  Kolejnym składnikiem, bez którego ciężko o dobrą plenerową imprezę była pogoda - a i ta nas nie zawiodła - wiosennie słoneczna aura towarzyszyła nam przez cały dzień. Duży plus stanowiła piecza Oddziału RWR z Wrocławia

upichcona
Łosoś w sosie śmietanowym z czarnym makaronem 236

wędzonego w sklepach to można śmiało dodać więcej surowego łososia) - 3 ząbki czosnku - pół dużej cebuli - duża śmietanka 30volt /lub dwa małe kubeczki - koperek - sól, pieprz - czarny makaron (ale bez musu, naprawdę może być każdy inny) Cebulę kroimy w małą kosteczkę i podsmażamy na patelni. Dodajemy zmiażdżone 3 ząbki czosnku. Po chwili wylewamy całą śmietankę. Gotujemy ok. 5min i dodajemy

upichcona
Szaszłyki z mięsa wieprzowego /sezon grillowy 176

wszystkich grillowych pomysłów dla mnie klasyką, bez której nie wyobrażam sobie biesiady na powietrzu - są właśnie szaszłyki. W każdej postaci ;) mięsne, wegetariańskie, owocowe i serowe. Dlatego na rozpoczęcie sezonu skusiłam się na opcję wege z bio tofu ziołowym oraz mięsną z kawałkami wieprzowiny. W obu przypadkach dodatki stanowiły cebula, pieczarki, papryka, kabeczek oraz pomidorki koktajlowe. Marynata do szaszłyków Zanim mięsko

upichcona
Szparagi w boczku 178

Asparagusy czekam cały rok! ;) I jest to właśnie taka moja tradycyjna tęsknota, która zostaje zaspokojona wraz z pierwszymi majowymi promieniami słońca. Zielone szparagi najbardziej mi smakują, bez kombinowania, prosto, syto i na temat. Składniki: - pęczek zielonych szparagów - wędzony boczek w plastrach - olej - pieprz, sól - starty ser parmezan Szparagi myjemy, odcinamy twarde i grube końcówki. Gotujemy w wodzie 2-3 minuty

upichcona
Tarta czekoladowa z czerwoną pomarańczą 116

Blueberry Corner by "jagodzianka" Z okazji czy bez okazji czekolada jest dobra na wszystko. Gorzka czekolada jest najmniej kaloryczna ze wszystkich czekolad i dostarcza … Przeczytaj cały artykuł Post Tarta czekoladowa z czerwoną pomarańczą pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Beziki 97

Blueberry Corner by "jagodzianka" Bezy się kocha albo nie. Są dobre na każdą okazję. Pasują na co dzień, gdy potrzebujemy „odrobiny” cukru lub gdy … Przeczytaj cały artykuł Post Beziki pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner