przekąski - 40822 przepisów (strona:806/2722)

Fasolka szparagowa z masłem i płatkami owsianymi 86

szparagowa z masłem i płatkami owsianymi to moja wersja klasyki, w której bułkę tartą zastąpiłam płatkami. Tak przygotowana fasolka jest doskonałym dodatkiem do dania głównego lub pomysłem na szybką przekąskę. W mojej rodzinie wszyscy ją uwielbiają! Ilość masła i płatków możecie modyfikować według swoich preferencji, ponieważ jedni wolą maślany posmak, a inni więcej chrupiących płatków. Polecam! Spróbujecie? Fasolka szparagowa

Di gotuje
OGÓRKI Z RZODKIEWKĄ I CZOSNKIEM: przepis na szybkie pikle do obiadu 90

posiekaną cebulą do obiadu. Ogórki marynowane w czosnku i occie, z dodatkiem świeżego kopru i natki pietruszki to rewelacyjne i błyskawiczne pikle doskonałe jako dodatek do obiadu lub szybka przekąska między posiłkami. Do ogórków można dodać posiekaną papryczkę chili. Zobacz łatwy przepis na szybkie pikle do obiadu. Marynowane ogórki do obiadu. Składniki na ogórki marynowane z rzodkiewką i czosnkiem: 300g

Moja Książka Kucharska
Żytnie placki ze zsiadłego mleka z pesto z natki marchewki 65

słodko i na słono. Ja jednak dzisiaj podałam je na słono z jogurtem, pesto z marchewki i kiełkami słonecznika. Takie danie idealnie sprawdzi na śniadanie, obiad, czy jako przekąska. Przepis na 4 porcje. Jedna porcja placków (3-4 sztuki) bez dodatków to ok. 252kcal, B: 6,9g, T: 4,3g, W: 49,7g. Składniki na 12-14 dużych placków

Be Fit Be Strong
Co to jest dehydrator 70

spaghetti, żurek i barszcz biały, zupę grzybową bezglutenową pizzę warzywną ekologiczną granolę do dehydratora możesz wstawić ciasto drożdżowe lub chleb do wyrastania oraz przygotować setki innych przystawek, przekąsek, deserów, ale też dania główne czy śniadania. Dehydrator pozwala też przygotować pełnowartościowe posiłki w suchej formie, które można zabrać na wakacyjne wyprawy. Lekkie i niewielkie objętościowo sprawdzają się w każdej sytuacji

Cztery Fajery
Egipski Ful, czyli genialna pasta z bobu i pomidorów 119

małosolnymi ogórkami, w wytrawnych naleśnikach lub jako zamiennik hummusu do zamaczania warzyw lub pasty do pity i wrapów. Głębokie smaki lata na afrykańką nutę prosto z ogrodu, jak przekąska w upalne popołudnie jedzona na trawie w cieniu drzew. Lekka ale sycąca i zaspokajająca podniebienie spragnione konkretnych smaków. A zatem biegnijcie po bób i krójcie pomidory, żeby zmiksować sobie lato

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Papryka Marynowana 58

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Papryka marynowana jest bardzo często wykorzystywana do różnego rodzaju dań obiadowych, sałatek, czy po prostu na kanapę. Świetnie sprawdzi się także jako przekąska podczas domowej imprezy. Papryka marynowana to jeden z obowiązkowych przetworów na zimę, zaraz po ogórkach czy sokach. Tak przygotowana papryka postoi naprawdę długo, dzięki czemu, będziemy mogli się cieszyć jej smakiem, podczas zimowych

Przepiski.pl
Meksykańskie śledzie 112

Meksykańskie śledzie Tylko dwa składniki są potrzebne żeby powstała nam przekąska na różne imprezy. Składniki: ·        1 kg płatów śledziowych solonych ·        1 słoik sosu meksykańskiego Sposób przygotowania: 1.      Płaty śledziowe zalewamy wodą i moczymy około jednej godziny . 2.      Po tym czasie

Kulinarna Chwila
Arbuz z szynką długo dojrzewającą 79

Arbuz z szynką długo dojrzewającą to mój pomysł na pyszną letnią przekąskę we włoskim stylu. Inspirowany bardzo lubianym przeze mnie Prosciutto e melone czyli melonem z szynką parmeńską. Banalnie proste do przygotowania danie a efekt wspaniały. Połączenie słodkiego owocu i słonej, aromatycznej szynki to sukces gwarantowany. Wedle uznania kawałki arbuza możecie pokroić w mniejsze lub większe kawałki, owinąć

Dorota Smakuje
Indyjskie marynowane patisony 77

votes ) Indyjskie marynowane patisony Malutkie, marynowane patisony w indyjskiej mieszance przypraw, to doskonała egzotyczna przekąska lub przystawka. Właśnie, nieśmiało, zaczyna się sezon na te cudowne i zarazem piękne w kształcie warzywa. Latające spodki UFO obsiadły nasze krzaczki więc trzeba było coś z nich wymyślić Tak powstała ta marynata, a razem z nią „Indyjskie” patisony. Moi chłopcy do obiadu

Ogrodnik w podróży
Orzeźwiający koktajl i pulpeciki z warzywami – test urządzenia Botti Electronic Flavio 2 w 1 174

najróżniejsze placki i placuszki. Miksuję zupy krem (niedługo podzielę się z Wami kolejnym pysznym przepisem na zieloną zupę krem), robię domowe dipy i sosy do pizzy, sałatek i przekąsek. Stosunkowo niewielkie, poręczne i przydatne urządzenie. Naprawdę polecam. Dziś zostawiam Wam dwa przykładowe przepisy – na orzeźwiający koktajl i pulpeciki z warzywami, które przygotowałam ostatnio z pomocą urządzenia Botti Electronic Flavio

Słodkie okruszki
Czekolada mleczna oraz gorzka bez dodatku cukru – Magnetic (Biedronka) 113

Mleczna nie do końca trafiła w nasz gust ale gorzka/deserowa już bardzo nam smakowała i na pewno będziemy kupować ją systematycznie do deserów i ciast jako polewa czy jako przekąska kiedy najdzie nas ochota na kawałek lekko słodkiej czekolady <3  Mleczna   Ocena: 3 pandy Gorzka Ocena: 5 pand

Candy Pandas
Rolada z kurczaka z serem i warzywami / Chicken Roulade with Vegetables 109

szpinakiem, fetą i papryką z piekarnika to świetny pomysł na obiad. Tak drobiowa rolada z serem i warzywami smakuje dobrze na ciepło , ale też na zimno jako przystawka lub przekąska. Jest łatwa w przygotowaniu i pięknie prezentuje się na stole. Zobaczcie, jak zawijać roladę drobiowo-serową na poniższym filmie : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Rolada z kurczaka

Lekcje w kuchni
Sałatka na grilla z krakowską i sosem czosnkowym 187

Sałatka na grilla z krakowską i sosem czosnkowym Piękna pogoda sprzyja grillowaniu Ale poza pysznymi kiełbaskami u nas zawsze pojawiają się też proste sałatki i inne szybkie przekąski. Dlaczego? Bo przeważnie spędzamy na działce cały dzień. Dziś mam dla Was przepis na szybką sałatkę na grilla z kiełbasą krakowską i sosem czosnkowym. Sałatka jest naprawdę prosta w przygotowaniu. Kilka składników

Słodkie okruszki
PLACUSZKI Z KABACZKA LUB CUKINI 100

Przepyszne placuszki z kabaczka lub cukini, które będą nam smakować zarówno na ciepło jak i na zimno. W ukrainie bardzo często w okresie letnim goszczą na stołach, jako zimna przekąska. Serdecznie zapraszam do wypróbowania przepisu.  Składniki: 4 cukinie (średnie) 2 jajka  1 szklanka mąki 1 cebula zieleń do wyboru: szczypiorek, natka, koperek (zamiast zieleni możemy użyć suszonych ziół

Kulinarnie z Polką na Kresach