Łatwe i szybkie a przy tym pożywne tortille z farszem z mięsa mielonego z fasolą ,papryką oraz szczyptą chili.. Idealne na przystawkę, przekąskę lub jako danie obiadowe Świetnie smakuje z sosem czosnkowym. Coś dla miłośnik ów pikantnej kuchni! Składniki: 4-5 sztuk placków tortilli 500 g mięsa mielonego z łopatki lub karczku 1 cebula 1 czerwona papryka
Przepisy mojej mamyPyszna przekąska do przygotowania w kilka chwil! Do farszu można dodać podsmażone pieczarki lub szpinak. Krokieciki świetnie smakują z czerwonym barszczem. Składniki: 8 naleśników 12 jajek pęczek szczypiorku 1 cebula bułka tarta olej do smażenia sól i pieprz do smaku 10 jajek gotujemy na twardo.Studzimy,obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.Możemy użyć sitka do krojenia jarzyn.Cebul
Przepisy mojej mamyOryginalna i ekspresowa przekąska z sałaty z dodatkiem kremowego serka i jajek. Robi furorę na imprezach i spotkaniach rodzinnych. Świetny dodatek do mięs z grilla.Smaczne r ównież z dodatkiem rzodkiewki. Gorąco polecam! Składniki: 8 dużych liści sałaty 6 jajek ugotowanych na twardo 200 g kremowego serka kanapkowego 2 łyżki majonezu sól i pieprz pęczek szczypiorku
Przepisy mojej mamyBardzo szybka i oryginalna przekąska. Świetna na rodzinne imprezy! Moja ulubiona! Składniki: 10 plasterków szynki 100 g serka topionego pół szklanki łuskanych pestek słonecznika Na suchej patelni prażymy słonecznik na złoty kolor,dodajemy serek topiony.Mieszamy do połączenia się składników. Smarujemy plasterki szynki i zwijamy roladki. Można podawać od razu. Smacznego
Przepisy mojej mamySmaczne placuszki z drobno pokrojonej piersi kurczaka. Świetne do obiadu czy na przegryzkę. Dzieci je bardzo lubią.Dobrze smakują ciepłe,zaraz po usmażeniu ,jak i zimne jako przekąska.Można dodać do nich garstkę startego żółtego sera. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki majonezu 2 jajka sól i pieprz do smaku olej
Przepisy mojej mamyŚwietna na zimno jako przekąska ale również można podawać na gorąco ,np.z ziemniakami i ulubioną surówką. Polecam spróbować.Naprawdę smaczne! Składniki: 3-4 piersi z kurczaka boczek wędzony w plasterkach sól,pieprz,papryka w proszku Piersi kroję jak na kotlety,rozbijam tłuczkiem i układam ciasno obok siebie ,tak aby wyszedł prostokąt.Posypuję solą,pieprzem,papryką i nakładam ciasno
Przepisy mojej mamyBardzo fajna przekąska na nadchodzące Święta. Szybka ,tania i bardzo smaczna. Składniki: 10 plasterków ulubionej szynki 5 jajek ugotowanych na twardo kilka łyżeczek chrzanu 1 łyżka gęstej śmietany 1 łyżka majonezu pęczek szczypio rku Jajka kroimy w drobną kosteczkę,dodajemy posiekany szczypiorek,chrzan,śmietanę i majonez.Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Na rozłożony plasterek szynki nakładamy łyżkę masy jajecznej
Przepisy mojej mamyniepisany, w naszym, niestety wykruszającym się zespole zakładowym. Chcesz czy nie, w dniu urodzin przynosisz ciacho. Z własnego piekarnika pochodzące. Ewentualnie z piekarnika teściowej ( mamy jednego zakładowego mężczyznę ). Drobne przekąski również na stole się pojawiają, wszystkie dostępne na pobliskim targu. Jakiż to komfort - z kuchennego biurowego okna spoglądać na główne wejście dzielnicowego targu. :). Życzenia - co roku tak samo szczere
Kronika Piekarnikabyć przestały. Dziś 18 stopni. Dlaczego o tym wspominam, chcąc zaprezentować przepis na ciasteczka? Bo to ciasteczka uniwersalne - w okresie świątecznym uzupełnieniem niech będą tradycyjnych pierników, po świętach - pyszną przekąską samą w sobie. Smak migdałowo - cynamonowy. Kruche, pachnące masłem, bez proszku do pieczenia, więc idealne do stempelkowania. Upiekłam je, jako wkład własny w wigilię składkową biurową. Ale zostały w słoiku
Kronika PiekarnikaChrupiące drożdżowe chlebki z dziurkami. Do rwania, łamania i zagryzania, najsmaczniejsze ciepłe. Doskonałe jako przekąska na kolację, dodatek do sałatki, mięsa, ryby. Sprawdzi się przyniesiony w prezencie, jeśli wybieracie się z wizytą, na kolację z winem. Wręczony na powitanie, jeszcze ciepły.. robi wrażenie. Wypróbowałam to. Z podanych proporcji powstaną dwa chlebki, czyli ilość wystarczająca dla około sześciu osób
Kronika Piekarnikailości cukru, jest bardzo smaczna. Wypieczona, mięsista. Może zastępować poranną chałkę do kakao lub drożdżówkę, jeśli nie wzbraniacie się przed pełnoziarnistymi wypiekami. Idealna na drugie śniadanie i popołudniową lekką przekąskę. Taka codzienna. Dobra na wynos do pracy - jeśli nie pracujecie zdalnie. Do pracy zdalnej też się zda :) Pachnie jabłkami, które nadają jej słodyczy i wilgotności, a od czasu do czasu
Kronika Piekarnikarównie puszysta i delikatna, idealnie wypieczona. Piekłam babeczki z tego przepisu dwa razy, więc uznaję go za pewniaka. Polecam, jeśli szukacie szybkiego wypieku do kawki przed telewizorem, lub przekąski pod drzewo, na piknikowy koc. Jak wspominałam, ciasto nie czerstwieje, nawet gdy wiatr na nie wieje :) Skórki na wierzchu pozostają chrupiące, a wnętrze pod papilotką delikatne. Wykorzystałam je jako dopełnienie urodzinowego
Kronika Piekarnikarazem ten sam pyszny farsz do pierogów ubrałam w nieco inną formę pieroga wykonanego z pysznego drożdżowego ciasta. Te pierogi są wręcz idealnym dodatkiem do pysznego barszczu, lub przekąską którą fajnie złapać w rękę i zjeść ze smakiem. Możecie je zrobić zarówno na Wigilię jak i w każdy inny dzień w roku! Polecam Wam także: – barszcz wigilijny z suszonymi
nietylkopasta.plKiedyś już pisałam, że warto mieć w lodówce, ciasto francuskie. Świetnie się sprawdzi na słone, lub słodkie przekąski. Tym razem, zrobiłam szybki deser. Ciasteczka w środku z nutellą. Wiem, że nutella jest niezdrowa, ale myślę, że od czasu do czasu, można sobie na nią pozwolić. Tym bardziej, że jest naprawdę pyszna. Nutellę możecie oczywiście zamienić
Agusiowe smakołykipodczas wypieków. Mąka kokosowa 100% Organic VIRGIN Coco Farm: charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika jest całkowicie bezglutenowa jest wyprodukowana ze świeżego kokosa posiada naturalną słodycz kokosa jest idealną przekąską proteinową nie zawiera żadnych dodatków ani konserwantów posiada certyfikat BIO może być spożywana na surowo Kokosowe gofry bezglutenowe Czas przygotowania: 30 minut Proporcje na 10 sztuk Składniki
Kulinarne przygody Gatity