Focaccia rodzaj pieczywa pochodzący z Włoch. Przypomina pizzę, ale bez sera i sosu pomidorowego. Włosi podają ją na ciepło z oliwą i octem balsamicznym przed głównym
My Chcemy JeśćDzisiaj jak co poniedziałek coś dietetycznego. Zapraszamy Was na pyszne śniadanie. Jajka można gotować, smażyć i piec. U nas dzisiaj właśnie ta ostatnia opcja - pieczone, a
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiK wiaty akacji (Robinii akacjowej) są cennym surowcem zielarski i znakomitym produktem spożywczy. Chyba wszyscy znamy pyszny miód akacjowy o mocnym zapachu, który prawie się nie
SzczyptaSmaQDwuwarstwowe lody : kokosowe z nasionami chia oraz truskawkowo-jogurtowe z truskawkami. O właściwościach nasion chia możesz przeczytać tu <klik> . Przepis łatwy, nie
Pora na pora i pomidoraPrzepis na pyszny i lekki pasztet z pieczarek z dodatkiem suszonych pomidorów, idealny do pieczywa. Jego kolor może nie wygląda zachęcająco, ale jest naprawdę bardzo smaczny
e-PrzepisyKulinarneSłoneczna pogoda, jak i weekend sprzyjają grillowaniu :) Większości z Was grill kojarzy się tylko i wyłącznie z mięsem, ja jednak polecam Wam wypróbować wegetariańskie szaszłyki, których
Kraina Miodem PłynącaBardzo lubię domowe odpowiedniki dań z fast foodów. Domowe wersje często wychodzą takie same, a na pewno są dużo zdrowsze. Wykonanie Quritto nie trwa długo, a
Ptasia KuchniaM oja niezawodna gofrownica MGO-13 firmy MPM przeszła pomyślnie kolejny test. Tym razem wysmażyłam gofry z ciasta z kwiatami czarnego bzu i borówkami amerykańskimi
SzczyptaSmaQPrzepis na łatwy, efektowny deser z bardzo zdrowym awokado, orzechami oraz daktylami. O właściwościach awokado już pisałam przy paście kanapkowej z awokado <klik>
Pora na pora i pomidoraDosyć oryginalna i niebanalna propozycja dla osób szukających nowych doznań smakowych- chrupiące chipsy ze smażonych plastrów wołowego carpaccio, otoczone aromatyczną, winno-czekoladową glazurą z dodatkami: rozmarynem
Kraina Miodem PłynącaPizzę kocha chyba każdy :) Szukałam trochę lżejszej alternatywy i tak powstały pizzerinki na cieście z brokuła. Taka forma bardzo przypadła mi do gustu, może dlatego
Czerwona PorzeczkaOstatnio w „sieci zaistniały” żółtka graved, które przez prawie 1,5 godzinne leżenie w mieszance soli i cukru zmieniają konsystencję i lekko smak. Zyskują delikatną skórkę
królestwo garówPyszne racuchy drożdżowe na podwieczorek są dobrym pomysłem, uwielbiane przez dzieci, ale nie tylko, gdyż amatorów drożdżowych specjałów nie brakuje, w letnie, ciepłe dni mogą stanowić
kgwjanczewoWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Często jadacie kanapki z wędliną i serem? A może dla odmiany zrobicie pyszną pastę z awokado i
Marta GotujeTakie ciasteczka z parmezanem to ciekawy sposób na wykorzystanie zbyt dużej ilości włoskiego sera. Są wytrawne i świetnie pasują do piwa – idealne na wieczór czy
Pasja Smaku