Robi się je szybko. Zjada jeszcze szybciej. Nie. Nie musi być mąka sojowa. Z mąką z cieciorki też smaku dobrze. Nie . Nie musi
AZgotuj!Dziś zrobiłam sobie w kuchni małe laboratorium. Wszystkie składniki przygotowywałam z duża precyzją. Koncentracja na wysokim poziomie. Sałatka układana pęsetą
AZgotuj!Można ją zrobić na wiele sposobów. Na szybko lub bardziej slow. Od Ciebie zależy czy fasole ugotujesz cierpliwie czy weźmiesz z puszki, czy paprykę
AZgotuj!Wczoraj eksperymentowałam z żurawiną i łososiem. Galareta wyszła wspaniała. Jednak ... denerwują mnie skórki z owoców. Dlatego następną, tą na święta zrobię
AZgotuj!Wielki tydzień. Oczekiwanie. Post. Radość. Pasta soczewicy z aromatem dalekiego wchodu: kurkuma, kumin, gorczyca, kolendra... szklanka soczewicy czerwonej lub żółtej 1 łyżeczka kurkumy, kuminu mielonego
AZgotuj!Bardzo szybka przekąska. Ładnie prezentuje się na stole. Zostało mi kilka sztuk przepiórczych. Fajnie byłoby dodać mozzarelki, ale ja ich nie miałam
AZgotuj!Można zjeść szybko i zdrowo. To moja propozycja lunchowa. Oczywiście bez czosnku, ten można dodać jeśli jesteś wyposażony w pracy w
AZgotuj!Dziewczyny na blogach kusiły mnie pasztetem z soczewicy, a że uwielbiam soczewicę nie oparłam się i przygotowałam swoje mini
AZgotuj!Zrobiłam kilka sztuk tej galarety i przyznam, że przez kilka dni był moim lunchem. Wykorzystałam małe foremki do babki. Porcja okazała się w
AZgotuj!Do chrupania, piwa, zupy i częstowania:) 500 gram mąki 8 dkg suszonych drożdży 70 gr rozpuszczonego masła 3 łyżki oleju rzepakowego sól łyżeczka cukru łyżka
AZgotuj!Pomidory są najlepsze teraz. Najsmaczniejsze. Lubię dotykać szypułek. Uwalnia się wtedy nieprzeciętnie piękny zapach. 3 duże twarde pomidory ( w mnie gatunek Czarny Krym) mozzarella
AZgotuj!Pisząc ten post zajadam się tym co na zdjęciu. Polanym ketchupem. Przepis pochodzi z włoskiego czasopisma. Jednak pierwszy nie wyszedł - był zbyt tłusty. A teraz moja
AZgotuj!Wyborne placuszki. Przepis chyba zna każdy. Ale ja podaje swój. Niech i mój blog ma coś greckiego... 1 cukinia starta na dużych oczkach pół łyżeczki
AZgotuj!Kupiłam wąską formę do tart. Krótko mówiąc zachorowałam na nią. Ale zamiast tarty pierwsza upiekła się w niej foccacia. Była pyszna i zdecydowanie było jej
AZgotuj!Żałuję, że figi nie rosną w naszym kraju. Kupowałabym je najchętniej. Są tak delikatne, że kiedy biorę je w dłoń uważam, żeby się im nic nie
AZgotuj!