Pyszny, wilgotny chlebek czy też ciasto z bananów. Świetnie sprawdzi się na śniadanie czy podwieczorek. Podajemy z dżemem, jogurtem, owocami czy miodem. 100 g chlebka to
e-PrzepisyKulinarneJest już kilka przepisów na blogu z placuszkami z cukinii, ale te są w nieco innej wersji. Mianowicie z dodatkiem startej marchewki. Bardzo delikatne i idealne
Truskawkowa FiestaTo ciacha na zamówienie na spotkanie z ludźmi, których niedawno poznałam. Dla mnie to była impreza na koniec urlopu, bo niestety dobiega końca i od poniedziałku
Weekendy w domu i ogrodzieSmak dzieciństwa, który pamiętamy jeszcze od naszych babć. W maju i czerwcu możemy sami wrócić do ich przetworów i smakować ogórki przy każdej okazji - w sałatkach
zobacz ich smakPoszukujecie ciekawego startera na wieczorną domóweczkę? Pastę możecie przygotować wcześniej i tylko podgrzać jak przyjdą goście - moment zastanowienia na ich twarzach przy pierwszym kęsie jest bezcenny
zobacz ich smakPIECZONE ZIEMNIAKI HASSELBACK (NACINANE) Jak głoszą legendy, ponad 200 lat temu w szwedzkiej restauracji Hasselbacken po raz pierwszy zaserwowano te cudne, aromatyczne ziemniaczki, które łączą w
Słodko-Słony Świat IlonyPogoda nam dopisuje. Do tego stopnia, że w atmosferze ogólnej sauny w otoczeniu wentylatorów ostatnią rzeczą, na którą człowiek ma ochotę jest stanie przy parujących garach
Kulinarne zapędy KokosaTe grzanki to wariacja na temat zapiekanek, które pamiętam z dzieciństwa. Pszenna bułeczka, a na niej jajecznica z dużą ilością pieczarek i żółty ser. Wszystko zapieczone
Kulinarne InspiracjeWiele razy spotkaliście się z figami pod różną postacią – ja pierwszy raz usłyszałam o nich będąc jeszcze nastolatką gdy firma Onken wprowadziła na regały sklepowe
Magiczny GarnekUwielbiamy cukinię i w sezonie często gości na naszym stole pod różną postacią. Nie robiłam jeszcze pasztetu i postanowiłam to nadrobić. Wyszukałam kilka przepisów w internecie
Monia miesza i gotujeOstatnio żywię się na przemian plastrami cukinii i bakłażana, kanapki smakują wybornie i jeśli mam być szczera to pewnie niewiele z tych przetworów dotrwa do
Apetyczna babeczkaHumus to jedna z moich ulubionych przystawek. Dziś w wersji ekspresowej. Idealnie nadaje się na letnią przystawkę. Czas przygotowania: 10 min. Porcja dla 2 osób Koszt
kulinarnyJaB ataty i ser halloumi owinięty mocno wędzoną szynką szwarcwaldzką jako grillowane szaszłyki podane z sosem z wędzonych śliwek. Znakomita przystawka do rauchbocka (wędzonego koźlaka). Zestaw
SzczyptaSmaQSkładniki łosoś (Podstawa to ryby. Dobra ryba to klucz do sukcesu ) ogórek zielony papryka czerwona sezam czarny wasabi-chrzan w proszku liście
w mojej kuchni