Uwielbiam kalafiory pod każdą postacią ,dlatego często wymyślam dania z nimi . Testuje je na rodzinie . Niestety zawsze jest ktoś kto nie podziela entuzjazmu mojego do takich
Eli GotowanieKochane ciasto francuskie . Któż nie zna jego zalet ? Idealne do szybkich przystawek , idealne do przekąsek . Nic : tylko , wymyślać i piec. Moim hitem ostatnio
Eli GotowanieKlops faszerowany masą jajeczno kukurydzianą . Moja ulubiona przystawka na Święta Wielkanocne
Eli GotowanieOstatnio odkryłam że z ciasta lasagne ,można przyrządzić nie tylko tradycyjna lasagne z mięsem mielonym i serem . Oto jedno z pierwszych dań które wykonałam i
Eli GotowanieKażdy z nas to okropne uczucie zna. Wpadasz biedny człowieku do domu a tu wygłodniała rodzinka z wyrzutem patrzy że w garach pusto. I jak
Eli GotowaniePlacki gryczane smażę z kaszy gryczanej . Najczęściej jeśli zostaje z obiadu a wyrzucić szkoda . Szybko je można usmażyć i są idealne jako przystawka lub dodatek obiadowy
Eli GotowanieMałe co nie co w galarecie na kanapkę . Musze przyznać że podniebienia mojej rodzinki są zadowolone. Składniki 1 kg łopatki wieprzowej 5 ząbków czosnku włoszczyzna
Eli GotowanieOmlet jak omlet nic specjalnego . Ale na szybki posiłek wprost idealny . Dlatego na moim stole gości gości dość często. Nie ma chyba warzywa z którego
Eli GotowanieWiosną już mamy ,pozostało czekać na coś co nam na ogródku wyrośnie . Raczej w moim przypadku na tarasie. Już mi nawet roszponka wykiełkowała . Czekając na ten
Eli GotowanieTo nic innego jak recykling . Lub ponowne życie ryżu z wczorajszego obiadu. Ponieważ należę do osób które nie znoszą wyrzucać jedzenia . A normalne że zawsze
Eli GotowanieSzynka to taki kawałek mięsa który trzeba dość długo :piec , smażyć lub gotować . A co zrobić jak w lodówce nie ma nic co można szybko zrobić
Eli GotowanieBardzo lubię tak podane ćwiartki. W zależności od czasu , zawartości lodówki i okazji . Rodzaj farszu zmienia się . Dłubaniny trochę z tym jest ale smak wynagradza trud
Eli GotowanieFaszerowane ziemniaki to dla mnie taki mini bigos . W tym sensie że na farsz wykorzystuje resztki. A takowych po Świętach jest w brut w każdej lodówce
Eli GotowanieKolejne małe coś z pieczarek . Inaczej mówiąc pieczarki faszerowane pieczarkami i odrobiną cebuli. Myślałam że wyjdzie nie ciekawie ale całkiem nie złe wyszły . Myślę że sporo
Eli Gotowanie