Słodko-kwaśny rarytasik na jesienne chłody i słoty. Przegryzanie aromatycznych śliwek przypomina wtedy piękną wrześniową pogodę. Przygotowuję je co roku według przepisu Maryli Musidłowskiej. Od kiedy
Weekendy w domu i ogrodzieCo jeść na śniadanie zamiast owsianki? Odpowiedź jest prosta. Kuskusiankę! Białko, kwasy tłuszczowe, błonnik, wapń, sód, żelazo - to wszystko znajduje się w tym prostym śniadaniowym przysmaku
My Chcemy Jeść400 g szpinaku, 200 g boczku, 2 ząbki czosnku, gałka muszkatołowa, ostra papryczka, 250 g twarogu solankowego wędzonego*, 500 g mąki pszennej, 250 g zimnego masła
królestwo garówWszystkie smaki można mieszać i dowolnie komponować - najlepszym przykładem niech będzie to arabskie "sushi". Typowy arabski chleb pita wraz z nadzieniem, pokrojony i ułożony na talerzu
zobacz ich smakZobaczyłam je w jakimś programie i nie wiem gdzie. Nie pamiętałam nawet składników tylko że były smażone. Dodałam składniki według swoich upodobań i wyszło super danko
Moje Małe CzarowanieW poprzednim poście na zdjęciu na dole mogliście zobaczyć, jaki mam mix sałat i kapust chińskich i japońskich. To tylko zalążek tego, co rzeczywiście rośnie w
Weekendy w domu i ogrodziePak Choi, Bok Choi, Toy Choi i inne to odmiany kapusty właściwej wciąż dla mnie niezbyt dobrze znane, choć uprawiam je od kilku lat. Co roku
Weekendy w domu i ogrodzieOstatnio zrobiłam pyszne placuszki z kukurydzą, papryką i czerwoną cebulką. Były tak pyszne, ze znikły w momencie. Wypróbujcie! Placuszki z kukurydzą Składniki: puszka kukurydzy, 1 papryka
paapilotkaaSpring Rolls naleśniki wiosenne (chiń.: 春卷; pinyin: chūn ju ǎ n ; wiet.: nem) – popularne danie kuchni chińskiej oraz kuchni krajów Azji Południowo-Wschodniej. Mają postać
mojewypiekiinietylkoOstatnio, przy okazji t radycyjnych skrzydełek Buffalo wspominałam popularny w USA Blue Cheese dip . Ten intensywny w smaku sos , którego głównym smakowym składnikiem jest ser pleśniowy
Jem więc JestemUwielbiam połączenie owoców i mięsa. Tym razem przygotowałam pyszną sałatkę z owocami i wędzonym kurczakiem. Sałatka wyszła bardzo smaczna. Warto ją przygotować. SKŁADNIKI: 2 figi 1
Tradycyjna kuchnia KasiTo danie przygotowałam z myślą o długim dniu w pracy. Zrobione wieczorem jednego dnia, a kolejnego podzielone na dwie części -z których jedną odgrzałam w mikrofali
Weekendy w domu i ogrodzieTa sałatka zawsze kojarzy mi się z okresem wrześniowo-październikowym. Może dlatego, że o tej porze roki gruszki są najsmaczniejsze. To absolutna klasyka, którą - z powodu
Weekendy w domu i ogrodzieZrazy mogą być nie tylko mięsne, warzywa też doskonale się sprawdzają :) Składniki 2 duże bakłażany 200 g szynki gotowanej 150 g sera Dziugas pomidorowy sos
R'n'G KitchenTą "sałatkę" możemy przygotować szybko jako przystawkę do innych dań lub jako właściwą potrawę, gdy wieczorem, po pracy nie mamy za wiele czasu i przede wszystkim
zobacz ich smak