Ponownie ciasto francuskie . No nic nie poradzę że go lubię i w smaku jak również w zastosowaniu . Wszystko jedno czy na słodko czy na słono jest
Eli GotowanieWłaśnie jesteśmy po śniadanku. Ciekawa jestem ,czy ktoś robi takie kotlety?:) U mnie on był od wieków . No może troche skrótowo to ujęłam. Moja mama to
Eli GotowanieZ kotletem tym spotkałam się ponad 30 lat temu.Wrucilam do domu ze szkoły . A tam szlochy ,łzy i śmiechy, wszystko na raz , Trochę minie to zdziwiło
Eli GotowanieWracam do ulubionego , może lepiej praktycznego , ciasta francuskiego . Jak już kiedyś pisałam , przekąski z tym ciastem sa łatwe ,szybkie i przyjemne. Dzisiaj też coś takiego
Eli GotowanieKapusta to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw na naszych stołach. Ma ogromne możliwości w kuchni ,jak również w lecznictwie . Starożytni Rzymianie mówili jeśli ci kapusta
Eli GotowanieKotlet ziemniaczany to coś po między plackami ziemniaczanymi a kopytkami. Często je robię jak mi zostają ziemniaki po obiedzie . Jak już kiedyś pisałam nie lubię wyrzucać
Eli GotowanieNa Wigilijny stół chcąc troszkę urozmaicić i wzbogacić (przynajmniej optycznie) podałam tatar z łososia w ptysiach. Nie podejrzewałam że tak chwyci. Okazał się strzałem w dziesiątkę
Eli GotowaniePtysie wykorzystywałam przede wszystkim jako słone przekąski . Chociaż zdarzały się i ptysie na słodko . To taka fajna kulka do której można dać rożne nadzienie
Eli GotowanieCzyli małe co nie co na stół Świąteczny. Trochę zabawy z tą przystawką jest ,ale za to smak - palce lizać. Dla oka również przyjemny widok jest
Eli GotowanieKanapka- niby nic a jednak coś. Prawie każdy ma jakąś swoją ulubioną kanapkę . Taką ,po którą zawsze sięgnie nawet jeśli jest 100 innych do wyboru.
Eli GotowanieSerdecznie zapraszam do udziału w akcji " Co można zalać galaretą." Ten schab powstał przypadkowo . Był deską ratunkową. Dlaczego ? z prostej przyczyny. Robiąc otwór na śliwki
Eli GotowanieSkrzydełka te należą do jednych z moich ulubionych dań. Po pierwsze szybko się je przyrządza , po drugie są smaczne, po trzecie można je zjeść na wczesną
Eli GotowanieMoje ulubione kanapki to : rzeżucha . Zima czy lato u mnie na oknie rośnie sobie poletko rzeżuchy. Składniki na 1 kanapkę 1 kromka chleba razowego 3
Eli Gotowanie