Przepis na tradycyjny yorkshire pudding otrzymałam od znajomego anglika – Craig’a. Z tego przepisu korzysta zawsze jego mama i zawsze wyprasza wszystkich z kuchni, gdy przygotowuje
Magiczny GarnekZapowiada się ochłodzenie, wiosna nie chce się rozkręcić, więc zastanawiałam się ostatnio ile czasu w moim życiu spędziłam w gorącym Peru. Podliczyłam wszystkie wyjazdy
Quinoa Raz!Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na drugi przepis, który bierze udział w konkursie Bakalie mają moc! Zdrowe desery z Agnex . Jeśli jeszcze nie widzieliście poprzedniego, w którym
Bez CebuliMuffinki z łososiem i pesto to przepis, który znaleźliśmy niedawno z moim mężem w aplikacji odnośnie diet i zdrowego
KuchniaWeDwoje.plGnocchi to rodzaj włoskich klusek.Podobne do naszych polskich kopytek tylko znacznie mniejsze i o innym kształcie. Podobno istnieje wiele regionalnych wersji tej potrawy, m.in. z ziemniaków
Życie zaczyna się w kuchniKolejne smaczne domowe smarowidło do pieczywa. 1 wędzona makrela 2 ugotowane na twardo jajka 1 średnia czerwona cebula 1 ogórek kiszony 2 łyżki majonezu
Kolorowa kuchnia ElkiJajka faszerowane są bardzo smaczne i są piękną ozdobą stołu. Można je nadziać różnymi farszami. Tym razem polecam wersję z wędzonym łososiem. składniki: 6-7 jajek
Monia miesza i gotujeNie boczek, nie szynka, nie ser czy pieczarki ... tym razem to pierś kurczaka i ciasto francuskie stworzyły te pyszne rollsy no i nie mogło obejść się
Mechanik w kuchniCzęsto zastanawiamy się co zrobić dobrego do zjedzenia kiedy maja przyjść do nas goście. W moim przypadku najlepiej sprawdzają się szybkie do zrobienia przekąski, które szybko
ChilliJemyTak podana kiełbasa jest świetną alternatywą dla kiełbasy z wody, która często pojawia się na wielkanocnym stole. Zrobiłam mniejszą porcję, ale podaję przepis na więcej - by
Szefowa kuchniChipsy z buraków to zdrowa alternatywa dla klasyków. Pełna witamin... Artykuł CHIPSY Z BURAKÓW pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEBardzo lubię słodkie wypieki z dodatkiem warzyw lub owoców, dzięki nim ciasta są fajnie wilgotne i mam wrażenie, że bardziej syte i treściwe przez co
Simply FoodPysznych propozycji na tarty ciąg dalszy SKŁADNIKI: na spód: 2 szklanki mąki 150g masła (pół dużej osełki) 3 łyżki mleka 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka oregano
Kuchnia w bieguSkładniki na 1 porcję: 3 małe kromki żytniego chleba (ok. 60 g) 1 łyżeczka oleju lnianego (ok. 5 g) 1 ugotowany mały burak (ok. 100
Vroblewska-fitlife