1 bakłażan 3 ząbki czosnku 4-5 kawałków pomidora suszonego w oliwie 3-4 łyżki oliwy 5 oliwek sól pieprz kilka liści czosnku niedźwiedziego ok 5
Gotowanie jest łatweCześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na trzecią propozycję podania quesadillas, poprzednie wykonane za pomocą opiekacza oraz piekarnika znajdziecie tutaj i tutaj . Poniżej tradycyjny sposób
Bez CebuliDziś mam dla Was przepis na pyszną przekąskę z ciasta francuskiego na słono. Ciasteczka doskonale sprawdzą się na każdej imprezie. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie kilkanaście minut
Tradycyjna kuchnia KasiNa pierwszy rzut oka placuszki wyglądają jak mielone kotlety, ale nie tym razem. Dzisiaj proponuję pyszną wersję bezmięsną kotlecików z batatów z dodatkiem natki pietruszki oraz
Życie zaczyna się w kuchniWielkanoc coraz bliżej. Mam dziś zatem kolejną propozycję na wielkanocne śniadanie. A wiadomo, że te Święta to przede wszystkim jajka to są oczywiście jajka. Tym razem
Ewa w kuchniSałatka jest szybka, sycąca. Śmiało można ją przygotować na imprezę, do obiadu zamiast ziemniaków lub jako zwykłą przekąskę. Można ją także serwować na ciepło. W okresie
kuchniabellissima.wordpress.comDobrze jest od czasu do czasu w zaciszu własnej kuchni przygotować sobie oraz najbliższym domowego fast fooda. Zwłaszcza teraz, kiedy coraz bardziej przywiązujemy wagę do..
Kuchnia od dwojgaKolejna odsłona kuchni gruzińskiej: dziś bakłażany z orzechami. SKŁADNIKI: 3 bakłażany oliwa do smażenia pasta: 3/4 zmielonych orzechów włoskich 3-4 ząbki czosnku 1 mały strączek
Kuchnia BeatyJajka faszerowane pieczarkami to wspaniała przystawka, której nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Pieczarkowe jajka mogą być również smaczną przekąską na różnego rodzaju przyjęciach okolicznościowych lub
Smakowite DaniaZnalazłem gdzieś w sieci amerykański przepis na słodkie muffiny cebulowe. Pół szklanki cukru! Niewiarygodne, prawda? Takie mocne doświadczenia nie są mi w tej chwili potrzebne, zatem
zadanie-gotowanieChrupiące, mięsne...czegóż chcieć więcej? No, może więcej sajgonek :P Składniki 2 opakowania papieru ryżowego 150 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 100 g ryżu 100
R'n'G KitchenPrezentuję bardzo fajne kotleciki, których bazą jest odkwaszająca organizm kasza jaglana i pełen żelaza szpinak. Takie burgerki świetnie wkomponują się w rączkę bobasa karmionego metodą BLW
Jeść, by żyć w zdrowiuSkładniki: 1/2 główki sałaty lodowej rukola 1 marchewka 1 czerwona papryka 1 pomidor 1 łyżka oleju sok z cytryny garść pestek dyni sól, pieprz do smaku
Moja Galeria SmakuJaja faszerowane to obowiązkowy przysmak na wielkanocnym stole. Można je podać na wiele sposobów. Ta smaczna przystawka sprawdzi się również na weekendowe śniadanie. Dzisiejsze jaja faszerowane
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Drożdżowe wypieki to jedne z moich ulubionych . Najlepsza drożdżówka - wiadomo to ta od Mamy 😃 Chociaż muszę przyznać, że powoli dorównuje Mamie i udaje mi się zrobić
Zdrowie na języku :P