Sezon dyniowy nadal trwa, a właściwie można powiedzieć, że jest jego epicentrum. Dlatego postanowiłam dzisiaj przygotować małą przyjemność z dyniową nutą. Coś innego, ale za to
Gotowanie z pasjąPożegnania nadszedł czas. Nie nie z blogiem, ale z rokiem 2016. My w tym roku, jak co roku teraz w domu z Miśką mamy imprezę. Nie
Gotowanie z pasjąKolejna odsłona świderków/paluchów z ciasta francuskiego. Tym razem również wersja bardzo podstawowa. Z suszonymi ziołami - nasze ulubione bazylia i oregano. Jeśli chcemy aby
Gotowanie z pasjąProsty przepis na efektowne imprezowe muffiny jajeczne z szynką i papryką. Idealne na śniadanie czy ciepłą przekąskę imprezową. Przepis zainspirował mnie do nakręcenia pierwszego filmiku kulinarnego
e-PrzepisyKulinarneFast food to coś, za czym generalnie nie przepadam. W każdym razie w wersji kupowanej. Choć nie przeczę, ostatnio mam napady właśnie na takie jedzenie i
Codzienna kuchnia niecodziennaPyszna kolorowa pasta na kanapeczki,prosta i szybka do zrobienia -polecam ze świeżym pieczywem Składniki: 10 dag paluszków krabowych mała czerwona cebulka 2 jajka na
Swojskie jedzonkoCześć Dzisiaj będzie kolejny łatwy przepis. Tym razem na danie postne - pastę rybną z kukurydzą. Oryginalną wersję tego przepisu znajdziecie na stronie 56 książki Tina Przepisy
blog.moje-pasje.infoKanapka z czosnkiem to sztandarowy zestaw na odporność. Oczywiście jeśli nie idziemy na randkę lub do pracy. Lecz dziś o czymś innym... 😆 EFEKTY DAWNEGO STYLU ŻYCIA
Dieta Rozdzielna i ZdrowieNiedawno jadłam bruschettę w restauracji ( przynajmniej tak się nazywała ), no cóż ... Dla mnie to była zwykła kanapka z chleba z rozpuszczonym serem i leżącymi poza kanapką
Smaki EwyUpał niemiłosierny, a ja zamiast mrożoną kawą częstuję sałatką 😆 Zdziwieni? Ja też, bo tak mi się zaplątały gdzieś zdjęcia, że dopiero teraz je dojrzałam. Zresztą jak
Kuchnia w czekoladzieLipiec jest miesiącom w którym przypada najwięcej sezonowych warzyw i owoców. Jednym z popularnych i przez wielu lubianych jest cukinia. Przygotowałam placuszki z cukinii i piersi
Truskawkowa FiestaPrawdziwy przysmak dla zwolenników kuchni meksykańskiej. Lubię eksperymentować i łączyć różne smaki, dlatego też w mojej quesadilli pojawia się szpinak i mozzarella. Wierzcie mi, że całość
Passions hobbies lifeWegański kebab, czyli wegab, w moim wydaniu to pieczarki podsmażone z cebulką, podane z ulubionymi warzywami i zawinięte w domowe tortille . Pychotka! Oczywiście kimchi to jak
Lamarida.plSzaszłyki z krewetkami i ananasem to wspaniała przekąska, która sprawdzi się przede wszystkim w wakacyjnym okresie grillowym. Przyznam, że pierwszy raz ją przygotowywałam i zachwycona, a
Kuchnia BazyliiOstatnimi czasy zrobiła się "moda" na masło orzechowe. W sklepie mamy wybór przeróżnych marek, smaków. Ale najsmaczniejsze jest domowe! W przygotowaniu jest banalne, ale za to
Gotuj z Mąką