Cześć! Dziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem na błyskawiczną przekąskę. Co powiecie na poduszeczki z ciasta francuskiego? Fajne jest to, że nadzienie możemy dowolnie modyfikować
Moja pasja smakuPyszne, orzechowe kotleciki marchwiowe z sosem serowym. Sos przygotowałam na bazie sera koziego, ale możesz użyć ser żółty lub inny o ostrzejszym smaku - chodzi o przełamanie
Szybko SzybkowarRemoulade z selera to po prostu sałatka selerowa wykonana na bazie tradycyjnego, francuskiego sosu remoulade. Sos remoulade to sos majonezowy z dodatkiem musztardy oraz kwaśnych dodatków
Codzienne GotowanieNa dzisiejszą kolację polecam pyszną sałatkę brokułową z szynką, porem i ogórkami kiszonymi. Sałatka jest bardzo lekka i smaczna. Doskonale sprawdzi się na każdej domowej imprezie
Tradycyjna kuchnia KasiDelikatne i puszyste. Pomarańczowe baby z serka wiejskiego zaspokoją wymagające podniebienia. 380 g mąki (ok. 2,5 szklanki) 80 g słodziwa (ok. 1/2 szklanki) 1 łyżeczka
KucharzycaWygląda na to, że w ostatnim czasie moją ulubioną przekąską stały się wszelkiego rodzaju zdrowe babeczki. Pojawiają się w coraz to innych wersjach i znikają błyskawicznie
HealthyCreationsJeśli poszukujecie błyskawicznej przystawki, albo macie ochotę urozmaicić swoją kolację to polecam Wam jajka faszerowane rukolą . To połączenie delikatnego smaku jajek z odrobiną ostrości, którą nadaje
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Często prosicie o dania wegetariańskie, więc dzisiaj kotlety jajeczne. Świetny pomysł na pyszny bezmięsny obiad, ale i na śniadanie czy kolację. Wiele osób zapewne zna je
Ola la LCHFSkładniki: 4 marchewki 3 łyżki tartego chrzanu 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka soku z cytryny sól Sposób wykonania: Marchew obieramy i ścieramy na dużych oczkach
Qchnia po prostuBurrata to według mnie najwspanialsze, co wymyślili Włosi (a jest tego trochę...). Ten pulchniutki woreczek z mozzarelli skrywa w sobie cudowne strzępki sera ukryte w śmietance
Food SquareTosty z serem żółtym czyli serem podpuszczkowym dojrzewającym. Ja wykorzystałam ser carski z Hajnówki, ale może być gruyer, emmentaler... 4 kromki pieczywa tostowego, 250 g sera
królestwo garówTo najprostsza pod słońcem pasta a jakże pyszna. Awokado dojrzałe jest pysznie kremowe i dodatek jakiegokolwiek składnika czy to słodkiego czy wytrawnego będzie idealnym dodatkiem. Tym
Moje Małe CzarowanieTaką pieczeń przyrządzam już od wielu lat, więc poniższa receptura jest niejednokrotnie sprawdzona i bardzo zachwalana przez moją rodzinę oraz znajomych. To doskonała propozycja na
Di gotuje