Dzień dobry :-) U mnie jeszcze nie świątecznie. Przepisy bardziej pod święta będą może w przyszłym tygodniu. Na razie ogarnęłam urodziny córci, teraz swoje, a potem na
kruche babeczkiPojawiła się ostatnio w jednym ze sklepów burrata. Włoski przysmak. Burrata to ser produkowany z krowiego lub bawolego mleka. Z wierzchu przypomina mozzarellę, środek kryje niespodziankę
Stare GaryGuacamole to meksykański dip przyrządzany na bazie awokado z dodatkiem papryczki chili, czosnku, soku z limonki, kuminu, oliwy z oliwek i czerwonej cebuli. Dzięki łatwej dostępności
Kuchnia BazyliiBabka bawarska – babka z jajek, czerstwych bułek, z boczkiem – lub bez i szczypiorkiem. Świetna na śniadania, może również na świąteczne. Upiekłam ją w formie babki, ale
królestwo garówSKŁADNIKI 400 g ugotowanej ciecierzycy 400 g topinamburu 2 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy 1-2 łyżki soku z cytryny 2-3 łyżki oliwy
La grande e la piccola cuocaDrogą eksperymentów udało mi się stworzyć pyszne smarowidło na kanapki o mocno zielonym kolorze i bardzo intensywnym smaku. Proponuję smarować nim kanapki zamiast margaryny
Kulinarne przemysleniaZ czym Wam się kojarzą imprezy urodzinowe dzieci? Mnie nasuwają się dwa skojarzenia: świetna zabawa dzieciaków, ale też przy okazji mnóstwo śmieci, które zostaje po takim
WiszniówkaSkładniki: 5 jajek 2 awokado 2 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki majonezu pęczek grubego szczypiorku sól, pieprz Sposób wykonania: Jajka gotujemy na
Qchnia po prostuBułeczki czosnkowe lubi chyba każdy, nawet osoby, które na co dzień za czosnkiem nie przepadają. Bułeczki to jednak co innego. Pasują do wielu okoliczności – jako
365 dni dookoła kuchniskładniki: 500 g mąki orkiszowej lub pszennej 100 ml mleka 150 ml letniej wody 30 g drożdży 2 łyżki olej 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli
Domowy Smak JedzeniaDrożdżowych słodkości ciąg dalszy - dzisiaj zachęcam do upieczenia słodkich bułeczek nadzianych mleczną i gorzką czekoladą. Ciasto drożdżowe (wbrew pozorom) nie jest trudne do przygotowania. Właściwe wyrobienie
UgotowaćPogoda coraz piękniejsza na dworze, niedługo zaczną się pikniki, długie spacery i wypady nad jeziora a wtedy nie może zabraknąć nam jakichś domowych smakołyków. Pierwszą z
Życie zaczyna się w kuchniWarzywne przysmaki bez konserwantów i w 100% z naturalnych składników, idealne na każdą porę dnia. Wartościowa dawka dobrze przyswajalnego białka. Dania warzywne „Z gruntu dobre”
Kuchcik gotuje