Jajka nadziewane kremem z awokado, szalotki, czosnku i gotowanych żółtek, podane z odrobiną kawioru Świąteczna przystawka Składniki: 4 jajka bio ugotowane na twardo 1 szalotka
Wino Francja KuchniaU mnie jak zawsze - świąteczne przepisy oczywiście po świetach. Nie wiem czy kiedykolwiek się zmobilizuję by dodawać tego typu sezonowe inspiracje przed... W każdym razie
Zielona KuchniaW dzisiejszym wpisie zabieramy Was na wycieczkę do Francji. Nie będzie to co prawda przepis na foie gras, ale przygotowaliśmy dla Was równie pyszny pasztet z
W kuchni KatieDzisiejszy wpis dedykujemy Waszym najlepszym czworonożnym przyjaciołom :) Sama mam psa, kundelka, sierściucha pospolitego ;) Staruszka, 15 letnia, wabi się Gracja. Gracji, wdzięku i powabu nie ma za
W kuchni KatieIdealnie na podwieczorek czy spotkanie z znajomymi. Super pomysł na wykorzystanie fig! Składniki: 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju rzepakowego 6 łyżek mąki pszennej
Truskawkowa FiestaTakie ziemniaki królowały na moim stole świątecznym, Wam je teraz też polecam. Mają niesamowity, głęboki smak śliwek i karmelu, są wyśmienite. Przepis pochodzi z książki "
Moje Małe CzarowanieDzisiaj mam dla Was propozycję przygotowania świątecznych faszerowanych jajek. Połączenie ich z awokado to idealna kompozycja, do tego różnorodne przyprawy, które jeszcze bardziej podkreślają smak. Zapraszam
noteskulinarnyfigaKolejna propozycja na wielkanocny stół. Tym razem jajka faszerowane serem pleśniowym. Jeśli lubicie wyraziste smaki to zdecydowanie polecam ten przepis. składniki: 4 jajka ugotowane na twardo
noteskulinarnyfigaDziś kolejny przepis na muffinki. Takie w sam raz na przekąskę w czasie świątecznych przygotowań. Bardzo proste do zrobienia, pożywne i po prostu pyszne. Te muffinki
Healthy food explorerJeżeli o smaki chodzi, to Wielkanoc wolę o niebo bardziej niż Boże Narodzenie. A to wszystko przez jajka! Uwielbiam je w każdej postaci, więc te święta
FlymetothespoonUwielbiam azjatyckie smaki – i chociaż zapach sosy rybnego nie należy do najprzyjemniejszych to nieodmiennie kojarzy mi się z Bangkokiem i przywołuje piękne wspomnienia. Do Azji
FlymetothespoonNie wiem jak Wy, ale ja uważam jajka przepiórcze za niezwykle urocze i nie wyobrażam sobie świąt bez nich. Najczęściej pojawiają się jako dodatek do żurku
FlymetothespoonNa słodkie drugie śniadanie, przekąskę, czy kolację. Dla dorosłych i dla dzieci, te racuszki na pewno zadowolą każde podniebienie, a robi się je naprawdę raz
Simply Food