przekąski - 40822 przepisów (strona:1006/2722)

Pieczone jabłka z suszoną białą morwą i miodem 128

trend sięgania po produkty naturalnie zdrowe i tradycyjne sprawia, że ten skarb Natury odkrywany jest na nowo także w Polsce. Owoce suszone morwy HELIO Natura można jeść same jako przekąskę, dodać do owsianki, musli, koktajli, a nawet wypieków.  Ze zdrowej nowości HELIO Natura rodzice mogą uczynić zamiennik słodyczy dla swoich pociech – dodatkowym atutem będzie apetyczny odgłos chrupanych owoców! Zmarzluchy

Gosia gotuje
pasta z awokado 122

składniki: 1 dojrzałe awokado 1-2 łyżki soku z cytryny 1 ząbek czosnku sól, pieprz opcjonalnie: 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju lnianego wykonanie: Awokado

Domowy Smak Jedzenia
Bezglutenowe batony 153

bardzo prosty sposób. Jabłka pokroiłam w kostkę, dodałam odrobinę wody i gotowałam na małym ogniu do momentu aż zmiękły. Całość zblendowałam. Batony sprawdzają się jako drugie śniadanie albo szybka przekąska. Warto trzymać je w lodówce i podawać zimne. The post Bezglutenowe batony appeared first on MeCooks

mecooks
Tarta francuska z kurczakiem 133

powrotem do piekarniaka i piec przez kolejną godzinę. Po upieczeniu wystudzić. Tarta francuska z kurczakiem Wskazówki. Tarta najlepiej smakuje podawana na zimno. Fajnie sprawdzi się jako przystawka albo przekąska. Forma do pieczenia jakiej użyłam miała średnicę 25-u centymetrów. The post Tarta francuska z kurczakiem appeared first on MeCooks

mecooks
Zdrowe batony z masłem orzechowym i preparowanymi zbożami 192

Bardzo zdrowa przekąska dla miłośników masła orzechowego i czekolady. Bez wyrzutów sumienia można sięgnąć po jeden lub nawet dwa kawałki tego smakołyku. Doskonale nadaje się na podwieczorek, do szkoły lub pracy.  1/2 szkl masła orzechowego 1/3 szkl oleju kokosowego 1/2 szkl miodu 3 łyżki kakao 100g (4 szkl) ekspandowanego żyta i brązowego ryżu +jabłko Cenos 1 tabliczka posiekanej gorzkiej

Smakołyki Asi
Gryczane gofry bezglutenowe – prosty przepis krok po kroku 172

ozostając w temacie smaków dzieciństwa, dzisiaj mam dla Was przepis na kolejną słodką przekąskę. Gofry najbardziej kojarzą mi się z latem i z wakacjami, ponieważ wtedy najczęściej je jadałam. Najbardziej lubiłam takie z bitą śmietaną i owocami – brzoskwiniami, truskawkami, czy malinami. Ostatnio zatęskniłam za tym smakiem i postanowiłam odkurzyć swoją gofrownicę Przetestowałam wiele przepisów na gofry bezglutenowe, ale żaden

Okiem Blondynki by McBlondi
AMARANTUSKI KAKAOWE 237

która jest bardzo dobrym źródłem żelaza. Oprócz żelaza, zawiera w sobie białko i błonnik, a do tego ma neutralny smak. Takie amarantuski kakaowe z dodatkiem bananów to świetna, zdrowa przekąska! Składniki/10-12 sztuk: – 2 szklanki amarantusu ekspandowanego (tzw. popping) – 2 banany Czytaj więcej → Artykuł AMARANTUSKI KAKAOWE pochodzi z serwisu green goodies

greengoodies
ŚLEDŹ SMAŻONY W PANIERCE 143

Takie chrupiące śledzie możemy podawać do obiadu lub jako ciepłą przekąskę .  30 dag.płatów śledziowych 100ml.mleka 3 łyżki mąki 3 łyżki bułki tartej 2 jajka 10dag.masła  **************************** 1. Filety śledziowe wypłukać w zimnejzwodzie , a nastepnie namoczyć 2-3godz.w mleku.Osaczyć i osuszyć. 2. Filety obtoczyć najpierw w mące , następnie w roztrzepanych jajkach , a na końcu w bułce

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Ciasteczka jeżyki 148

przyjęcie urodzinowe. Miałyśmy przy nich sporo zabawy. Zarówno przy lepieniu ciasta jak i przy dekorowaniu czekoladą.  Koleżanki Oliwki były zachwycone takimi słodkościami :)  Ciasteczka będą doskonałą przekąską na przyjęcie urodzinowe naszych pociech czy Dzień Dziecka. Ciasteczka: 2,5 szkl mąki 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g masła 3 łyżki śmietany 1/2 szkl cukru czekolada mleczna posypka kakaowa

Smakołyki Asi
BAGIETKA ZE SZPINAKIEM, SEREM PLEŚNIOWYM I MIGDAŁAMI 128

Dzisiaj proponuję Wam przepis na pyszne kanapki ze szpinakiem, serem pleśniowymi migdałami, które świetnie sprawdzą się jako lunch, przekąska na podwieczorek lub na piknik wraz z nadejściem ciepłych dni. Ten przepis znalazłam kiedyś w jakimś magazynie, bodajże Kuchnia, choć nie jestem pewna, co prawda nieco go zmieniłam, ale Wy również możecie coś w nim zmienić, i podawać kanapki z chlebem

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Gruziński ser sulguni 265

wyłącznie z naturalnych składników: mleka krowiego, bawolego lub ich mieszanki. Typowy ser sulguni ma kształt płaskiego krążka o grubości 2,5 do 3,5 centymetra. Sulguni może stanowić samodzielną przekąskę albo być dodawany do sałatek, gorących dań i jako nadzienie do ciast. Najbardziej znaną potrawą z tym serem, jest gruzińskie chaczapuri. Korzystałem z receptury znalezionej na stronie https://www.coolnws.ru/eda/suluguni/

Przepisy na domowy ser i chleb
Risotto z rukolą i smakowitym Speck Alto Adige. 181

moją uwagę. Nie jestem jednak zamknięta na to, co pyszne i przyznaję, że na północy też mają dobre jedzonko ;) Ta nasolona, długo suszona i lekko wędzona wędlina jest nieodłączną przekąską mieszkańców Tyrolu Południowego, z którego się wywodzi. Już niewielka jej ilość uszlachetni smak każdej potrawy. Jeśli kiedykolwiek wypatrzycie ją w sklepie- kupujcie bez wahanie. Może nie być najtańsza, ale gwarantuję

Pichceniomania
Serca marchewkowo łososiowe 142

Lekkie, zdrowe przekąski serca z marchewką i łososiem. Są lekkie jak puch, zdrowe i na jednym nie poprzestaniemy. Może to być propozycja na romantyczną kolację we dwoje, serca prosto od serca. 1 opakowanie ciasta francuskiego 3 marchewki 100 g łososia wędzonego 1  żółtko sól, pieprz czerwony natka pietruszki 180 g śmietany 18 % ukwaszonej 1 łyżeczka płaska żelatyny Z ciasta

wesoła kuchnia
Polędwiczki z morelami otulone wędzonym boczkiem 154

Wykwintne mięso marynowane z dodatkiem miodu, faszerowane słodkimi morelami i otulone aromatem wędzonego boczku doskonale sprawdza się w roli dania obiadowego jak również zimnej przekąski. Składniki: 800g polędwiczek wieprzowych (2 sztuki) 230g suszonych moreli 20 plastrów parzonego wędzonego boczku 10 plastrów żółtego sera 2 łyżki masła Marynata: 4-5 łyżek miodu 5 łyżek soku z cytryny 3 ząbki czosnku

Szalona Kuchnia Eweliny
Chlebek bananowy z jabłkami... 147

pieczenia w kwestii zużycia nadmiarowych, lekko przejrzałych bananów. Bo i trudno go winić: jest uniwersalny, nadaje się na każda porę dnia i znakomicie znosi mrożenie - można zaplanować poszkolne przekaski na dużo do przodu... Same plusy! :) Przepis z bloga BaBy w kuchni . Składniki: (1 bochenek) 2 szkl. mąki 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 szkl. cukru 2 łyżeczki cynamonu szczypta soli

Lejdi of the house