przekąska - 23005 przepisów (strona:532/1534)

#3 Muffiny kakaowe z budyniem, czekoladą i płatkami owsianymi 119

długiej przerwie spowodowanej... brakiem weny? Chyba tak. No więc.. po długiej przerwie wracam z banalnym, ale pysznym przepisem na muffiny. Babeczki, mufiny, cupcakes to moje ulubione przekąski do kawy i na spotkanie ze znajomymi. I dzisiaj właśnie mam spotkanie, więc wypadało coś upiec :) Składniki na 20 muffinów: 3 szklanki mąki pszennej 2 jaja 1 i 1/2 szklanki mleka

Taste of imagination
#10 Fit mus kakaowy z awokado 165

tradycyjnego musu czekoladowego. Ja na początku też byłem do niego nastawiony sceptycznie, no bo jak to, mus czekoladowy bez ubitej śmietany z cukrem? Mus jest idealny jako deser, jako przekąska lub jako śniadanie. Jego przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu, ale należy pamiętać, że musi odczekać w lodówce, żeby smakował jeszcze lepiej :) Składniki na 3 porcje: 1 dojrzałe awokado

Taste of imagination
Pieczona brukselka 203

mdłą… Ta jest pyszna, chrupiąca i lekko słodka. Mniam! Wystarczy odpowiednio ją przygotować, aby odczarować to nielubiane warzywo. Upieczona będzie idealnym i bardzo zdrowym dodatkiem do obiadu lub przekąską. Jeśli jesteście sceptycznie nastawieni do tych małych kapustek, spróbujcie tego przepisu. Może zmienicie zdanie? Składniki: 500 g brukselki 2-3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka syropu klonowego sól pieprz

Oryginalny smak
Racuchy drożdżowe na pełnoziarnistej mące z rodzynkami 187

zaletą jest znikoma ilość tłuszczu, który będzie jedynie potrzebny do wysmarowania patelni. Pyszne puszyste odpowiednio słodkie będą z pewnością alternatywą dla wszelkich naleśników, tradycyjnych placków i innych tego typu przekąsek. Zachęcam do spróbowania.  Składnki: 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej 100 g mąki orkiszowej 2 jajka 30 g cukru trzcinowego jasnego szczypta soli 20 g drożdży świeżych

vaniliowoczekoladowa
Pieczone jabłka z suszoną białą morwą i miodem 125

trend sięgania po produkty naturalnie zdrowe i tradycyjne sprawia, że ten skarb Natury odkrywany jest na nowo także w Polsce. Owoce suszone morwy HELIO Natura można jeść same jako przekąskę, dodać do owsianki, musli, koktajli, a nawet wypieków.  Ze zdrowej nowości HELIO Natura rodzice mogą uczynić zamiennik słodyczy dla swoich pociech – dodatkowym atutem będzie apetyczny odgłos chrupanych owoców! Zmarzluchy

Gosia gotuje
pasta z awokado 121

składniki: 1 dojrzałe awokado 1-2 łyżki soku z cytryny 1 ząbek czosnku sól, pieprz opcjonalnie: 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju lnianego wykonanie: Awokado

Domowy Smak Jedzenia
Bezglutenowe batony 146

bardzo prosty sposób. Jabłka pokroiłam w kostkę, dodałam odrobinę wody i gotowałam na małym ogniu do momentu aż zmiękły. Całość zblendowałam. Batony sprawdzają się jako drugie śniadanie albo szybka przekąska. Warto trzymać je w lodówce i podawać zimne. The post Bezglutenowe batony appeared first on MeCooks

mecooks
Tarta francuska z kurczakiem 127

powrotem do piekarniaka i piec przez kolejną godzinę. Po upieczeniu wystudzić. Tarta francuska z kurczakiem Wskazówki. Tarta najlepiej smakuje podawana na zimno. Fajnie sprawdzi się jako przystawka albo przekąska. Forma do pieczenia jakiej użyłam miała średnicę 25-u centymetrów. The post Tarta francuska z kurczakiem appeared first on MeCooks

mecooks
Zdrowe batony z masłem orzechowym i preparowanymi zbożami 189

Bardzo zdrowa przekąska dla miłośników masła orzechowego i czekolady. Bez wyrzutów sumienia można sięgnąć po jeden lub nawet dwa kawałki tego smakołyku. Doskonale nadaje się na podwieczorek, do szkoły lub pracy.  1/2 szkl masła orzechowego 1/3 szkl oleju kokosowego 1/2 szkl miodu 3 łyżki kakao 100g (4 szkl) ekspandowanego żyta i brązowego ryżu +jabłko Cenos 1 tabliczka posiekanej gorzkiej

Smakołyki Asi
Gryczane gofry bezglutenowe – prosty przepis krok po kroku 166

ozostając w temacie smaków dzieciństwa, dzisiaj mam dla Was przepis na kolejną słodką przekąskę. Gofry najbardziej kojarzą mi się z latem i z wakacjami, ponieważ wtedy najczęściej je jadałam. Najbardziej lubiłam takie z bitą śmietaną i owocami – brzoskwiniami, truskawkami, czy malinami. Ostatnio zatęskniłam za tym smakiem i postanowiłam odkurzyć swoją gofrownicę Przetestowałam wiele przepisów na gofry bezglutenowe, ale żaden

Okiem Blondynki by McBlondi
Chrzanowa tarta wytrawna z białą kiełbasą i suszonymi pomidorami 126

takie danie zrodził się w mojej głowie na myśl o zbliżających się Świętach Wielkanocnych. W niedzielę po śniadaniu Wielkanocnym nie jada się u nas obiadu, za to przygotowuje przekąski na ciepło, taka tarta może być właśnie jedną z nich. Składniki: na ciasto: 210 gram maki 100 gram masła 1 jajko na masę chrzanową: 300 gram śmietany 18 % 2 czubate łyżki

Życie zaczyna się w kuchni
AMARANTUSKI KAKAOWE 228

która jest bardzo dobrym źródłem żelaza. Oprócz żelaza, zawiera w sobie białko i błonnik, a do tego ma neutralny smak. Takie amarantuski kakaowe z dodatkiem bananów to świetna, zdrowa przekąska! Składniki/10-12 sztuk: – 2 szklanki amarantusu ekspandowanego (tzw. popping) – 2 banany Czytaj więcej → Artykuł AMARANTUSKI KAKAOWE pochodzi z serwisu green goodies

greengoodies
ŚLEDŹ SMAŻONY W PANIERCE 135

Takie chrupiące śledzie możemy podawać do obiadu lub jako ciepłą przekąskę .  30 dag.płatów śledziowych 100ml.mleka 3 łyżki mąki 3 łyżki bułki tartej 2 jajka 10dag.masła  **************************** 1. Filety śledziowe wypłukać w zimnejzwodzie , a nastepnie namoczyć 2-3godz.w mleku.Osaczyć i osuszyć. 2. Filety obtoczyć najpierw w mące , następnie w roztrzepanych jajkach , a na końcu w bułce

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Ciasteczka jeżyki 143

przyjęcie urodzinowe. Miałyśmy przy nich sporo zabawy. Zarówno przy lepieniu ciasta jak i przy dekorowaniu czekoladą.  Koleżanki Oliwki były zachwycone takimi słodkościami :)  Ciasteczka będą doskonałą przekąską na przyjęcie urodzinowe naszych pociech czy Dzień Dziecka. Ciasteczka: 2,5 szkl mąki 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g masła 3 łyżki śmietany 1/2 szkl cukru czekolada mleczna posypka kakaowa

Smakołyki Asi
BAGIETKA ZE SZPINAKIEM, SEREM PLEŚNIOWYM I MIGDAŁAMI 122

Dzisiaj proponuję Wam przepis na pyszne kanapki ze szpinakiem, serem pleśniowymi migdałami, które świetnie sprawdzą się jako lunch, przekąska na podwieczorek lub na piknik wraz z nadejściem ciepłych dni. Ten przepis znalazłam kiedyś w jakimś magazynie, bodajże Kuchnia, choć nie jestem pewna, co prawda nieco go zmieniłam, ale Wy również możecie coś w nim zmienić, i podawać kanapki z chlebem

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Proponowane wyszukiwania