Super przekąska na ostatki. Składniki: 60 dag kiełbasy drobiowej wędzonej 10 dag sera wędzonego owczego ostrego przyprawa curry 10 dag szynkli drobiowej masło dobrze schłodzone Wykonanie: Kiełbasę pokroić na długość 15 cm i przekroić wzdłuż nie przecinając dolnej skórki. Następnie faszerować paskami sera, szynki i posypać curry. Następnie wzdłuż przekrojonej kiełbasy nałożyć masło i zawinąć w folię aluminiową. Wstawić
Tradycyjna KuchniaKolejny mój przepis na smaczną i aromatyczną przekąskę na zakończenie karnawału. Składniki: 2 podwójne filety z kurczaka 4 białe cebule 1 kg pomidorów 3 czerwone papryki ½ butelki białego wytrawnego wina 1 kg ziemniaków sól i pieprz do smaku papryka mielona słodka lub ostra do smaku 4-5 łyżek oleju Wykonanie: Cebulę drobno posiekać, zaś mięso i oczyszczoną paprykę pokroić
Tradycyjna Kuchniapostanowiłam jednak zmienić kierunek i udać się na Półwysep Iberyjski do Hiszpanii. W końcu zaczęłam uczyć się hiszpańskiego, warto także poszerzyć kulinarne horyzonty. Churros, czyli tradycyjna hiszpańska przekąska śniadaniowa (!!!) z ciasta parzonego, smażona na głębokim tłuszczu. Można churros zjeść bez niczego, posypane cukrem pudrem, z filiżanką gorącej czekolady lub sosu czekoladowego ( chocolate con churros ) bądź z sosem
W kuchni Karmel-itkiNiby mamy duży stół i odpowiednią ilość krzeseł, ale zwykle podejmujemy gości na kanapie, bo tak najwygodniej, a na stole aranżujemy bufet z takimi przekąskami, które można wziąć w rękę, lub położyć na telerzyku i bezproblemowo zjeść "w ruchu", albo zasiadając na miękkiej, wygodnej sofie. Takie imprezy sprawdzają się zwłaszcza, gdy goszczą u nas znajomi z dziećmi
Kulinarne Inspiracjekażdej bułeczce miejsce na farsz.Gotowy farszem nadziewamy bułeczki i posypujemy po wierzchu startym zółtym serem. Pieczemy w 160-180stopniach na złoty kolor. Możemy podawać gorące lub zimne jako przekąskę .Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiŚwietna przekaska, prosta i łatwa do przygotowania.Mozna ją podawać jako samodzielne danie dietetyczne obiadowe lub kolacyjne. 30 dag.pieczarek 8 łyżek mąki kukurydzianej lub ryżowej 2 jajka 1/2 białego pora przyprawa uniwersalna sól i pieprz Olej do smażenia Sałatka: *********************** świeże liście szpinaku różno kolorowe pomidorki koktajlowe 1 mała cebula kapary oliwa odrobina octu winnego ******************************** 1.Pieczarki dokładnie myjemy , obieramy ze skórki
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiOponki serowe to szybki i prosty przepis na karnawałową przekąskę. W przeciwieństwie do pączków czas przygotowania to zaledwie 1 godzina, więc jeśli nigdy nie robiłeś/aś to zachęcam spróbować. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 30 sztuk Składniki: 250 g sera białego 250 g mąki pszennej 40 g cukru
KuchniaWeDwoje.plminut aby straciły surowość. Obgotowane, odsączone i jeszcze ciepłe plastry obtoczyć w mące, jajku ( rozkłócone jajka lekko doprawić) oraz bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor. Smaczna przekąska, dodatek do obiadu a także bezmięsny kotlet do burgera
W garach u Gosiświeżych owoców: jabłek, kiwi, pomarańczy i jabłka, z mocnym akcentem selera naciowego i wyczuwalną miętową nutą to doskonały pomysł na dostarczenie naszym organizmom bomby witamin i świetna propozycja na przekąskę między posiłkami. Składniki: 150g selera naciowego 1 pomarańcz 1 jabłko 2 kiwi 8 listków mięty 200ml wody niegazowanej sok z 1/2 limonki 1 łyżka miodu Wykonanie: 1. Kiwi
Szalona Kuchnia EwelinyParówki otulone sprężystym, drożdżowym ciastem. Efektowna i pyszna przekąska, która najlepiej smakuje na ciepło. Składniki: 500 g mąki pszennej pół szklanki mleka pół szklanki wody pół szklanki oleju 1 duże jajko 3 dag świeżych drożdży 1 płaska łyżeczka cukru pół łyżeczki soli Dodatkowo: 8 dłuższych, cienkich parówek żółtko do smarowania kminek do podsypywania Mąkę wsypać
Praktyczna plpulpety w słodko-kwaśnej zalewie. Mięso w occie - wywołuje to zdziwienie i nie każdemu zasmakuje, polecam jednak zaryzykować, dla mnie są świetne. Podaje się je na zimno jako przekąskę, świetne pod kieliszek:). Pulpety: 500g mięsa mielonego 2 marchewki 1 cebula 1 czerstwa bułka 1 jajko 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz, czosnek granulowany, vegeta Zalewa: 1 litr wody
Szefowa kuchniWłoskie drożdżowe pieczywo serwowane jako starter, dodatek do dania lub przekąska, którą kroimy na kawałki i podajemy z dobrej jakości oliwą. Dawno temu na moim blogu pojawił się wpis z przepisem na mini focaccie z czarnymi oliwkami. Dzisiaj zrobiłam dużą chrupiącą focaccie, do której dodałam przekrojone na pół pomidorki cherry i suszony rozmaryn. Po upieczeniu posypałam ją startym parmezanem
wyzwania kuchenneprzygotowanie nie jest takie skomplikowane pod warunkiem że skorzystacie z mojego sposobu. Wystarczy arkusz filii aluminiowej i kilka tricków. Zastanawiasz się co zrobić drugiej połówce na kolację lub jako przekąskę do piwa podczas oglądania meczu czy skoków narciarskich? No właśnie rollsy z szynką. Są genialne Polecam Wam także: – pizzę na tortilli – pizzę z salami – tu znajdziecie także
nietylkopasta.plWystarczy kilka podstawowych składników, które jestem przekonana znajdą się w każdym domu. Przygotowanie ciasta zajęło mi 7 minut, więc nie chcę słyszeć wymówek. Do pochrupania, do kawki, jako mała przekąska chrusty są idealne. Odsyłam Was przy okazji do innych propozycji na Tłusty czwartek- klik . Przepis na lane chrusty znalazłam w książce Pawła Małeckiego Cukiernia Lidla . Lane chrusty 3 jajka
Pieguskowa KuchniaŚwietna przekąska pomidorowo-szpinakowa na diecie dr Dąbrowskiej. Można również usmażyć szpinak na oliwie, ale to już poza dietą. Składniki: – 2 pomidory – 250 g liści szpinaku świeżego – 2 ząbki czosnku – sól czarna, pieprz do smaku Wykonanie: – Pomidory pokroić na plastry, posypać delikatnie pieprzem. – Rozgrzać patelnię, dodać umyty
To co kocham