przekąska - 23005 przepisów (strona:1078/1534)

Lekki sernik z nasionami chia i żurawiną na spodzie z daktyli 190

Serniki należą do jednych z najłatwiejszych ciast, ale idealny powinien być przygotowany z sercem. Postanowiłam obalić przepis i dodać nasiona chia oraz suszoną żurawinę. Słodki spód

Truskawkowa Fiesta
Wołowina z mozzarellą 142

Prawdziwa mozzarella z Kampanii robiona jest z mleka czarnych bawołów Arni. W Polsce kupujemy mozzarellę z mleka krowiego "FIOR DI LATTE". Ja użyliśmy wołowinę z udźca

R'n'G Kitchen
TERRINA SEROWO-WARZYWNA 290

Terrina to pochodząca z Francji, podawana na zimno, przystawka przypominająca... Artykuł TERRINA SEROWO-WARZYWNA pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Karp po żydowsku 238

Karp po żydowsku – potrawa, do której osobiście zabierałam się bardzo długo. Bo jak to – karp w słodkiej galarecie?? I wiecie co – żałuję, że

Pociąg Do Kuchni
Śledzie z cebulką i "Przewieszenie" 193

W czasie adwentu i w Wielkim Poście w mojej rodzinie zjada się spore ilości śledzi przygotowanych na różne sposoby. Dziś przedstawiam jeden z najprostszych, którego smak

Weekendy w domu i ogrodzie
Kapusta zasmażana – nie tylko młoda 178

Kapusta zasmażana może być młoda albo „zwykła” – już nie młoda. Oczywiście najlepszy smak jest młodej kapustki, ale ta starsza też jest smaczna. Do

Magiczny Garnek
Tarta z kapustą kiszoną i suszonymi śliwkami 196

Ś więta kojarzą mi się przede wszystkim z dwoma produktami: makiem i kapustą kiszoną. Wydaje mi się, że w żadnym polskim domu nie może ich zabraknąć

Food Square
Tatar z makreli wędzonej i awokado 314

Gdybym napisała, że do tej potrawy specjalnie kupiliśmy wędzarnię pewnie byście nie uwierzyli. No jasne, ja też, ale… wędzarnia jest. Akurat na „pierwszy ogień” poszła makrela

mojewypiekiinietylko
Jaglane kokosanki 155

Jaglane kokosanki wśród moich znajomych zrobiły furorę. Bardzo zdrowe, smaczne i sycące. Znikają błyskawicznie i podniebienie domaga się o dokładkę. Składniki: 1 jajko 2 łyżki erytrol

Truskawkowa Fiesta
SAŁATKA Z DZIKIM RYŻEM, CIECIERZYCĄ I ZIOŁAMI 233

W porównaniu do zwykłego ryżu, dziki ryż z pewnością prezentuje... Artykuł SAŁATKA Z DZIKIM RYŻEM, CIECIERZYCĄ I ZIOŁAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Tarta z pieczarkami, brokułami i papryką 250

Tarta z pieczarkami i dużą ilością warzyw jest smaczna i sycąca. Zielony kolor brokułów dobrze kontrastuje z czerwienią pomidora i papryki. Taka tarta, to dobry pomysł

Przepisy Kulinarne
Śledzie po sułtańsku 1108

Jeżeli jesteście znudzeni tradycyjnymi śledziami w oleju to zachęcam do przygotowania śledzi po sułtańsku. Według mnie jest to przepis na najlepsze śledzie - lekko słodkie, a zarazem

Ugotować
Rolada z indyka 189

Święta to czas uroczy,niesamowity i przepełniony przeróżnymi smakołykami.   W moim domu panuje taki zwyczaj,że najsmaczniejsze i najzdrowsze jest to co przygotuje się samemu

Kolorowa kuchnia Elki
Pizza inaczej 219

Popularne i szybkie w wykonaniu zawijasy o smaku pizzy. Pizza inaczej Kolejny przepis z serii dla leniwych albo dla tych, którzy nie lubią spędzać czasu w

mecooks
Pesto bazyliowe na bazie prażonych pestek dyni 159

Orzeszków piniowych nie lubię (choć może lepiej powiedzieć "nie przepadam", bo zależy jeszcze w czym), więc pesto przygotowałam na pestkach dyni - te uwielbiam :) efekt - pyszny dodatek

Kolorowy Przepisownik