prosty - 1000 przepisów (strona:53/67)

Naleśniki na słodko 226

 Chyba wszyscy choć raz w swoim życiu jedli naleśniki :) Jest wiele wariacji na ten temat począwszy od naleśników z owocami, warzywami czy mięsem. Ja dziś

Tagebuch po polsku
Kiełbasa pieczona w miodowo-musztardowej skorupce 284

Kiełbasa pieczona w piwie to żadna nowość. Nowością nie jest też dodanie do kiełbasy musztardy czy cebuli. Ale jeśli kiełbasiane dania i sposoby podania rozłożymy na

Karo in the Kitchen
Wigilijny kompot z suszu w wersji ‘modern’ – nieśmiertelny klasyk w cytrusowym wydaniu 336

Jedni go kochają, inni nienawidzą. Tradycyjny napój na świątecznym stole – kompot z suszu. Swój robię w bardziej nowoczesnej wersji niż ta, którą robiło się w moim

Karo in the Kitchen
Pierniczki na ostatnią chwilę (bez leżakowania) 222

 Piekąc pierniczki tygodniami przed świętami trzeba uważać, aby nie zjeść ich w ciągu pierwszego dnia, przecież trudno jest oprzeć się tym malutkim cudeńkom. Ten

Kuchnia Łukasza
Śledzie po kaszubsku de lux– czyli moje ulubione 1343

Pomidorowo- cebulowe, lekko pikantne, z aromatycznymi przyprawami i odczuwalną paprykową nutą. Słodko-kwaśne. Obok tradycyjnych śledzi w oleju i tych w octowej zalewie, to właśnie te

Karo in the Kitchen
Śmietanowy sos do makaronu z wędzonym łososiem i brokułami 236

Okrutnie lubię połączenie wędzonego na zimno łososia z kwaśną śmietaną. To świetny duet zarówno na blinach czy plackach ziemniaczanych, jak i w tym szybkim, gorącym, zawiesistym

Karo in the Kitchen
Pulpeciki w sosie kokosowym z serem kozim 232

Składniki: 500 g mięsa mielonego najlepiej wieprzowo- wołowego 2 ząbki czosnku 1 pomarańcza 2 szalotki 200 g kaszy pęczak pieprz sól słodka papryka ostra papryka

Luźna Kuchnia
Lukrowany Serniczek 227

Składniki:   1 op maślanych ciasteczek 100 g masła 1 kg mielonego twarogu szczypta soli 0, 5 kubka oleju 0, 5 kubka mleka 0, 5 kubka

Luźna Kuchnia
Krokiet z farszem grzybowym 217

Krokiet z farszem grzybowym Po krokietach szpinakowych , kapuścianych i pieczarkowych nadszedł czas na krokiety z leśnych grzybów . Czas akuratni , bo w lasach pojawiły się piękne pachnące

Ogrodnik w podróży
Ryba pieczona 199

Lubię ryby, a mój syn je wręcz uwielbia. Dla niego ryba mogłaby być podawana codziennie na obiad. Zazwyczaj ograniczałam się do zwykłego upieczenia ryby w panierce

Magiczny Garnek
Chłodnik z botwinki 221

Propozycja idealna na upalne dni. Składniki: (na mniej więcej 2,5 litra zupy) - pęczek botwinki - 2 młode buraki - 1 marchewka młoda -  1 pietruszka - 1 kostka

upichcona
Sernik kajmakowy Leniwiec 352

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Miałam ochotę na coś słodkiego, najlepiej na sernik… jednak energii na pichcenie w kuchni już brak ;) i w ten oto sposób powstał

Kulinarne Przeboje
Blue a la bretonne czyli fasolka z błękitnym serem pleśniowym/ danie wegetariańskie 259

Lubię eksperymentować, na dodatek fajnie gdy finalnie danie nie idzie w kosz ;) Wymyśliłam by dla wege siostry przygotować bezmięsną wersję fasolki po bretońsku, kiełbaskę zatem zastąpiłam

upichcona
Ravioli ze szpinakiem i ricottą 212

Ravioli ze szpinakiem i ricottą Kolejne podejście do małych pierożków, czyli ravioli. Tym razem w nowym kształcie (to za sprawą nowego urządzenia do wycinania) i z

Moje Qulinaria
Muffinki migdałowo- cynamonowe 297

składniki: 0.5 szklanki mąki pszennej 0.5 szklanki mąki ziemniaczanej 0.5 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru cynamonowego 1 torebka herbaty o aromacie

Luźna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania