proste przepisy - 3500 przepisów (strona:74/234)

BABKA MARMURKOWA 213

stole świątecznym babka musi znaleźć się obowiązkowo.Dziś podaję przepis na prosta do wykonania babkę marmurkową. Smakuje nie tylko od święta Składniki: kostka masła 20 dag cukru 25 dag maki 6 jajek 2 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka kakao 1 yżka rodzynek masło do wysmarowania formy bułka tarta do obsypania formy Wykonanie: Margarynę

Z Majeczką w kuchni
Ciasto Milki Way z biszkoptami 12643

Dzisiaj zapraszam na ciasto Milki Way. W zasadzie proste i w miarę szybkie. Ten pyszny deser robimy z masy mlecznej, doskonałej plewy czekoladowej biszkoptów. Polecam. SKŁADNIKI Biszkopt:  7 jajek 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao Polewa czekoladowa: 2 łyżki margaryny  2 łyżki wody 2 łyżki kakao

W kuchennym oknie Ewy
Sałatka z żółtym serem 270

bazie majonezu, ale mi to nie przeszkadza. Wyszła taka, jaka chciałam, żeby wyszła, tak ją sobie wymyśliłam i idealnie trafiła w mój smak. Sałatka z żółtym serem jest niezwykle prosta, stosunkowo szybka w przygotowaniu i bardzo sycąca, może nawet zastąpić obiad, oczywiście jeżeli od czasu do czasu jesteśmy w stanie zadowolić się czymś, co nie jest obiadem na ciepło

dom-agi.pl
Grissini z szynką parmeńską 156

włoska prosta przystawka dobra na rozbiegi kolacji a same grissini jako dodatek do zup lub przekąska do filmu :) Czytaj więcej

Pasja tworzenia
WARSTWOWA SAŁATKA Z WĘDZONĄ RYBĄ 1150

Prosta i bardzo smaczna warstwowa sałatka.  Wędzona ryba nadaje jej specyficzny smak. Ja wykorzystałam wędzonego dorsza, ale równie dobrze sprawdzi się tutaj wędzona makrela, albo każda inna wędzona ryba. Sałatka robi się "praktycznie sama", nie wymaga ani dużo czasu, ani dużo pracy.  Myślę, że może ona być fajną alternatywą do popularnych i trochę oklepanych już sałatek

Walijskie Pichcenie
Grillowany bakłażan pod jajkiem sadzonym. 188

obiecałem wczoraj, dziś na śniadaniowym talerzu główną rolę gra jajko sadzone. Ot takie proste, a nie każdemu wychodzi. Ja lubię, gdy białko jest dobrze ścięte, a żółtko po dotknięciu widelcem, czy nożem rozlewa się wokół. Sposób jest taki, że zaraz po wbiciu jajka na patelnię przykrywam ją pokrywką i podsmażam 2-3 minuty. Zawsze wychodzi. Czego użyłem? -gruby

BaRepas
Zapiekanka z dorsza z brokułami pod beszamelem 295

Zapiekanka z dorsza z brokułami pod beszamelem to moja propozycja na piątkowy obiad. Nie wygląda może najapetyczniej, lecz nadrabia smakiem. Niby proste składniki – ser, brokuły, pieczarki, a powstaje z nich pyszna zapiekanka rybna, która smakuje nawet osobom nie przepadającym za rybami. Do dania możemy oczywiście użyć dowolnej ryby – mintaja, pstrąga tęczowego, łososia, okonia. Smak podkręcą parmezan

Poezja smaku
Filizankowa rozdawajka u Wiewiorki 164

miejscach. Do wygrania jest malutka, czechosłowacka, filiżanka ze spodeczkiem i łyżeczka.  Ma optymistyczny kwiatowy motyw i złote obrzeże.  Jeśli Wam się podoba zapraszam do zabawy! Reguły są proste: 1. w komentarzu do tego posta zgłaszasz chęć wzięcia udziału w zabawie i wpisujesz jedno słowo kojarzące Ci się z wiosną 2. na blogu w pasku bocznym umieszczasz

Dzieje kuchennej Wiewióry
3bit + Twix = 4bit, czyli słodki diabeł z masą krówkową:) 324

Przepis na tą szybką i prostą sałatkę z ananasem, porem i kapustą pekińską mam od mojej mamy, która przyniosła go z ośrodka zdrowia.można jeść jako danie samo w sobie, ale również doskonale nadaje się, jako dodatek do obiadu (zastępujący ziemniaki), czy do kolacji. W każdym razie przypadła nam ta sałatka do gustu, zwłaszcza że jest z ananasem, którego

Smakowy Raj
Rafaello 1644

się składa, że pralinki Rafaello to moje ulubione łakocie. Rafaello można teżzrobić w wersji bez pieczenia, na herbatnikach . Prezentowana poniżej wersja jest najpopularniejsza, a do tego bardzo prosta w zrobieniu :) Biszkopt: 5 jajek 1 ¼ szklanki cukru 1 ¼ szklanki mąki Ewentualnie 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa śmietankowa: 700ml śmietany kremówki 30% 2 śmietan fixy 1 łyżka cukru 100 – 150g

Smakowy Raj
Pasta w karpackim stylu. 283

pastę. Nie przeciskajcie składników przez żadne praski itp. Dlatego polecamy widelce, aby składniki miały grubszą strukturę taką, naturalną wiejską. Górale nie mieli ze sobą żadnych prasek tylko często proste drewniane przyrządy, którymi posługiwali się na co dzień. Jak rozdrobnimy składniki, dodajemy pieprz, paprykę, sporo estragonu roztartego w dłoniach i na koniec dwie łyżki majonezu. Aaaa ważne ! Jeśli będziecie

vegetanie
Ziołowe bułeczki pełnoziarniste 206

Pełne błonnika, syte i bardzo zdrowe bułeczki, w całości upieczone z mąki pełnoziarnistej. Bardzo proste w wykonaniu i aromatyczne dzięki sporemu dodatkowi ziół. Upiekłam je na próbę z małej porcji mąki, bo nie za bardzo dowierzałam, że bedą smaczne. Są smaczne i właściwie nie trzeba do nich żadnych dodatków. Smaczne z samym masełkiem lub serkiem topionym. Będą pulchne

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Chleb pszenno-żytni z prażoną mąką 193

Konwalie w kuchni Kuchennymi drzwiami Kuchnia Alicji Kuchnia Gucia Kulinarne przygody Gatity Leśny zakątek Małe kulinaria Moje małe czarowanie Nieład malutki Nie tylko na słodko Ogrody Babilonu Polska zupa Proste potrawy Przy kuchennym stole Smak mojego domu Smakowe kubki Smakowity chleb Stare gary Sto kolorów kuchni Ugotujmy to W poszukiwaniu slowlife Zacisze kuchenne Zakalce mego życia

Kulinarne przygody Gatity
Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym 575

Pulpety z piersi kurczaka w delikatnym sosie pomidorowo-śmietanowym. Smaczne i proste danie obiadowe. Proponuję podawać z ziemniakami, posypane natką pietruszki. Przepis na około 15 średniej wielkości pulpetów. Pulpety: 0,5 kg mięsa z piersi kurczaka 1 jajko 1 czerstwa bułka 1/2 cebuli 1 płaska łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu około 3/4 szklanki bułki tartej oliwa do smażenia

Bullio
Włoskie grillowanie – uchwyć prawdziwe włoskie smaki na grillu 177

najlepszych na świecie. Można ją kupić w specjalistycznych sklepach oferujących włoskie produkty. Jej mała dostępność nie powinna wcale powstrzymywać nas od jej grillowania. Tajemnica tradycyjnych włoskich steków jest bardzo prosta, steki takie są sezonowane odrobiną soku z cytryny przed ich grillowaniem. Następnie są podawane z skropione odrobiną oliwy z oliwek i oprószone solą i pieprzem. Sok z cytryny

naRuszcie

Proponowane wyszukiwania