czasie. Na prawdę przepis jest niezwykle udany, stąd bardzo zachęcam Was do samodzielnego przygotowania takiej pizzy. Jest niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu. Składa się z kilku łatwo dostępnych składników. Z poniżej podanych proporcji wychodzi 6 małych placków , których ciasto jest wegańskie, dlatego jeżeli chcesz możesz zastąpić ser, którego użyłam w przepisie roślinnym odpowiednikiem, aby powstał przepis
Zdrowie na języku :Pwstawiamy na noc do lodówki. Rano po wyjęciu, frużelina będzie zastygnięta. Na ciasto układamy upieczoną bezę i gotowe. Ciasto może wydawać się Wam skomplikowane, ale chciałam Wam opisać je bardzo szczegółowo i po kolei. Tak na prawdę jest bardzo proste, polega na upieczeniu oddzielnie spodu i bezy. Zrobieniu kremu i frużeliny. I gotowe! Dajcie znać koniecznie
SMYKWKUCHNICrème brûlée to chyba jeden z popularniejszych francuskich deserów. Dość prosty w przygotowaniu, zawsze robi furorę na rodzinnych uroczystościach czy podczas kolacji z przyjaciółmi. Obłędnie smakuje
W kuchni Karmel-itkifocaccię, której nauczyłam się na warsztatach z umbryjskiej kuchni w trakcie mojego wyjazdu do Spoleto . Jest bardzo prosta, a jednocześnie przepyszna. Gdy mój Mąż jadł ją wczoraj, to stwierdził, że jest to najlepsza focaccia jaką dotąd przygotowałam! Powierzchnię ciasta smarujemy oliwą zmiksowaną z ziołami i czosnkiem, a następnie ścieramy na nią ziemniaka i posypujemy solą morską. Ziemniak
Chilli Czosnek i OliwaCiastka te wspaniale smakują z rożnymi dipami lub pastami, ale możemy chrupać je także same :) W przekroju (po ugryzieniu) rozwarstwiają się jak ciasto francuskie, a
Gotowanie...to proste !Oto przepis na prostą i smaczną sałatkę, oczywiście bezglutenową. Dobrze mieć w lodówce na weekend jakąś dobrą sałatkę. Polecam :-) Składniki: 250 g makaronu bezglutenowego (np
Kawa z mlekiemnajwiększą fanką. Jest to niby proste danie, ale jednak wymaga jednak trochę pracy. Na dzisiaj przygotowałam pierogi z nadzieniem z szpinaku. Pierogi ze szpinakiem składniki: 1/2 ciasta na pierogi - przepis znajduje się tutaj 500 g świeżego szpinaku 1 cebula 3 ząbki czosnku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pierogi ze szpinakiem wykonanie: Szpinak najlepiej ugotować na parze, odcisnąć nadmiar
Delusional Trinebułki do szkoły, pracy, mięciutki miękisz, chrupiąca skórka i aromat oliwek w tle. To raj dla miłośników oliwek. Ciasto można zrobić w wolnej chwili a potem wyrasta w lodówce, przy następnej wolnej chwili uformować bułki i czekać aż urosną. Proste? no to zabieramy się do pieczenia bo warto. Bułki z oliwkami na zakwasie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieAustriacki torcik migdałowy. P yszne połączenie biszkoptów, ponczu, kremu i migdałów. Jest prosty, łatwy w przygotowaniu, nie wymaga pieczenia, skomplikowanych składników i urządzeń. Jeden wieczór i
Bernika - moj kulinarny pamietnikpełni. Dla odmiany od pierogów, zup i tym podobnych zapraszam na tartęna słodko. Przepis według Jamiego Oliviera jest banalnie prosty, ale zachwyci każdego :-) Do farszu można wedle uznania dodać też startą skórkę z pomarańczy albo sok z cytryny. Składniki na ciasto -250 g mąki tortowej -125 g zimnego masła -50 g cukru pudru -1 duże jajko -2 łyżki mleka nadzienie
Zielona Kuchniaobiedzie, słodkie krakersy między posiłkami… Na szczęście potrafię się kontrolować, bo stosuję kilka prostych trików, o których pisałem w artykule Jak nie podjadać między posiłkami?. Jednak od kilku dni chodziły za mną gofry. Przypieczone ciasto, chrupiące z każdym kęsem, a do tego […] Artykuł Pancakes, czyli wegańskie, amerykańskie naleśniki pochodzi
Vegan TasteSezon na truskawki w pełni. Ostatnio kuszę Was pysznymi ciastami z truskawkami (klik) , orzeźwiającymi napojami, koktajlami czy smoothie, śniadaniami, deserami itd. Dziś jednak postanowiłam podzielić się z Wami przepisem na prostą i dość nietypową sałatkę. Sałatka z truskawkami w słodko-kwaśnym sosie . Tego połączenia pierwszy raz spróbowałam u mojej znajomej. I choć początkowo miałam obawy co do smaku
Słodkie okruszkibabeczki. Przepis ten znalazłam na jednym z popularnych blogów o pieczeniu i trochę go zmodyfikowałam. Powód był prosty – osobiście nie przepadam za bardzo słodkimi deserami a w tych babeczkach prócz słodkiej bezy, cukier był także w nadzieniu oraz cieście. Liczę na to, że wam zasmakują. Mnie kupiły w całości, zwłaszcza, że jest to ciekawa i nietypowa wersja szarlotki:) Składniki
PatiGotujesłupki lub płatki) 2 łyżki cukru trzcinowego 3 łyżki mleka Cukier puder do posypania po wierzchu Sposób przygotowania: Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na kwadraty (ok 6x6cm). Smarujemy kajmakiem i posypujemy odrobiną migdałów. Ciasteczka zwijamy po przekątnej lub do prosta, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zwinięciem do spodu. Smarujemy mlekiem i posypujemy odrobiną cukru trzcinowego. Pieczemy
Kuchnia w czekoladziejęczmiennej z kapustą i boczkiem. Pierożki proste i szybkie do zrobienia. Są bardzo dobre w smaku. Bardzo lubię szpinak i staram się dodawać go do wielu potraw. ciasto na pierogi: 250 g mąki pszennej 1/3 łyżeczki soli 2 łyżki oliwy 80 g szpinaku 1/3 szklanki gorącej wody farsz: 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej 20 dkg boczku wędzonego 6 liści
wesoła kuchnia